Κοπή Πίτας ΕΠΣΚ: Άπαντες παρόντες…

Άκρως επιτυχημένη η εκδήλωση για την κοπή της πίτας των σωματείων του Δήμου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε στη Ν. Καρβάλη

Μία όμορφη ιδέα του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΣ Καβάλας, να κόψει την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα κατά επαρχία και Δήμο, ξεκίνησε το απόγευμα της Τετάρτης 10 Ιανουαρίου 2018 από το Δήμο Καβάλας. Η ιδέα που είχε ως στόχο να φέρει πιο κοντά την Ένωση με τα σωματεία της, χωρίς αυτά να ταλαιπωρηθούν, απέδωσε τα αναμενόμενα αποτελέσματα, αφού η εκπροσώπηση των ομάδων του Δήμου Καβάλας ήταν σχεδόν καθολική. Βέβαια, η όμορφη αυτή εκδήλωση συνοδεύτηκε και από μία ημερίδα με θέμα «Κανονισμοί Διαιτησίας» και μάγεψε, κυριολεκτικά, όσους την παρακολούθησαν.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Θεόδωρος Μαρκόπουλος, αντιπεριφερειάρχης περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, ο Χρήστος Γάκης, περιφερειακός σύμβουλος, ο Αρχέλαος Γρανάς, πρώην αντιπεριφερειάρχης και ο πρόεδρος του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Καβάλας, κ. Πέτρος Πετρόπουλος, ο οποίος εκπροσώπησε τη δήμαρχο Καβάλας κ. Δήμητρα Τσανάκα, οι δημοτικοί σύμβουλοι Δήμου, κ.κ. Χαράλαμπος Κουφατζής και Μάκης Παπαδόπουλος, ενώ καθολική ήταν η εκπροσώπηση των σωματείων του Δήμου.

Αρχικά κόπηκε η βασιλόπιτα από τον πρόεδρο της ΕΠΣ Καβάλας, κ. Μιχάλη Παπαδόπουλο, με το τυχερό φλουρί να πέφτει στο κομμάτι της Ένωσης, ενώ κομμάτια κόπηκαν για το Χριστό, την ΕΠΟ και την τοπική αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ βαθμού. Στη συνέχεια μοιράστηκαν βασιλοπιτάκια στα είκοσι ένα σωματεία που ανήκουν στο Δήμο Καβάλας, με το τυχερό να αναδεικνύεται η Ασπίδα Πολυστύλου, η οποία πήρε ως δώρο πέντε μπάλες ποδοσφαίρου.

Την εκδήλωση προλόγισε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Καβάλας, κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος, ο οποίος ευχαρίστησε όλους όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ένωσης και τους ευχήθηκε κάθε επιτυχία στην προσωπική τους αλλά και οικογενειακή και επαγγελματική ζωή. Στους, δε, παράγοντες και τα σωματεία τους ευχήθηκε καλή επιτυχία στην τρέχουσα αθλητική χρονιά και τόνισε ότι όλοι μαζί μπορούν να δουλέψουν για το καλό του Καβαλιώτικου ποδοσφαίρου.

Ευχαριστίες στο Ναζιανζό Ν. Καρβάλης

Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας νιώθει επιτακτικά την ανάγκη να ευχαριστήσει δημόσια τους ανθρώπους που υπηρετούν το σωματείο του Ναζιανζού Ν. Καρβάλης, για τη θερμή φιλοξενία που επεφύλαξαν σε όλους τους συναδέλφους τους – παράγοντες και γενικότερα την ΕΠΣ Καβάλας, κατά την καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, που έγινε το απόγευμα της Τετάρτης 10 Ιανουαρίου 2018 στη Νέα Καρβάλη.

Επίσης, η ΕΠΣ Καβάλας ευχαριστεί τον πρόεδρο του Δημοτικού Διαμερίσματος Ν. Καρβάλης, κ. Νικόλαο Γκίκα, για τη δωρεάν παραχώρηση της αίθουσας του αμφιθεάτρου Ν. Καρβάλης. Παράλληλα, ευχαριστεί θερμά τους επαγγελματίες της Ν. Καρβάλης, κ.κ. Πρόδρομο Ιωσηφίδη, Απόστολο Κεϊσογλου και Δημήτρη Πτερνόπουλο, που προσέφεραν δωρεάν σε όλους τους καλεσμένους τη βασιλόπιτα, τα βασιλοπιτάκια και τα πλούσια γλυκίσματα και εδέσματα που συνόδευαν τον καφέ και τα αναψυκτικά που προσφέρθηκαν απλόχερα.

Τέτοιες συμπεριφορές και φιλοξενίες όπως αυτή του Ναζιανζού Ν. Καρβάλης αποτελούν ένα φωτεινό παράδειγμα σε όλο τον ποδοσφαιρικό κόσμο, που απαραίτητα πρέπει να μεταφερθούν και μέσα στους αγωνιστικούς χώρους, ώστε το ποδόσφαιρο να γίνει μία γέφυρα φιλίας μεταξύ των αθλητών, των παραγόντων και των φιλάθλων και όχι ένα πεδίο διαμάχης, διένεξης και αντιπαραθέσεων.

Σε φάση νοικοκυρέματος…

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Καβάλας, κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος, τόνισε έντονα προς πάσα κατεύθυνση ότι η ΕΠΣ Καβάλας μπήκε σε μία φάση συμμαζέματος και νοικοκυρέματος σε όλους τους τομείς. Φρόντισε να προγραμματίσει τέσσερις σημαντικές εκδηλώσεις, όπως αυτή της Ν. Καρβάλης, όπου χάρη στη συμβολή των σωματείων, τοπικών αρχών και ανθρώπων της τοπικής αγοράς θα έχουν σχεδόν μηδενικό κόστος. Μόνον έτσι, τόνισε ο πρόεδρος της ΕΠΣΚ, θα αντιμετωπίσουμε τα κακώς κείμενα, ώστε να ατενίσουμε με αισιοδοξία το μέλλον της Ένωσης, εξασφαλίζοντας τη βιωσιμότητα της ΕΠΣ Καβάλας.

Βράβευση Στ. Παπαδάκη και Δ. Φιλιππίδη

Στην εκδήλωση τιμήθηκαν από την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας δύο εξέχουσες και σπουδαίες φυσιογνωμίες του τοπικού μας ποδοσφαίρου και όχι μόνο, οι κ. κ. Σταμάτης Παπαδάκης και Δήμος Φιλιππίδης. Οι Παπαδάκης και Φιλιππίδης ήταν δύο άνθρωποι του ποδοσφαίρου που μεγαλούργησαν στα γήπεδα του νομού μας, αλλά και στα γήπεδα όλης της Ελλάδας με τις εμφανίσεις τους ως ποδοσφαιριστές και προπονητές ποδοσφαίρου. Οι άνθρωποι αυτοί, που τα τελευταία χρόνια προσέφεραν τις υπηρεσίες τους και ως Ενωσιακοί προπονητές, είχαν την ευκαιρία να αναλάβουν στα έμπειρα χέρια τους όλα τα νεαρά ταλέντα του νομού μας και να τα «πλάσουν» όπως αυτοί γνωρίζουν, με έναν μοναδικό τρόπο, μετατρέποντας τα στη συνέχεια σε αξιόλογους ποδοσφαιριστές που σήμερα αγωνίζονται σε ανδρικές ομάδες του νομού μας αλλά και εκτός τοπικών συνόρων.

Συγκινητική στιγμή

Ήταν μία συγκινητική στιγμή τόσο για τους ίδιους, όσο και για τους παρευρισκομένους, αφού η επιλογή της ΕΠΣ Καβάλας να τους βραβεύσει απεδείχθη, κατά κοινή ομολογία, η καλύτερη. Τις απονομές στους δύο παλαιούς άσσους του ΑΟ Καβάλα έκαναν κατά σειρά, ο αντιπεριφερειάρχης της περιφερειακής ενότητας Καβάλας, κ. Θεόδωρος Μαρκόπουλος στο Δήμο Φιλιππίδη και ο εκπρόσωπος της Δημάρχου Καβάλας Δήμητρας Τσανάκα, Πέτρος Πετρόπουλος, στο Σταμάτη Παπαδάκη. Οι δύο αυτοί σπουδαίοι άνθρωποι του ποδοσφαίρου, εμφανώς συγκινημένοι, ευχαρίστησαν το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΣ Καβάλας, τονίζοντας πως ήταν και θα είναι παρόντες σε κάθε κάλεσμα της Ένωσης, όταν και όποτε χρειαστεί. Επίσης, ευχήθηκαν να συνεχίσουν την προσπάθεια ως νέα διοίκηση, ώστε το Καβαλιώτικο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο να πάρει και πάλι τα σκήπτρα σε πανελλήνιο επίπεδο, όπως στο παρελθόν.

Ευχές για καλή ανάρρωση στον Κ. Χατζηβασιλειάδη

Τέλος με ανακοίνωση του το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας εύχεται καλή ανάρρωση στο συμπαθή παράγοντα αλλά και φίλο, πρόεδρο του σωματείου Ατρόμητος Χαλκερού, κ. Κοσμά Χατζηβασιλειάδη. Του εύχεται να πάρει σύντομα εξιτήριο και να γυρίσει στο σπίτι του, κοντά στην οικογένεια του με διάθεση δημιουργίας. Η μικρή αυτή δοκιμασία της εγχείρησης, στην οποία υπεβλήθη, ας είναι κάτι περαστικό που δεν θα αφήσει κανένα σημάδι στο υπόλοιπο της ζωής του.