AO Καβάλας: Δύσκολα στον τελικό, 1-0 τους Αντιφιλίππους…

Πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου της ΕΠΣΚ για τον ΑΟΚ, που κέρδισε δύσκολα τον αξιόμαχο ΜΑ Αντιφιλίππων στο 2ο ημιτελικό, στο «Ανθή Καραγιάννη» με 1-0 με γκολ του Χατζηκυριάκου

Το τρόπαιο του κυπέλλου της ΕΠΣ Καβάλας, για πρώτη φορά στην ιστορία του, θα έχει την δυνατότητα να διεκδικήσει ο ΑΟΚ μετά τη νίκη – πρόκριση του το απόγευμα της Τετάρτης στο «Ανθή Καραγιάννη» επί του Μέγα Αλέξανδρου Αντιφιλίππων με 1-0. Το γκολ που έστειλε την ομάδα του Κώστα Ανυφαντάκη στον τελικό της διοργάνωσης σημείωσε ο Στέφανος Χατζηκυριάκου στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης που παρουσίασε ιδιαίτερο ενδιαφέρον μέχρι το τέλος! Κι αυτό γιατί η ομάδα των Αντιφιλίππων δικαιολόγησε απόλυτα την πολύ καλή της παρουσία στο πρωτάθλημα της ΕΠΣΚ, παίζοντας ανοιχτό ποδόσφαιρο και απειλώντας ουκ ολίγες φορές την εστία του Παγκάκη. Αν μάλιστα ήταν πιο αποτελεσματική στην τελική πάσα, τότε είχε πολλές πιθανότητες να κάνει την… ζημιά!

Με Ηλιάδη, Κέρθι και Πάλλα

Ο ΑΟΚ απ’ την πλευρά του, όπως ήταν αναμενόμενο παρουσιάστηκε με το πιο νεανικό του πρόσωπο, έχοντας στο βασικό του σχήμα όλα τα νεαρά παιδιά που διαθέτει στο ρόστερ του, ανάμεσα τους τα δύο τελευταία μεταγραφικά του αποκτήματα. Το νεαρό Ηλιάδη από τον Αμυγδαλεώνα καθώς και τον Κέρθι, η μεταγραφή του οποίου οριστικοποιήθηκε την Δευτέρα από τον ΠΑΟ Καβάλας. Εκτός απ’ αυτούς τους δύο, νέο πρόσωπο στην ομάδα ήταν και ο Βασίλης Πάλλας, ο οποίος μπήκε στον αγώνα με την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα!

Φάσεις και γκολ

Το παιχνίδι, που έγινε με την παρουσία λιγοστών φιλάθλων, δεν διεκδίκησε δάφνες ποιότητας, ωστόσο ήταν ανοιχτό και είχε αρκετές φάσεις. Το γκολ που έκρινε το νικητή επιτεύχθηκε στο 6ο λεπτό με τον Χατζηκυριάκου που επιχείρησε δυνατό σουτ έξω από την περιοχή που αιφνιδίασε τον Κυφωνίδη (1-0). Στο 31’ σουτ του Κέρθι απέκρουσε ο Κυφωνίδης και στο 44’ μετά από συνδυασμό Μπλιού – Αδαμάκη, ο τελευταίος βγήκε μόνος του με τον τερματοφύλακα αλλά δεν πλάσαρε επιτυχημένα. Στο 2ο μέρος κι ενώ κανείς θα περίμενε ότι οι Αντιφίλιπποι θα έχαναν δύναμη λόγω κούρασης, μπήκαν δυνατά και απείλησαν σε 3 τουλάχιστον περιπτώσεις με ισοφάριση. Η πρώτη ήταν στο 55’ όταν μετά από λάθος του Αλιατίδη ο Βακιρτζής πλάσαρε λίγο αουτ, η δεύτερη στο 60’ όταν κεφαλιά του Αμιάδη από καλή θέση μπλόκαρε ο Παγκάκης και η τρίτη στο 71’ όταν και πάλι ο τερματοφύλακας της Καβάλας έδιωξε δύσκολα κεφαλιά του Αμιάδη. Στο αμέσως επόμενο λεπτό όμως η Καβάλα θα μπορούσε να είναι ξεκαθαρίσει το πράγματα, αλλά ο Πάλλας που βρέθηκε μόνος του, με εξουδετερωμένο τον Κυφωνίδη, πλάσαρε σε κενή εστία αλλά ο Σολακίδης έδιωξε.

Οι Συνθέσεις

Καβάλα: Παγκάκης, Ηλιάδης, Τσακιρίδης, Αλιατίδης, Σέχου (46’ Γιαλαμούδης), Κέρθι, Θωμαϊδης (65’ Παπαδόπουλος), Ντουρτμές (55’ Πάλλας), Χατζηκυριάκου, Αδαμάκης, Μπλιός (46’ Βαλαβανόπουλος).

ΜΑ Αντιφιλίππων: Κυφωνίδης, Θεοδοσιάδης (44’ Κωνσταντινίδης), Βουζουλίδης, Μιχαηλίδης, Σολακίδης, Παπουτσής (65’ Μαυρέας), Μίχος (80’ Σακκόπουλος), Σαουλίδης, Αμιάδης, Βακιρτζής, Τελίδης (46’ Ιωαννίδης).

Ο Βύρων στον τελικό

Το ζευγάρι του μεγάλου τελικού του κυπέλλου της ΕΠΣΚ θα είναι ο ΑΟ Καβάλας – Βύρωνας, μιας και η ομάδα του Βερούλειου κατάφερε να κερδίσει και στο 2ο παιχνίδι τον Βρασίδα  στη Ν. Πέραμο με το ίδιο σκορ (1-0). Το γκολ που έκρινε το νικητή σημείωσε λίγο πριν την συμπλήρωση του 45λεπτου ο Σάσσος. Ο αγώνας ήταν επεισοδιακός μιας και λίγα λεπτά πριν το τέλος διακόπηκε από τον διαιτητή, ύστερα από την ένταση που προκλήθηκε από την αποβολή του Παντίδη. Λίγο αργότερα και ο Βύρωνας έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολή του Δελή.