Ανδρέας Καραπιπερίδης: «Με μαγκιά πήραμε τη νίκη…»

Ο τεχνικός της Ένωσης πλέκει τον εγκώμιο των παικτών του, που ήταν πεισμωμένοι από τις ατυχίες που χτύπησαν την ομάδα τις τελευταίες ημέρες

Δεν μπορούν να κρύψουν την ικανοποίηση τους στην ομάδα μπάσκετ της Καβάλας απ’ την σπουδαία νίκη που πέτυχαν την Κυριακή στο Λαγκαδά κόντρα στον Ερμή! Μπορεί να γνωρίζουν ότι η ομάδα δεν έχει πετύχει ακόμα τίποτα, ότι δεν τελείωσε καλά – καλά ο 1ος γύρος, όμως με τέτοιου είδους επιτυχίες και κάτω απ’ τις συγκεκριμένες δύσκολες συνθήκες (με τους δύο τραυματισμούς) είναι σίγουρο ότι τέτοιες νίκες φέρνουν την άνοδο! Και δεν είναι υπερβολή να πει κανείς ότι το «διπλό» με τον Ερμή είναι η πιο μεγάλη νίκη που έχει πετύχει μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής! Για να καταλάβει κανείς το μέγεθος της επιτυχίας αρκεί να γνωρίζει ότι η Καβάλα υποχρέωσε τον αντίπαλο της στην πρώτη εντός έδρας ήττα (70-66) έπειτα από έξι νίκες!

«Όταν χρειάστηκε βάλαμε τα σουτ»

Μιλώντας για την αναμέτρηση, την οποία παρακολούθησαν και περίπου 30 Καβαλιώτες, ο προπονητής της Ένωσης έκανε λόγο για ψυχή, πάθος, δύναμη και μαγκιά! Συγκεκριμένα ο Ανδρέας Καραπιπερίδης τόνισε ότι «μπήκαμε ψυχωμένα μέσα στον αγωνιστικό χώρο, παίζοντας με δύναμη και πάθος και με μαγκιά καταφέραμε να πετύχουμε τον στόχο μας. Τα παιδιά είχαν πεισμώσει από τα συνεχόμενα χτυπήματα της ατυχίας (τραυματισμοί) και τα έδωσαν όλα για τη νίκη. Ήμασταν συγκεντρωμένοι, είχαμε υπομονή στο παιχνίδι μας και εκεί που χρειάστηκε βάλαμε τα μεγάλα σουτ για να πάρουμε την διαφορά και τη  νίκη».

Μόλις 1 τρίποντο σε ολόκληρο το 1ο ημίχρονο!

Σύμφωνα με τον κόουτς η ομάδα τα πήγε εξαιρετικά στον αμυντικό τομέα σε όλη την διάρκεια του αγώνα, ισοσκελίζοντας έτσι την αστοχία απ’ την περιφέρεια στα 3 πρώτα 10λεπτα! Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι η κατάσταση στην ευστοχία μακριά απ’ το καλάθι και ειδικά από την γραμμή των 6.75 ήταν τόσο κακή, που η ομάδα είχε πετύχει μόλις 1 τρίποντο σε ολόκληρο το 1ο ημίχρονο!!! Στο 4ο δεκάλεπτο όμως ο Χονδρόπουλος (είχε 9 πόντους με 3 τρίποντα) και ο Αθανασιάδης πήραν μεγάλα σουτ, έκαναν την διαφορά.

Ευχαριστήρια ανακοίνωση

Μετά το τέλος του αγώνα η διοίκηση της Καβάλας ΒC εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ευχαριστεί τον Ερμή για την φιλοξενία του καθώς και τους διαιτητές της αναμέτρησης που έφεραν σε πέρας με επιτυχία το δύσκολο έργο που είχαν αναλάβει. Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: «Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει τόσο την ομάδα του Ερμή Λαγκαδά για την άψογη φιλοξενία της, όσο και τους διαιτητές του αγώνα κ.κ. Φακίτσα και Γερακίνη, που αντεπεξήλθαν σε ένα ματς πραγματικό ντέρμπι, γεμάτο εντάσεις και πείσμα για τη νίκη και από τις δύο ομάδες».

«Σας χρειαζόμαστε την Κυριακή…»

Πλέον στην ομάδα προετοιμάζονται για το μεγάλο παιχνίδι της ερχόμενης Κυριακής, κόντρα στους Ικάρους Σερρών, στο τέλος του 1ου γύρου, όπου αν καταφέρουν να κερδίσουν θα ανεβούν στην 2η θέση της βαθμολογίας. Η εκστρατεία για την κινητοποίηση των φιλάθλων έχει ξεκινήσει και στην ανακοίνωση της ομάδας τονίζονται τα εξής: «σας χρειαζόμαστε όλους την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018 στις 5 το απόγευμα στην Καλαμίτσα, γιατί είστε ο 6ος μας παίκτης. Μαζί θα παλέψουμε και μαζί θα πανηγυρίσουμε και πάλι μια νίκη που θα μας φέρει κοντά στην άνοδο».

Κόβει την πίτα της το πρωί της Κυριακής

Λίγες ώρες πριν από το μεγάλο παιχνίδι της ανδρικής ομάδας για την τελευταία αγωνιστική του 1ου γύρου της Β’ Εθνικής, κόντρα στους Ίκαρους Σερρών, όλα τα τμήματα της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης της Καβάλας θα συγκεντρωθούν στο «Αλ. Δήμογλου» για να κόψουν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους. Το ραντεβού έχει δοθεί για το πρωί της Κυριακής 28/9 στις 11.00, όπου εκτός των άλλων θα βραβευτούν και οι αριστούχοι μαθητές των τμημάτων του συλλόγου. Αναλυτικά η ανακοίνωση της διοίκησης αναφέρει τα εξής: «Την Κυριακή 28 Ιανουαρίου στις 11.00, στο γήπεδο της Καλαμίτσας “Αλ. Δήμογλου», η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας, θα κόψει την Πρωτοχρονιάτικη πίτα των τμημάτων της Ακαδημίας, αλλά και της Ανδρικής ομάδας. Στην εκδήλωση, θα βραβευθούν και οι αριστούχοι μαθητές, των τμημάτων. Σε μία ανοιχτή εκδήλωση, καλούνται τα ΜΜΕ και οι φίλαθλοι της ομάδας, να παρευρεθούν. Μία ακόμη όμορφη στιγμή, από τις πολλές που η ομάδα στην φετινή περίοδο μας χαρίζει».