Κολύμβηση: Εκκίνηση στο τουρνουά «Απ. Παύλος» της Καβάλας

Ξεκινάει την Παρασκευή και ολοκληρώνεται την Κυριακή το 1ο διεθνές τουρνουά κολύμβησης που διοργανώνουν από κοινού ο Δήμος Καβάλας με το ΝΟΚ και τον ΟΘΑΚ, με την συμμετοχή περισσοτέρων από 700 αθλητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό

Η απόφαση που πάρθηκε πέρσι, όταν το κλειστό κολυμβητήριο της Καβάλας φιλοξενούσε τους καθιερωμένους διεθνείς αγώνες του ΠΑΟΚ και της ΧΑΝΘ (λόγω του ότι το Ποσειδώνιο κολυμβητήριο δεν λειτουργούσε) για την διεξαγωγή ενός μεγάλους διεθνούς κολυμβητικού μίτινγκ στην πόλη, υλοποιείται από την Παρασκευή 26 έως και την Κυριακή 28 Ιανουαρίου. Πρόκειται για το αποτέλεσμα της συνδυασμένης δράσης του Δήμου Καβάλας και της Δημωφέλειας με τους δύο κολυμβητικούς συλλόγους της Καβάλας, το ΝΟΚ και τον ΟΘΑΚ, που ήθελαν να φιλοξενήσουν έναν αμιγώς Καβαλιώτικο διεθνές γεγονός, το τουρνουά «Απ. Παύλος»!

Οι αγώνες έχουν ήδη ενταχθεί στο επίσημο καλεντάρι των διοργανώσεων τόσο της ΚΟΕ (Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος), όσο και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (FINA) και απ’ ότι φαίνεται ήδη από την 1η χρονιά απολαμβάνει της εμπιστοσύνης των αθλητών, από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Ο αρχικός στόχος για τις συμμετοχές, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο αθλητισμού και παιδείας του Δήμου Καβάλας Γιώργο Φιλόσογλου, που ήταν οι 500 συμμετοχές έχει ξεπεραστεί και έτσι οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι θα υπερβούν τις 700!

«Υπολογίστε ότι απ’ αυτούς τους αθλητές οι περίπου 120 με 130 είναι από το εξωτερικό,  κυρίως από την Τουρκία και την Βουλγαρία, ενώ από την Ελλάδα θα βρεθούν στο κλειστό κολυμβητήριο κολυμβητές και κολυμβήτριες από 26 πόλεις της χώρας» συνεχίζει ο κ. Φιλόσογλου που επισημαίνει ότι «ήδη από τις αρχές της εβδομάδες κατέφθασαν στην πόλη 40 αθλητές από την Τουρκία και θα μείνουν μέχρι και την Κυριακή και κάθε ημέρα θα καταφθάνουν. Ο μεγάλος όγκος των μεγάλων ονομάτων πάντως θα έρθουν την Πέμπτη και την Παρασκευή».

Σε ότι αφορά το επίπεδο των αθλητών που θα συμμετέχουν στο «Απ. Παύλος», υπολογίζεται ότι 5-6 απ’ αυτούς συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς του Ρίο στη Βραζιλία, ενώ ένας σημαντικός αριθμός έχει παγκόσμιους και πανευρωπαϊκούς τίτλους. Απ’ τους Έλληνες πρωταθλητές θα συμμετέχουν η Αραούζου (που έρχεται συχνά στην Καβάλα για προετοιμασία), η Βουρνά, ο Νέγρης, ο Καρπουζλής κα. Πρόκειται για την «αφρόκρεμα» της Ελληνικής κολύμβησης, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν και άλλοι που θα ήθελαν να δώσουν το παρών, αλλά προετοιμάζονται στο εξωτερικό.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα του τουρνουά αρχίζει το απόγευμα της Παρασκευής 4.30-5.00 μέχρι το βράδυ στις 9.00. Την επομένη, το Σάββατο από το πρωί στις 9.30 μέχρι το μεσημέρι, ενώ το απόγευμα στις 4.30 υπάρχει η επίσημη τελετή έναρξης και οι αγώνες θα συνεχιστούν μέχρι τις 9.00. Επίσης την Κυριακή θα υπάρχει αγωνιστική δραστηριότητα το πρωί και το απόγευμα.

Οι εκτιμήσεις, που βασίζονται και από τις κρατήσεις που έχουν γίνει στα ξενοδοχεία της πόλης, αναφέρουν ότι περίπου 1200 με 1300 άνθρωποι θα βρίσκονται στην Καβάλα από μια έως και 3-4 ημέρες, ενώ υπάρχουν και αποστολές που θα διαμείνουν έως και μια εβδομάδα! Σ’ αυτό το σημείο επισημαίνεται με έμφαση ότι, σύμφωνα και με τα όσα αναφέρουν οι επισκέπτες της πόλης, οι προσφορές που έχουν τόσο στα ξενοδοχεία όσο και στα καταστήματα εστίασης είναι άκρως δελεαστικές!