ΕΠΣ Καβάλας: Αναβολή όλης της αγωνιστικής λόγω Μακεδονικού

Να αναβάλει όλη την αγωνιστική του Σαββατοκύριακου 20 και 21/9 αποφάσισε η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων της Καβάλας, διατρανώνοντας έτσι την αντίθεση της στην διαφαινόμενη λύση του προβλήματος του ονόματος των Σκοπίων με τον όρο Μακεδονία και διευκολύνοντας όλους όσους θέλουν να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης την Κυριακή

Στην απόφαση να αναβάλλει όλη την αγωνιστική δραστηριότητα του Σαββατοκύριακου 20 και 21 Ιανουαρίου προχώρησε το πρωί της Παρασκευής η ΕΠΣ Καβάλας, προκειμένου να διατρανώσει την αντίθεση της στην διαφαινόμενη λύση του ζητήματος της ονομασίας των Σκοπίων που θα περιλαμβάνει το όρο Μακεδονία και παράλληλα να διευκολύνει όλους όσους θέλουν να συμμετέχουν στο μεγάλο συλλαλητήριο που θα διεξαχθεί την Κυριακή 21/1 στην Θεσσαλονίκη γι’ αυτό το λόγο.

«Η Μακεδονία υπήρξε ανέκαθεν χώρα ελληνική»

Σε ανακοίνωση της (πριν την απόφαση της αναβολής) αναφέρει ότι «το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΣ Καβάλας στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, ότι η ελληνικότητα της Μακεδονίας και η ιστορική παρακαταθήκη του Φίλιππου του Β’ και του Μεγάλου Αλεξάνδρου δεν μπορεί να παραποιηθεί από κανέναν. Σκοπός των ισχυρών είναι η διαστρέβλωση του παρελθόντος, η αλλοίωση της ιστορίας, ακόμα και η «εξάτμιση» της, ώστε να ξεχάσουμε από πού ερχόμαστε, πού βρισκόμαστε και να αγνοήσουμε προς πού πορευόμαστε. Ο Καβαλιώτης παράγοντας, ποδοσφαιριστής, προπονητής, διαιτητής, φίλαθλος γνωρίζει πολύ καλά ότι η Μακεδονία υπήρξε ανέκαθεν χώρα ελληνική. Εστίν ουν Ελλάς και η Μακεδονία».

Αναβολή και σε άλλες ΕΠΣ της Βορ.Ελλάδος

Αξίζει να σημειωθεί σε παρόμοιες αποφάσεις προχώρησαν οι περισσότερες ΕΠΣ της Βορείου Ελλάδος, όπως η ΕΠΣ Σερρών, ΕΠΣ Ημαθίας, ΕΠΣ Πέλλας κα! Άλλες όμως ανέβαλαν μόνο τους αγώνες της Κυριακής, όπως η ΕΠΣ Δράμας και άλλες τους ομίλους που αγωνίζονται την Κυριακή το πρωί όπως η ΕΠΣ Μακεδονίας, που ανέβαλε την διεξαγωγή συγκεκριμένων ομίλων της Α’, Β’ και Γ’ κατηγορίας.