ΕΠΣ Καβάλας: Νίκη ύψιστης σημασίας για την ομάδα των Προσφύγων

Στο φιλικό παιχνίδι ποδοσφαίρου κόντρα στην ομάδα των Δικηγόρων

Είναι γνωστό σε όλους μας ότι τα τελευταία χρόνια ζούμε το μεγαλύτερο κύμα μετακίνησης προσφύγων από την εποχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Μία μετακίνηση που καταλήγει κυρίως στην περιοχή μας. Οι λαοί στη γειτονιά μας ζουν σε πρωτόγνωρες συνθήκες βίας και αιματοχυσίας, ακραίας φτώχειας και κατατρεγμού. Μεγάλος αριθμός συνανθρώπων μας στην άλλη πλευρά της Μεσογείου έχουν πληγεί από τις βόμβες, τις ασθένειες, την πείνα και την καταστροφή.

Η ΕΠΣΚ δεν έμεινε αδιάφορη

Όλα αυτά δεν άφησαν αδιάφορο το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας, που από την πρώτη ημέρα που βρέθηκαν στην πόλη μας πρόσφυγες, φρόντισε να δείξει το ανθρώπινο πρόσωπο του αθλητισμού και του ποδοσφαίρου. Άκρως ευαισθητοποιημένοι σε τέτοιου είδους θέματα, οι άνθρωποι της Ένωσης έσπευσαν άμεσα και έτειναν χέρι φιλίας και φιλοξενίας στους ανθρώπους αυτούς, που η ψυχή τους είναι πλημμυρισμένη από πόνο και στενοχώρια. Η Ένωση διέθεσε προπονητή, εξασφάλισε χώρους προπόνησης και εξοπλισμό, ώστε να βρουν μια διέξοδο στον αθλητισμό. Αφού ο Ενωσιακός προπονητής, κ. Λουκάς Τερμετζής, με μεγάλη υπομονή και προσπάθεια κατάφερε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να χτίσει μία ποδοσφαιρική ομάδα, ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018 δόθηκε ο πρώτος φιλικός αγώνας της ομάδας των προσφύγων με αντίπαλο την ομάδα του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας.

Δεν θα ξεχαστούν τα χειροκροτήματα…

Ήταν ένας αγώνας υψίστης σημασίας, όχι φυσικά για το αποτέλεσμα, αλλά για την ψυχή και τα μηνύματα που παρέδωσαν όλοι όσοι συμμετείχαν στον αγώνα και όσοι τον παρακολούθησαν. Στον αγώνα αυτόν δεν έπαιξαν ποδόσφαιρο η χώρα καταγωγής, η θρησκεία ή η εθνικότητα των διαγωνιζομένων. Το ενδιαφέρον εστιάστηκε στη χαρά, τη διασκέδαση και το γέλιο. Το σκορ έχει ήδη ξεχαστεί, ωστόσο αυτό που κανένας δεν πρόκειται να ξεχάσει είναι οι πανηγυρισμοί μετά την επίτευξη ενός τέρματος, οι ιαχές, τα χειροκροτήματα και, κυρίως, και οι σφιχτές αγκαλιές των φίλων μας δικηγόρων, οι οποίοι μετά τη λήξη του παιχνιδιού έγιναν ένα «κουβάρι» με τους πρόσφυγες, δίνοντας χαρά στη πονεμένη τους ψυχή.

Ευχαριστίες στον Απόλλωνα Καβάλας

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΣ Καβάλας ευχαριστεί θερμά την ομάδα του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας, που προσφέρθηκε να αναμετρηθεί με την ομάδα των προσφύγων, καθώς επίσης και την Ακαδημία Ποδοσφαίρου Απόλλων Καβάλας και ιδιαίτερα τον πρόεδρό της, κ. Σίμο Ανθουλάκη, που προσέφερε το γήπεδο του και κάθε άλλη διευκόλυνση για τη διεξαγωγή του αγώνα.