Καβάλα BC: Τα δύσκολα είναι μπροστά…

Καλή η πρωτιά, όμως στο 2ο γύρο έχει να αντιμετωπίσει όλους τους «πρωταγωνιστές» εκτός έδρας

Για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας (στον 2ο  όμιλο) η ομάδα της Καβάλας βρίσκεται στην θέση του «οδηγού» στον βαθμολογικό πίνακα, εκεί δηλαδή που ήθελαν όλοι να βρίσκεται από την αρχή της χρονιάς! Η εξέλιξη αυτή ήρθε με την 4η σερί νίκη, αυτή τη φορά επί των Φαρσάλων, αλλά κυρίως λόγω της απρόσμενης (για πολλούς) ήττας του Χαρ. Τρικούπη από το Πευκοχώρι, με αποτέλεσμα να προκύψει 3πλη ισοβαθμία στην κορυφή και την Ένωση να είναι μπροστά μιας και έχει κερδίσει και τους 2 «συγκατοίκους» της, δηλαδή τόσο την ομάδα του Μεσολογγίου όσο και τους Ίκαρους Σερρών!

Πονάνε οι 2 ήττες στις πρώτες αγωνιστικές

Η ικανοποίηση και η ευφορία στις τάξεις της ομάδας και των φιλάθλων είναι έκδηλη, ωστόσο κανείς δεν πανηγυρίζει μιας και υπάρχει πολύς δρόμος μπροστά και κυρίως πολλές «παγίδες» τις οποίες θα πρέπει να αποφύγει για να πάρει μια απ’ τις δύο θέσεις της ανόδου στο τέλος της χρονιάς! Η Καβάλα BC είναι μεν στην κορυφή, ωστόσο οι ήττες απ’ τα Φάρσαλα και το Στρατώνι τις δύο πρώτες αγωνιστικές ακόμα την… πονάνε! Απ’ εκεί και πέρα μπορεί να έκανε ένα εντυπωσιακό σερί που σταμάτησε μόνο στο Ανατόλια (αυτές είναι η 3 ήττες που έχει μέχρι στιγμής), όμως οι αντίπαλοι του δεν σκόνταψαν εκεί που υποτίθεται είναι… εύκολα. Τόσο το Μεσολόγγι όσο και οι Ίκαροι, μια απ’ τις δικές τους ήττες την έκαναν στην Καβάλα, πράγμα που σημαίνει ότι στον 2ο γύρο η ομάδα του Καραπιπερίδη θα περάσει απ’ τις έδρες τους. Επίσης θα περάσει και από την έδρα του Πευκοχωρίου που βρίσκεται στην 4η θέση με 10 νίκες και 5 ήττες! Αυτό και μόνο σημαίνει ότι τα δύσκολα είναι μπροστά και ότι τίποτα δεν έχει ξεκαθαρίσει. Απ’ ότι δείχνουν τα πράγματα οι δύο θέσεις θα παιχτούν ανάμεσα σ’ αυτές τις τρεις ομάδες, όμως υπάρχει ακόμα χρόνος και για άλλους ενδιαφερόμενους να μπουν στο παιχνίδι!

2η στην επίθεση, 9η στην άμυνα

Απ’ την πορεία της Ένωσης σ’ αυτόν τον 1ο γύρο (+ένα παιχνίδι), φαίνεται ξεκάθαρα ότι το μεγάλο της πλεονέκτημα σε σχέση με σχεδόν όλους τους άλλους είναι η επίθεση. Στον τομέα αυτό βρίσκεται στην 2η θέση της κατάταξης έχοντας σημειώσει 1155 πόντους και μόνο το Ανατόλια έχει σημειώσει 21 πόντους περισσότερους (1176). Απ’ την άλλη όμως εκεί που… χωλαίνει είναι άμυνα μιας και με τους 1027 πόντους που δέχτηκε βρίσκεται στην 9η θέση της λίστας, πίσω και από ομάδες που παλεύουν για την σωτηρία τους όπως πχ η Χαλκηδόνα που έχει δεχτεί 1012 και η Γέφυρα με 965. Στις πρώτες θέσεις αυτής της λίστας είναι οι πρωταγωνιστές, δηλαδή ο Χαρ. Τρικούπης με 935, το Πευκοχώρι με 940, οι Ίκαροι με 965.

Μπαίνει σιγά- σιγά ο Μιχάλογλου

Στα αγωνιστικά η ομάδα θα αγωνιστεί στο Στρατώνι χωρίς τον Καραθανάση, ενώ σε ότι αφορά τον Μιχάλογλου, η πορεία της αποθεραπείας από τον τραυματισμό του στο χέρι εξελίσσεται ικανοποιητικά. Μπορεί να μην είναι στα πλάνα για τον επόμενο ή ακόμα και το μεθεπόμενο αγώνα, ωστόσο υπολογίζεται ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα αρχίσει να παίρνει σιγά – σιγά χρόνο συμμετοχής και να μπαίνει στο κλίμα, κάτι που είναι σίγουρο ότι θα τονώσει την ομάδα αγωνιστικά (αφού η απουσία του είναι ορατή) αλλά και ψυχολογικά!