Νίκος Βαλαβανόπουλος: Στη θέση του «οδηγού» των σκόρερ

Με το γκολ που σημείωσε την Κυριακή έφτασε στα 11 και πέρασε μόνος πρώτος στην πίνακα του 1ου ομίλου της Γ’ Εθνικής

Μπορεί ο ΑΟΚ να είχε μέχρι πρότινος λίγες (σε αριθμό) επιλογές στην επιθετική του γραμμή, όμως όπως αποδεικνύεται, είναι πολύ καλές και υπόσχονται πολλά! Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του νεαρού σέντερ φορ της Νίκου Βαλαβανόπουλου, που αποτελεί την αιχμή του δόρατος στην επίθεση της ομάδας και με δικά του τέρματα έρχονται η μία πίσω απ’ την άλλη οι τελευταίες επιτυχίες. Σε τέτοιο σημείο μάλιστα που ο 23χρονος (γεν. 24/7/1995) στράικερ βρίσκεται από το βράδυ της Κυριακής στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ του 1ου ομίλου της Γ’ Εθνικής με 11 τέρματα. Το γκολ που σημείωσε στο ντέρμπι με το Παραλίμνιο, εκτός του ότι έδωσε τους 3 βαθμούς στην ομάδα του τον έφερε μόνο στην 1η θέση.

«Χαίρομαι μόνο όταν τα γκολ μου φέρνουν 3ποντα»

Το γεγονός αυτό έφερε τον πρώην ποδοσφαιριστή του Ηρακλή Καβάλας, της Κ 20 Ξάνθης, του Ατσαλένιου αλλά και του Νέστου Χρυσούπολης στο προσκήνιο. Σε δηλώσεις του που έκανε στο «Arena Press», μιλώντας για την αναμέτρηση στο «Ανθή Καραγιάννη» τόνισε ότι «το ντέρμπι με το Παραλίμνιο κρίθηκε στο πάθος και τη δύναμη. Δείξαμε ότι το θέλαμε παραπάνω. Ήταν μονόδρομος για εμάς η νίκη. Πάντα παίζουμε γι’ αυτή, στο ποδόσφαιρο υπάρχουν και οι κακές μέρες. Νικήσαμε δίκαια, με αποφασιστικότητα, πίστη στον εαυτό μας και το πλάνο παιχνιδιού του προπονητή μας». Σε ότι αφορά την δική του απόδοση και την μόνιμη επαφή του με τα αντίπαλα δίχτυα επισήμανε ότι «είναι ωραίο συναίσθημα να σκοράρεις, χαίρομαι που βοηθώ τον ΑΟΚ και τους συμπαίκτες μου, αλλά όλοι έχουν μερίδιο και στο γκολ και στις νίκες. Χαίρομαι μόνο όταν τα γκολ μου έχουν αξία, αντίκρισμα σε τρίποντα. Αύριο θα είναι άλλος ο σκόρερ, πάνω απ’ όλους είναι η Καβάλα. Δε λέω αν είναι καλή ή κακή χρονιά για μένα. Σκέφτομαι μόνο την καθημερινή δουλειά και τη βελτίωση. Χρειάζεται υπομονή, θέληση, αυτοπεποίθηση και να μην επαναπαυόμαστε. Την Κυριακή παίζουμε στο Σιδηροχώρι, ξεχνάμε ότι έγινε, υπάρχει και συνέχεια. Ο δρόμος είναι μακρύς και πολλές ομάδες είναι κοντά στην κορυφή. Θέλουμε να ξεπερνάμε τους εαυτούς μας. Σεβόμαστε τη φανέλα της Καβάλας, ελπίζουμε ο κόσμος να μας αγκαλιάσει, για να πετύχουμε όλοι μαζί κάτι ωραίο και ξεχωριστό».

Ξεπέρασε τον Γαιδαρτζή

Με το γκολ που σημείωσε ο 23χρονος επιθετικός βρέθηκε για πρώτη φορά μόνος στην κορυφή, ξεπερνώντας μάλιστα έναν «γερόλυκο» της κατηγορίας με μεγάλη ικανότητα και εμπειρία τον Δημήτρη Γαϊδαρτζή, ο οποίος μάλιστα αγωνίζεται σε μια ομάδα όπως το Παραλίμνιο που έχει πετύχει ευρείες νίκες και αρκετές «5αρες» την φετινή χρονιά. Το γεγονός λοιπόν ότι ο νέος ξεπέρασε τον παλαιό, έχει την δική του σημασία. Βαλαβανόπουλος έφτασε στα 11 τέρματα, ο Γαιδαρτζής έμεινε στα 10, ενώ στην 3η θέση είναι ο Τάντιτς (επίσης του Παραλιμνίου) με 7 και ακολουθούν με 5 γκολ οι Κρολ του Νέστου και Χιντ Ιμέρ του Ορφέα Ξάνθης. Αναλυτικά ο πίνακας των σκόρερ, έτσι όπως διαμορφώθηκε μετά από 13 αγωνιστικές έχει ως εξής:
11 Γκολ: Βαλαβανόπουλος (Καβάλα)
10 Γκολ: Γαϊδαρτζής (Απόλλων Παραλιμνίου)
7 Γκολ: Τάντιτς (Απόλλων Παραλιμνίου)
5 Γκολ: Κρολ (Νέστος), Χιντ Ιμέρ (Ορφέας Ξάνθης)
4 Γκολ: Βάσκος (Δόξα Προσκυνητών), Γκόγκας (ΜΑ Καρπερής), Δουμάνης, Δούμπλατζης, Τζαπέγια Γ. (Αετός Ορφανού), Ζιγκερίδης (Ελπίδα Σκουτάρεως), Μπερούκας (ΜΑ Ξηροπόταμου), Παπαδόπυλος (Καβάλα) Σιχλιμοίρης (Δόξα Προσυνητών)
3 Γκολ: Εμρέ (Διδυμότειχο), Κοβάτσης (Νέστος), Ναλμπάντης (Απόλλων Παραλιμνίου), Σαρηγιαννίδης (Άρης Άβατου).Νίκ