AO Καβάλα: Άνετα στην Κομοτηνή…

Νίκη με 0-2 επί της Δόξας Ν. Σιδηροχωρίου με τα γκολ των Βαλαβανοπουλου και Ξιόμπλιου μέσα σε 7 λεπτά

Ακόμα ένα πολύτιμο «τρίποντο» πρόσθεσε στο ενεργητικό της η ομάδα της Καβάλας που πέρασε νικηφόρα, το απόγευμα της Κυριακής, από την Κομοτηνή κερδίζοντας τη Δόξα Ν. Σιδηροχωρίου με 0-2! Το συγκρότημα του Κώστα Ανυφαντάκη «καθάρισε» τη νίκη από το πρώτο ημίχρονο όταν μέσα σ’ ένα διάστημα 7 λεπτών (από το 27’ έως το 34’) πέτυχε τα δύο τέρματα του! Θα μπορούσε μάλιστα να είχε διευρύνει ακόμα περισσότερο το τελικό σκορ (όπως πχ το δοκάρι του Ψάλτη), όμως ακόμα και έτσι κατάφερε να πάρει μια άνετη νίκη και να εξακολουθεί να βρίσκεται σε απόσταση βολής από την κορυφή της βαθμολογίας. Μοναδική σκιά απ’ την αναμέτρηση ήταν το γεγονός ότι δεν υπολογίζεται για τον επόμενο (2ο συνεχόμενο εκτός έδρας) αγώνα, με το Διδυμότειχο ο Αλιάτιδης που αποβλήθηκε με 2η κίτρινη/

Δύο γκολ, ένα δοκάρι

Ο ΑΟΚ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και αφού απείλησε στο 9ο λεπτό με τον Πάλλα και τον Αδαμάκη στο 21ο, άνοιξε το σκορ στο 27ο με τον μόνιμο σκόρερ του (και πρώτο του 1ου ομίλου) Νίκο Βαλαβανόπουλο. Ο Γιαλαμούδης έβγαλε σέντρα και ο νεαρός σκόρερ που πλέον έφτασε στα 12 τέρματα, έκανε με πλασέ το 0-1. Πριν προλάβουν οι γηπεδούχοι να συνέλθουν ήρθε και το 0-2, με τον Βαλαβανόπουλο να πασάρει μέσα στην περιοχή για τον Ξιόμπλιο και αυτός να διαμορφώνει το τελικό σκορ, πετυχαίνοντας το πρώτο του τέρμα με την φανέλα του ΑΟΚ. Λίγο πριν το τέλος του 1ου μέρους, το Σιδηροχώρι απείλησε για πρώτη φορά αλλά του σουτ του Παναγιωτόπουλου έφυγε άουτ. Στις αρχές της επανάληψης και συγκεκριμένα στο 54’ ο Ψάλτης με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι, ενώ 10 λεπτά αργότερα η Καβάλα μένει με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Αλιατίδη, που αντίκρισε την 2η κίτρινη κάρτα. Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να φανούν απειλητικοί αλλά δεν τα κατάφεραν και έτσι ήρθε αυτό το 0-2, με την ομάδα να χειροκροτείται θερμά από τους περίπου 50 Καβαλιώτες φιλάθλους που την ακολούθησαν στην Κομοτηνή.

Οι Συνθέσεις

Δόξα Ν. Σιδηροχωρίου: Συνοδινός, Χατζήπαπα, Παρασκευόπουλος (69’ Κοσίης), Μίλλερ, Λεφής, Γάιδας, Στοΐνοβιτς, Ανυφαντάκης, Μαυράκης, Κρασσώνης, Πανουργιάς (60’ Μουρατίδης).

Καβάλα: Δήμιζας, Γιαλαμούδης, Λυμπεράκης, Παπαστεριανός, Αλιατίδης, Ψάλτης, Παπαδόπουλος, Ξόμπλιος (60’ Θωμαίδης), Αδαμάκης, Πάλλας (76’ Κέρθι), Βαλαβανόπουλος (83’ Χατζηκυριάκου).

Γ’ Εθνική: Στο «ρετιρέ» το Παραλίμνιο

Μόνος στην 1η θέση της βαθμολογίας του 1ου ομίλου της Γ’ Εθνικής έμεινε ο Απόλλων Παραλιμνίου μετά τη νίκη του με 1-0 στο ντέρμπι κορυφής με την Ελπίδα Σκουτάρεως, η οποία υποχώρησε στην 2η θέση. Εκεί βρίσκονται οι δύο από τις τρεις ομάδες της Καβάλας (ΑΟΚ και Αετός Ορφανού) που επικράτησαν με 0-2 και 3-1 της Δόξας Σιδηροχωρίου και ΜΑ Ξηροποτάμου αντίστοιχα, ενώ λίγο πιο πίσω είναι ο Νέστος που πήρε το ντέρμπι με τον Ορφέα Ξάνθης με 1-0. Το Διδυμότειχο πήρε το «διπλό» στην Καρπερή, ενώ Άβατο και Προσκυνητές έμειναν στο «Χ» μετά το μεταξύ τους 1-1. Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 14ης αγωνιστικής καθώς και η βαθμολογία και η επόμενη αγωνιστική, έχουν ως εξής:
ΜΑ Καρπερής – ΑΕ Διδυμοτείχου 0-1
Δόξα Ν. Σιδηροχωρίου – Καβάλα 0-2
Νέστος – Ορφέας Ξάνθης 1-0
Απόλλων Παραλιμνίου – Ελπίδα Σκουτάρεως 1-0
Aετός Ορφανού – ΜΑ Ξηροποτάμου 3-1
Άρης Αβάτου – Δόξα Προσκυνητών 1-1

Η Βαθμολογία

    1. Απόλλων Παραλιμνίου 30 (25-7)
    2. Ελπίδα Σκουτάρεως 27 (14-11)
    3. Καβάλα 27 (21-9)
    4. Αετός Ορφανού 27 (23-15)
    5. Νέστος 24 (14-6)
    6. Άρης Αβάτου 19 (11-11)
    7. ΑΕ Διδυμοτείχου 17 (9-12)
    8. Δόξα Προσκυνητών 15 (16-23)
    9. Ορφέας Ξάνθης 15 (11-16)
    10. ΜΑ Ξηροποτάμου 14 (9-18)
    11. ΜΑ Καρπερής 9 (10-20)
    12. Δόξα Ν. Σιδηροχωρίου 7 (7-25)

Η Επόμενη Αγωνιστική

ΑΕ Διδυμοτείχου – Καβάλα
Ορφέας Ξάνθης – ΜΑ Καρπερής
Ελπίδα Σκουτάρεως – Δόξα Ν. Σιδηροχωρίου
ΜΑ Ξηροποτάμου – Νέστος Χρυσούπολης
Δόξα Προσκυνητών – Απόλλων Παραλιμνίου
Αετός Ορφανού – Άρης Αβάτου