AO Καβάλα: Άμα δεν σε θέλει…

Τέλος στο όνειρο της ανόδου μετά την ήττα από το Σκούταρι με 0-2 στο «Ανθή Καραγιάννη», όπου η ομάδα του Ανυφαντάκη έπαιξε με πάθος, είχε την υπεροχή, αλλά τις έλλειπε το γκολ! Καθοριστικό σημείο το χαμένο πέναλτι του Παπαδόπουλου στις αρχές του 2ου ημιχρόνου

Μηδενίστηκαν σχεδόν οι ελπίδες της ομάδας της Καβάλας για την διεκδίκηση του τίτλου του πρωταθλητή στον 1ο όμιλο της Γ’ Εθνικής κατηγορίας μετά την ήττα της Κυριακής από την Ελπίδα Σκουτάρεως στο «Ανθή Καραγιάννη» με 0-2. Πλέον το συγκρότημα του Κώστα Ανυφαντάκη απέχει 6 βαθμούς από την 1η θέση και στις υπόλοιπες 6 αγωνιστικές που απομένουν μέχρι την λήξη της περιόδου δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια για να αλλάξουν τα δεδομένα!

Στο καθοριστικό παιχνίδι με το Σκούταρι, με το οποίο μοιραζόταν την 2η θέση, ο ΑΟΚ τα είχε όλα στον πολύ βαρύ αγωνιστικό χώρο (λόγω της συνεχιζόμενης βροχής). Είχε πάθος, δύναμη, οι παίκτες παρά το γεγονός ότι σε πολλά σημεία του γηπέδου δεν μπορούσαν να κυκλοφορήσουν την μπάλα, έπαιζαν οργανωμένο ποδόσφαιρο με ωραίους συνδυασμούς, είχε ορισμένες καλές ευκαιρίες, είχε ένα χαμένο πέναλτι, αλλά δεν είχε το γκολ!

Αντίθετα το Σκούταρι, ευτύχησε μ’ ένα τυχερό, αλλά ωραίο γκολ στο 7ο λεπτό να πάρει το προβάδισμα και στη συνέχεια κατάφερε να αντέξει στην πίεση, ενώ παράλληλα προσπαθούσε να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις. Σε μια απ’ αυτές εκμεταλλεύτηκε αλλεπάλληλα λάθη στην άμυνα, πέτυχε ένα δεύτερο γκολ και κάπου εκεί τελείωσαν όλα!

Ο Αγώνας

Το γκολ που άλλαξε τα δεδομένα του αγώνα ήρθε στο 7ο λεπτό όταν ο Κεχαγιάς με σουτ από 40 μέτρα «κρέμασε» τον Δήμιζα κάνοντας το 0-1. Ο ΑΟΚ που πλέον δεν μπορεί να υπολογίζει στην βοήθεια του Γιαλαμούδη μέχρι το τέλος της χρονιάς, λόγω του κατάγματος που είχε στο χέρι στην προπόνηση της Πέμπτης, πίεσε στη συνέχεια με συνεχόμενες σέντρες του Βαλαβανόπουλου από δεξιά, ενώ στο 39’ στην αντεπίθεση το Σκούταρι είχε σουτ με τον Παναγιωτίδη που έφυγε λίγο άουτ.

Ο ΑΟΚ θα μπορούσε να είχε ισοφαρίσει στο 51ο λεπτό, όταν ο Ψάλτης ανατράπηκε από τον Σαϊνατούδη στην περιοχή, αλλά το πέναλτι που καταλογίστηκε, και εκτέλεσε ο Παπαδόπουλος απέκρουσε ο τερματοφύλακας Ταταρίδης. Στα επόμενα λεπτά ο ΑΟΚ έβαλε στην κυριολεξία τους φιλοξενούμενους στα καρέ του, ωστόσο όχι μόνο δεν ήρθε η ισοφάριση αλλά στο 76’ σε μια αντεπίθεση ο Γεράκης έκανε το τελικό 0-2.

Οι Συνθέσεις

Καβάλα: Δήμιζας, Αλιατίδης, Λυμπεράκης, Παπαστεριανός, Σέχου (62’ Ηλιάδης), Ψάλτης, Παπαδόπουλος, Ξόμπλιος (65’ Μπλιός), Αδαμάκης (62’ Ντουρτμές), Πάλλας (76’ Θωμαίδης), Βαλαβανόπουλος.

Ελπίδα Σκουτάρεως:Ταταρίδης, Γεωργιάδης, Σαϊνατούδης, Κασμερίδης, Μουσικάκης, Αγγελίδης, Ζυγκερίδης (57’ Στεφανίδης), Δαγκούλης, Παναγιωτίδης (87’ Ταχματζίδης), Κεχαγιάς (88’ Καπετάνος), Παπαβασιλείου (52’ Γεράκης).

Κ. Ανυφαντάκης:

«Δεν έχω κανένα

παράπονο απ’ τα παιδιά»

«Ξεκινήσαμε με δύσκολες προϋποθέσεις τον αγώνα, τόσο λόγω του τραυματισμού του Γιαλαμούδη, όσο και με το ωραίο αλλά τυχερό γκολ του Σκουτάρεως. Σ’ ένα πολύ βαρύ αγωνιστικό χώρο προσπαθήσαμε να παίξουμε σωστό και οργανωμένο ποδόσφαιρο και είχαμε τα ψυχικά αποθέματα αλλά και τη δύναμη να πιέσουμε τον αντίπαλο. Καθοριστικό σημείο για την εξέλιξη της αναμέτρησης ήταν η απώλεια του πέναλτι από την ομάδας, γιατί αν ισοφαρίζαμε τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά στη συνέχεια. Συνεχίσαμε να πιέζουμε, όμως ήρθε κι αυτό το 2ο γκολ ύστερα από δικά μας απανωτά λάθη και κάπου εκεί τελείωσε το παιχνίδι. Δεν έχω κανένα παράπονο απ’ τα παιδιά»!

Απόστολος Στύλος: «Συγχαρητήρια στα παιδιά μου για την κατάθεση ψυχής και δύναμης που έκαναν. Δεν περιμέναμε η Καβάλα, σ’ αυτό το γήπεδο να παίξει αυτό το οργανωμένο ποδόσφαιρο και να δείξει για ακόμα μια φορά την καλή δουλειά που κάνει. Έπαιξε με πάθος και πήγαινε κέρδισε πάντα την πρώτη μπαλιά. Ευτυχήσαμε να κάνουμε την πρώτη μας ευκαιρία γκολ και στη συνέχεια πιεστήκαμε από τα πλάγια με πολλές σέντρες. Στο 2ο ημίχρονο βελτιωθήκαμε σε ότι αφορά τις πρώτες μπαλιές και καταφέραμε σε μια ακόμα αντεπίθεση να πετύχουμε ακόμα ένα τέρμα και να κερδίσουμε τον αγώνα»!

Γ’ Εθνική:

Σερραϊκή υπόθεση

ο τίτλος στον 1ο όμιλο

Σερραϊκή θα είναι, όπως όλα δείχνουν, η υπόθεση της διεκδίκησης του τίτλου στον 1ο  όμιλο της Γ’ Εθνικής, μετά τα αποτελέσματα της Κυριακής. Το πρωτοπόρο Παραλίμνιο πήρε το ντέρμπι στην έδρα του με τον Αετό Ορφανού, επικρατώντας με 1-0, και διατήρησε την διαφορά των 3 βαθμών που έχει από την 2η θέση στην οποία βρίσκεται πλέον μόνη η Ελπίδα Σκουτάρεως ύστερα από το σπουδαίο «διπλό» που πήρε στην Καβάλα με 0-2. Οι ομάδες της Καβάλας βρίσκονται πλέον έξι βαθμούς από την κορυφή και πολύ δύσκολα πλέον μπορούν να μπουν στο παιχνίδι της 1ης θέσης.

Απ’ εκεί και πέρα, οδυνηρή ήττα για το Νέστο από το Άβατο στην Χρυσούπολη με 0-1, ενώ ο Ορφέας Ξάνθης νίκησε 5-0 το Διδυμότειχο και ο Ξηροπόταμος πήρε πολύτιμη εκτός έδρας νίκη επί της Καρπερής με 3-1.  Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 16ης αγωνιστικής καθώς και η βαθμολογία και η επόμενη αγωνιστική έχουν ως εξής:

Ορφέας Ξάνθης – ΑΕ Διδυμοτείχου 5-0
Καβάλα – Ελπίδα Σκουτάρεως 0-2
ΜΑ Καρπερής – ΜΑ Ξηροποτάμου 1-3
Δόξα Ν. Σιδηροχωρίου – Δόξα Προσκυνητών 1-0
Νέστος Χρυσούπολης – Άρης Αβάτου 0-1
Απόλλων Παραλιμνίου – Αετός Ορφανού 1-0

Η Βαθμολογία

  1. Απόλλων Παραλιμνίου 36 (29-8)
  2. Ελπίδα Σκουτάρεως 33 (19-11)
  3. Καβάλα 30 (23-12)
  4. Αετός Ορφανού 30 (24-16)
  5. Νέστος 24 (15-9)
  6. Άρης Αβάτου 22 (12-12)
  7. Ορφέας Ξάνθης 21 (19-17)
  8. ΜΑ Ξηροποτάμου 20 (14-20)
  9. ΑΕ Διδυμοτείχου 17 (10-19)
  10. Δόξα Προσκυνητών 15 (17-27)
  11. Δόξα Ν. Σιδηροχωρίου 10 (8-28)
  12. ΜΑ Καρπερής 9 (12-26)

Η Επόμενη Αγωνιστική
ΑΕ Διδυμοτείχου – Ελπίδα Σκουτάρεως
ΜΑ Ξηροποτάμου – Ορφέας Ξάνθης
Δόξα Προσκυνητών – Καβάλα
Άρης Αβάτου – ΜΑ Καρπερής
Αετός Ορφανού – Δόξα Ν. Σιδηροχωρίου
Απόλλων Παραλιμνίου – Νέστος

In this article