Ανδρέας Καραπιπερίδης: «Όλοι θέλουν να παίζουν σ’ ένα τέτοιο γήπεδο»

Ο προπονητής της Καβάλας BC μιλάει για την μεγάλη νίκη επί των Ικάρων Σερρών και την ώθηση που έδωσε την ομάδα ο κόσμος της

Την επόμενη ημέρα της τεράστιας νίκης της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης της Καβάλας επί των Ικάρων Σερρών, με την οποία αναρριχήθηκε στην 2η θέση της βαθμολογίας της Β’ Εθνικής, τα χαμόγελα και η ικανοποίηση περισσεύουν! Από τους παίκτες και την διοίκηση μέχρι την τεχνική ηγεσία και τον κόσμο της ομάδας, όλοι μιλάνε για μια σπουδαία επιτυχία δεδομένων των προβλημάτων και των απουσιών που αντιμετωπίζει. Ο προπονητής Ανδρέας Καραπιπερίδης μιλώντας για τον αγώνα στάθηκε στην τεράστια προσπάθεια των παικτών του αλλά και την σημαντική ενίσχυση του κόσμου. Συγκεκριμένα τόνισε ότι «ήταν μια σπουδαία νίκη για εμάς, αν και στο τέλος θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει μια ακόμα μεγαλύτερη διαφορά! Γι’ αυτό και άλλωστε στο τέλος, κάποιοι από τους παίκτες δεν έδειχναν και τόσο ευχαριστημένοι. Ξεκινήσαμε νευρικά και δώσαμε εύκολα καλάθια στον αντίπαλο. Γι’ αυτό και βρεθήκαμε πίσω! Όμως στο 2ο 10λεπτο διορθώσαμε τα λάθη μας, ελέγξαμε τα ριμπάουντ και μειώσαμε στον πόντο. Στο 2ο μέρος, πιέσαμε ακόμα περισσότερο στην άμυνα, πήραμε τα ριμπάουντ, είχαμε μεγάλα σουτ και τελικά κατακτήσαμε τη νίκη. Μπορεί να είχαμε την ευκαιρία να πάρουμε και μεγαλύτερη διαφορά, όμως αυτό που μετράει τώρα είναι η νίκη».

«Απ’ τους κορυφαίους ο Τάγαρης»

Αναφερόμενος στη συνέχεια στην βοήθεια που πρόσφερε ο Κώστας Τάγαρης απ’ την στιγμή που μπήκε στον αγώνα, ο κόουτς είπε ότι «ήταν από τους κορυφαίους της ομάδας μας στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Μπορεί να μην πέτυχε πολλούς πόντους, αλλά πήρε ριμπάουντ και βοήθησε πάρα πολύ στην άμυνα πάνω στον καλύτερο παίκτη των Ικάρων των Κακιούζη. Όταν ένας παίκτης σαν κι αυτόν, που πετυχαίνει σε κάθε αγώνα περισσότερους από 20 πόντους, μένει στους 10 στο δικό σου παιχνίδι είναι σημαντικό γεγονός»!

«Πραγματικά 6ος παίκτης μας ο κόσμος»

Από την αναφορά του προπονητή για τον αγώνα δεν θα μπορούσε να λείψει και ο παράγοντας… κόσμος που ήταν στην κυριολεξία ο 6ος παίκτης της ομάδας. Ο Ανδρέας Καραπιπερίδης τόνισε χαρακτηριστικά ότι «αυτό που ζήσαμε την Κυριακή στην Καλαμίτσα, εγώ προσωπικά το έζησα ως θεατής στην εξέδρα του γηπέδου την εποχή που η Καβάλα ήταν στην Α1 Εθνική. Ο κόσμος ήταν πραγματικά ο 6ος παίκτης μας και θα έδωσε τεράστια ώθηση για να πετύχουμε τον στόχο μας. Κι αυτό δεν το λέμε μόνο εμείς αλλά και οι αντίπαλοι με την ανακοίνωση που εξέδωσαν. Στην κυριολεξία όλοι θέλουν να αγωνίζονται σ’ ένα τέτοιο γήπεδο με τέτοια ατμόσφαιρα»!

Η Διοίκηση ευχαριστεί τους φιλάθλους

Τις ευχαριστίες της για την βοήθεια του κόσμου στο γήπεδο, εξέφρασε με ανακοίνωση της το βράδυ της Κυριακής η διοίκηση του συλλόγου. Αναλυτικά: «Η Διοίκηση της ΕΚ Καβάλας αισθάνεται την βαθειά υποχρέωση να ευχαριστήσει θερμά όλους τους φιλάθλους για την σημερινή μαζική προσέλευσή τους στον αγώνα της ομάδας μας επί των Ικάρων Σερρών! Φίλες και Φίλοι, Η παρουσία σας και η στήριξή σας το απόγευμα στο γήπεδο ήταν συγκλονιστική και καθοριστική για το σημερινό νικηφόρο αποτέλεσμα! Αποδείξατε για μία ακόμη φορά πόσο πολύ αγαπάτε την ομάδα και βρίσκεστε πάντα δίπλα της! Είστε πραγματικά ο έκτος της παίκτης! Σας ευχαριστούμε και πάλι θερμά και ανανεώνουμε το ραντεβού μας την άλλη Κυριακή στην Καλαμίτσα, στον αγώνα με τα Φάρσαλα»!

Κιοσσές και Χατζηναούμ στο κλιμάκιο Παμπαίδων

Τα καλά νέα για την Ένωση Καλαθοσφαίρισης της Καβάλας δεν έρχονται μόνο απ’ το ανδρικό τμήμα, που στο τέλος του 1ου γύρου μπήκε για τα καλά στο κυνήγι της επανόδου στην Α2. Έρχονται και από τα τμήματα υποδομής, όπου η πολύ καλή και οργανωμένη δουλειά αποφέρει καρπούς. Δύο νεαρά παιδιά της παραγωγικής διαδικασίας της Ένωσης λοιπόν οι Κώστας Κιοσσές και Σταύρος Χατζηναούμ κλήθηκαν για να συμμετάσχουν στο Κλιμάκιο Προεπιλογής Παμπαίδων για την Εθνική Ομάδα! Η Διοίκηση του συλλόγου της Καβάλας τους συγχαίρει και τους εύχεται καλή επιτυχία!

Κοπή της πίτας

Εν τω μεταξύ με τα χαμόγελα των παιδιών να γεμίζουν τον αγωνιστικό χώρο και τους γονείς και φίλους της ομάδας στην κερκίδα, πραγματοποιήθηκε η Παραδοσιακή Κοπή της Βασιλόπιτας από την μεγάλη οικογένεια της ΕΚ Καβάλας στο ΔΑΚ «Αλεξάνδρα Δήμογλου»! Μετά την κοπή της πίτας βραβεύθηκαν για την πολυετή και πολύτιμη προσφορά τους στην ομάδα οι γιατροί κ. Γιώργος Τσοκτουρίδης, κ. Θεόδωρος Μήτρας, ο φυσικοθεραπευτής Δώρος Παπαντωνίου και το Σώμα Σαμαριτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού! Τέλος από τον Σύλλογο βραβεύθηκαν όλοι οι αθλητές και οι αθλήτριες μας που αρίστευσαν σε Γυμνάσιο και Λύκειο την χρονιά που μας πέρασε 2016-17.