ΑΟ Καβάλας: Η ψυχή έκανε την διαφορά…

Σπουδαία νίκη με 1-0 επί του Απόλλωνα Παραλιμνίου για τα παιδιά του Κ. Ανυφαντάκη, που έπαιξαν με περίσσιο πάθος και δύναμη, και κράτησαν την ομάδα ζωντανή στην υπόθεση τίτλος

Για τον ΑΟΚ δεν υπήρχε κανένα άλλο αποτέλεσμα το απόγευμα της Κυριακής (21/1) στο «Ανθή Καραγιάννη» εκτός από τη νίκη αν πραγματικά ήθελε να διεκδικήσει με αξιώσεις τον τίτλο του πρωταθλητή στον 1ο όμιλο της Γ’ Εθνικής. Γι’ αυτό και τα παιδιά του Κώστα Ανυφαντάκη μπήκαν με δύναμη και περίσσια ψυχή στον βαρύ (απ’ την συνεχή βροχόπτωση) αγωνιστικό χώρο και κατάφεραν έστω και από… σπόντα να πετύχουν ένα γκολ και να πάρουν αυτή την πολύτιμη νίκη που τους φέρνει σε απόσταση 3 βαθμών από την κορυφή της βαθμολογίας. Οι ποδοσφαιριστές της Καβάλας έμπαιναν πρώτοι σε κάθε διεκδικούμενη φάση και στην κυριολεξία ήταν ανίκητοι στις «μάχες» στον αέρα. Τα έδωσαν όλα, δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες και πήραν δίκαια τη νίκη, χειροκροτούμενοι θερμά στο τέλος της αναμέτρησης. Απ’ την άλλη βέβαια δεν θα πρέπει κανείς να παραλείψει ότι το Παραλίμνιο στάθηκε πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο, έδειξε ότι διαθέτει ένα δυνατό σύνολο, το οποίο απείλησε σε ορισμένες περιπτώσεις την εστία του ΑΟΚ, όμως ο Δήμιζας ήταν εκεί όταν χρειάστηκε…

Φάσεις και γκολ

Ξεκινώντας τον αγώνα με τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα (Ξιόμπλιος και Πάλλας), ο ΑΟΚ μπήκε δυνατά στον αγώνα και απείλησε στο 11ο και το 17ο λεπτό με τον Πάλλα, ενώ στο 30’ οι παίκτες του Παραλιμνίου ολιγώρησαν στην αντεπίθεση και το σουτ του Γαιδαρτζή κοντράρισε στον Παπαστεργιανό. Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν και πάλι στο 48’ μετά από λάθος του Αλιατίδη, με τον Γαιδαρτζή να σουτάρει και τον Δήμιζα να διώχνει σε κόρνερ, ενώ στο 53’ ο Αδαμάκης βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση αλλά ο τερματοφύλακας Γουναρίδης (που ήταν ο καλύτερος παίκτης του Απόλλωνα) απέκρουσε. Το γκολ που έκρινε το νικητή και πανηγυρίστηκε έξαλλα από παίκτες, πάγκο και κόσμο, ήρθε στο 60ο λεπτό όταν ένα σουτ έξω απ’ την περιοχή του Βαλαβανόπουλου, χτύπησε στον Μερεσιώτη, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα. Στο 70’ ο Δήμιζας και πάλι απέκρουσε σουτ του Τάκα και στο 86’ ο Γιαλαμούδης έδιωξε σουτ του Μουτεσίδης από πλάγια.

Οι συνθέσεις

Καβάλα: Δήμιζας, Γιαλαμούδης, Αλιατίδης, Παπαστεριανός, Σέχου, Ψάλτης, Παπαδόπουλος, Ξόμπλιος (68’ Χατζηκυριάκου , Αδαμάκης (90+ Παυλίδης), Πάλλας (78’ Θωμαϊδης), Βαλαβανόπουλος (90+ Μπλιός).

Απόλλων Παραλιμνίου: Γουναρίδης, Λιάρας, Τάκας (83’ Τσαούσης), Κουτζαβασίλης, Μερεσιώτης, Τριανταφύλλου (85’Κουλτσιάκης), Μουτεσίδης, Ρούμπος (81’ Πολυζωϊδης), Γαϊδαρτζής, Ναλμπάντης, Τάντιτς (46’ Δέντσας).

Κ. Ανυφαντάκης: «Πήραμε αυτό που αξίζαμε…»!

Απόλυτα ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών του και φυσικά από την κατάκτηση της νίκης εμφανίστηκε στις δηλώσεις του μετά το τέλος της αναμέτρησης ο προπονητής της Καβάλας. Ο Κώστας Ανυφαντάκης τόνισε ότι «η νίκη μας ήταν δίκαιη και πιστεύω ότι πήραμε αυτό που αξίζαμε στον αγωνιστικό χώρο. Το παιχνίδι αυτό ήταν χωρίς γυρισμό για εμάς, σε ότι αφορά την υπόθεση της διεκδίκησης του πρωταθλήματος, αφού αν δεν το κερδίσαμε θα βρισκόμασταν εκτός διεκδίκησης του τίτλου. Αυτά τα νέα παιδιά όμως πάλεψαν και κατάφεραν να πετύχουν τον στόχο τους. Πρέπει όμως να έχουν περισσότερη στήριξη από τον κόσμο της ομάδας! Μετά απ’ αυτή τη νίκη ίσως κοιτάξουμε να ενισχυθούμε ακόμα περισσότερο, αν υπάρξει στον ορίζοντα κάτι που μπορεί να μας βοηθήσει»!

Παύλος Δημητρίου: «Ήταν ένα ενδιαφέρον παιχνίδι μέσα σ’ ένα δύσκολο αγωνιστικό χώρο. Ο ΑΟΚ ήταν καλύτερος και κέρδισε δίκαια τον αγώνα, γιατί οι παίκτες του φάνηκε ότι ήθελαν περισσότερο από τους δικούς μας να τον κερδίσουν. Εμείς θέλουμε να διεκδικήσουμε τον τίτλο και θα προσπαθήσουμε γι’ αυτό μέχρι το τέλος».

Γ’ Εθνική:

Φουντώνει η «μάχη» για την πρώτη θέση

Νέο ενδιαφέρον παρουσιάζει η «μάχη» της κορυφής στον 1ο όμιλο της Γ’ Εθνικής μετά τα αποτελέσματα της 13ης αγωνιστικής. Στην 1η θέση συγκατοικούν το Παραλίμνιο και το Σκούταρι, μιας και το πρώτο γνώρισε την ήττα στην Καβάλα με 1-0 και το δεύτερο επικράτησε στο ντέρμπι με τον Άρη Αβάτου με 2-1. Σε απόσταση βολής (3 βαθμών) στην 2η θέση είναι τόσο ο ΑΟΚ, όσο και ο Αετός Ορφανού που πέρασε κι απ’ την έδρα του Ορφέα Ξάνθης κερδίζοντας με 4-2, ενώ πιο πίσω βρίσκεται ο Νέστος που από την μεριά του δεν μπόρεσε να πάρει το «διπλό» από την Καρπερή. Χωρίς νικητή έληξε και η αναμέτρηση του Διδυμοτείου με το ουραγό Ν. Σιδηροχώρι, ενώ στην Κομοτηνή η Δόξα Προσκυνητών πήρε πολύτιμη νίκη με 2-1 επί του Ξηροποτάμου. Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 13ης αγωνιστικής καθώς και η βαθμολογία και η επόμενη αγωνιστική, έχουν ως εξής:
ΑΕ Διδυμότειχου – Δόξα Ν. Σιδηροχωρίου  0-0
ΜΑ Καρπερής – Νέστος Χρυσούπολης 0-0
Καβάλα – Απόλλων Παραλιμνίου  1-0
Ορφέας Ξάνθης – Αετός Ορφανού  2-4
Ελπίς Σκουτάρεως – Άρης Αβάτου  2-1
Δόξα Προσκυνητών – ΜΑ Ξηροποτάμου  2-1

Η Βαθμολογία

  1. Απόλλων Παραλιμνίου 27 (24-7)
  2. Ελπίδα Σκουτάρεως 27 (14-10)
  3. Καβάλα 24 (19-9)
  4. Αετός Ορφανού 24 (20-14)
  5. Νέστος Χρυσούπολης 21 (13-6)
  6. Άρης Αβάτου 18 (10-10)
  7. Ορφέας Ξάνθης 15 (11-15)
  8. ΜΑ Ξηροποτάμου 14 (8-15)
  9. ΑΕ Διδυμοτείχου 14 (8-12)
  10. Δόξα Προσκυνητών 14 (15-22)
  11. ΜΑ Καρπερής 9 (10-19)
  12. Δόξα Ν. Σιδηροχωρίου 7 (7-23)

Η Επόμενη Αγωνιστική
ΜΑ Καρπερής – ΑΕ Διδυμοτείχου
Δόξα Ν.Σιδηροχωρίου- Καβάλα
Νέστος – Ορφέας Ξάνθης
Απόλλων Παραλιμνίου – Ελπίδα Σκουτάρεως
Αετός Ορφανού – ΜΑ Ξηροποτάμου
Άρης Αβάτου – Δόξα Προσκηνυτών