ΑΟ Καβάλα: «Μέχρι το τέλος για την άνοδο»

Ο προπονητής Κ. Ανυφαντάκης μιλάει για τη νίκη στο Διδυμότειχο και το στόχο της ανόδου στην Β' Εθνική

Δεν κρύβουν την ικανοποίηση τους στην ομάδα της Καβάλας μετά από την μεγάλη νίκη που πέτυχαν την Κυριακή στο βροχερό Διδυμότειχο επί της τοπικής ΑΕΔ με 1-2. Τα παιδιά του Κώστα Ανυφαντάκη κατάφεραν να ξεχωρίσουν και να πάρουν ακόμα και τα εύσημα των γηπεδούχων για την εμφάνιση τους και για τη δίκαιη νίκη τους, σ’ ένα πολύ κακό αγωνιστικό χώρο. Παρά το γεγονός ότι έμειναν πίσω στο σκορ, κατάφεραν για πρώτη φορά φέτος να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση και να προσθέσουν ακόμα 3 πολύτιμους βαθμούς στο ενεργητικό τους στο 2ο συνεχόμενο εκτός έδρας παιχνίδι. Τώρα πλέον και με ανεβασμένη την ψυχολογία τους θα υποδεχτούν την επόμενη αγωνιστική την Ελπίδα Σκουτάρεως με στόχο να συνεχίσουν το σερί τους και να αφήσουν πίσω τους έναν μεγάλο διεκδικητή της πρωτιάς.

«Κατάθεση ψυχής από τους παίκτες μου»

Μιλώντας για την προσπάθεια της ομάδας του ο προπονητής της Καβάλας Κ. Ανυφαντάκης είπε τα καλύτερα λέγοντας ότι «οι παίκτες έκαναν κατάθεσε ψυχής στο συγκεκριμένο παιχνίδι και μ’ αυτό το δύσκολο αγωνιστικό χώρο. Έδειξαν ότι έχουν πολλές ψυχικές δυνάμεις εκτός του ότι έχουν προπονηθεί πολύ καλά. Ήταν ένας αγώνας που έπρεπε να αντιδράσουμε, ειδικά από την στιγμή που μείναμε πίσω στο σκορ από μια στατική φάση. Κρατήσαμε την πίεση μας ψηλά. Ισοφαρίσαμε στο τέλος του 1ου μέρους και στο 2ο ημίχρονο πετύχαμε και ένα δεύτερο γκολ με το οποίο πήραμε τη νίκη που νομίζω ότι την δικαιούμασταν απόλυτα. Είχαμε πολύ κοντά τις γραμμές μας και δεν απειληθήκαμε από τον αντίπαλο εκτός από κάποιες στατικές φάσεις». Σε ότι αφορά τον στόχο της ανόδου, επανέλαβε ότι «είναι ξεκάθαρο ότι θέλουμε να είμαστε ζωντανοί στο πρωτάθλημα μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Πιστεύουμε πάρα πολύ σ’ αυτά τα παιδιά. Έχουμε ένα από το μικρότερο μέσο όρο ηλικίας σε όλη την κατηγορία και πιστεύω ότι αυτή η μεγάλη προσπάθεια που κάνει θα δικαιωθεί στο τέλος».

Και πάλι πρώτο το Παραλίμνιο

Τέλος αξίζει να τονιστεί ότι την Δευτέρα (5/2) πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή ο αγώνας της Δόξας Προσκυνητών με τον Απόλλωνα Παραλιμνίου που αναβλήθηκε την Κυριακή λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας. Η ομάδα των Σερρών επιβλήθηκε εύκολα με 1-3 και επέστρεψε στην… μοναξιά της κορυφής του 1ου ομίλου της Γ’ Εθνικής 33 βαθμούς, 3 περισσότερους από Καβάλα, Σκούταρι και Αετό Ορφανού. (Φωτο: Radioevros.gr).

In this article