Κλείστο Κολυμβητήριο Καβάλας: Σύντομα θετικές εξελίξεις…

Μέσα στο 2018 αναμένεται να λυθεί οριστικά το... χρόνιο πρόβλημα με την στεγανοποίηση του κλειστού κολυμβητηρίου της Καβάλας

Το κλειστό κολυμβητήριο της Καβάλας επανήλθε και πάλι στην επικαιρότητα της περιοχής με το επιτυχημένο 1ο διεθνές τουρνουά κολύμβησης «Απ. Παύλος» που έφερε στην πόλη περί τους 650 αθλητές και περισσότερους από 1200 επισκέπτες. Αποτελεί την κορωνίδα των αθλητικών υποδομών όχι μόνο του Δήμου αλλά και της Ελλάδος γι’ αυτό και συγκεντρώνει καθημερινά αθλητές της Καβάλας και των γύρω περιοχών και σε τακτά χρονικά διαστήματα κολυμβητές απ’ όλη την Ελλάδα, που προπονούνται σε σύγχρονες εγκαταστάσεις που δουλεύουν άψογα, σε μια εποχή που ουκ ολίγα κολυμβητήρια υπολειτουργούν ή έχουν κλείσει. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι το κλειστό της Καβάλας δεν αντιμετωπίζει προβλήματα! Υπάρχουν ορισμένα ζητήματα που θα πρέπει να λυθούν με κορυφαίο αυτό της οροφής που είναι πλέον… χρόνιο!

«Πρώτα μητρώο και μετά… κλήρωση»

Απ’ ότι φαίνεται όμως μέσα στο 2018 και αυτό το πρόβλημα βαίνει προς επίλυση, σύμφωνα με τις δηλώσεις του αντιδημάρχου Αθλητισμού Γ. Φιλόσογλου ο οποίος αφού αναφέρθηκε στις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις που υπάρχουν εκτίμησε ότι πολύ σύντομα θα σημειωθούν θετικές εξελίξεις. Συγκεκριμένα τόνισε ότι «αυτός ο νέος Νόμος περί δημοσίων συμβάσεων μας δημιουργεί αρκετά προβλήματα καθυστερήσεων των απαραίτητων διαδικασιών. Ο κόσμος δεν το καταλαβαίνει αυτό και δεν θα έπρεπε κιόλας να τον ενδιαφέρει, αφού αυτό που θέλει είναι να λυθούν τα προβλήματα του, οπότε δεν θα μπω στην διαδικασία των δικαιολογιών. Αυτό που πρέπει να τονίσω όμως είναι ότι πρέπει πρώτα να γίνει το μητρώο και μετά η κλήρωση έτσι ώστε να ανατεθεί το έργο στον εργολάβο που θα κάνει την στεγανοποίηση της οροφής. Εκτιμώ ότι όλα αυτά δεν θα πάρουν πολύ χρόνο και ότι πολύ σύντομα και σ’ αυτό το θέμα θα έχουμε θετικές εξελίξεις».

Λύθηκε το πρόβλημα με το ζεστό νερό

Κι αν το ζήτημα της στεγανοποίησης της οροφής είναι προς επίλυση, ένα άλλο λύθηκε. Ο λόγος για το ζεστό νερό στα αποδυτήριο, που λόγω του μεγάλου αριθμού των αθλητών δεν έφτανε για όλους. Για το θέμα αυτό ο αντιδήμαρχος τόνισε ότι «παρά το γεγονός ότι το κλειστό κολυμβητήριο είναι μια μεγάλη εγκατάσταση η πρόβλεψη για το ζεστό νερό στα ντους δεν ήταν η αντίστοιχη. Υπήρχε μόνο ένα μπόιλερ χωρητικότητας 2000 λίτρων, ενώ το επιπλέον πρόβλημα ήταν ότι στο σημείο που βρισκόταν αυτό, δεν υπήρχε διαθέσιμος χώρος για να τοποθετηθούν επιπλέον μπόιλερ. Γι’ αυτό λοιπόν έπρεπε να γίνουν παρεμβάσεις επί παρεμβάσεων στο κολυμβητήριο, γιατί τα νέα μπόιλερ τοποθετήθηκαν σε άλλο σημείο του κλειστού. Τώρα πλέον στην διάθεση των αθλητών και όλων όσων χρησιμοποιούν την πισίνα είναι 5000 λίτρα που καλύπτουν επαρκώς τις αυξημένες ανάγκες, αν κρίνει κανείς ότι στις ώρες αιχμής η θερμοκρασία του νερού φτάνει στους 60 βαθμούς κελσίου. Μπορούμε να πούμε πλέον ότι κι αυτό το πρόβλημα λύθηκε, που ήταν ένα εύλογο παράπονο όλων που το άκουγα σχεδόν καθημερινά.