Σταυρούλα Τσολακίδου: Λάμπει και στις ΗΠΑ!

Μετά από 5 γύρους, βρίσκεται στην 1η θέση του φημισμένου τουρνουά του Σεντ Λούις των ΗΠΑ, στο οποίο συμμετέχουν 4 είναι Ιντερνάσιοναλ Μετρ (ΙΜ), 4 Γκραντ Μετρ (GM) και μια Γυναίκα Γκραντ Μετρ (WGM)

Σε όποια διοργάνωση συμμετέχει, ανεξάρτητα με ποιους έχει απέναντι της, διακρίνεται και αποδεικνύει συνεχώς ότι όχι μόνο είναι η καλύτερη Ελληνίδα αλλά από τις κορυφαίες του κόσμου! Ο λόγος για την Καβαλιώτισσα Παγκόσμια Πρωταθλήτρια του σκάκι Σταυρούλα Τσολακίδου που αυτές τις ημέρες βρίσκεται στο Σεντ Λούις των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής συμμετέχοντας στο μεγάλο τουρνουά Saint Louis Norme Congress 2018 και φυσικά (και εκεί) κάνει αισθητή την παρουσία της! Με το τέλος του 5ο γύρου της σπουδαίας αυτής συνάντησης των καλύτερων σκακιστών του κόσμου που διοργανώνεται κάθε χρόνο από το φημισμένο Saint Louis Chess Club, βρίσκεται στην 1η θέση με 3,5 βαθμούς, με 3 νίκες, 1 ισοπαλία με 1 ήττα! Για να αντιληφθεί κανείς το ύψος του επιπέδου των αγώνων, αρκεί να τονιστεί ότι σ’ αυτό συμμετέχουν 10 σκακιστές εκ των οποίων οι 4 είναι Ιντερνάσιοναλ Μετρ (ΙΜ), οι 4 είναι Γκραντ Μετρ (GM) και δύο Γυναίκες Γκραντ Μετρ (WGM), ανάμεσα σ’ αυτές και η Σταυρούλα.

3 νίκες, 1 ισοπαλία

και 1 ήττα σε 5 γύρους

Η Καβαλιώτισσα πρωταθλήτρια που πλέον είναι παγκόσμιο όνομα στο σκάκι, κέρδισε στον 1ο γύρο τον ΙΜ Πατέλ (ΗΠΑ), στον 2ο τον ΙΜ Χαμρακούλοφ (Ουζμπεκιστάν), ενώ έχασε στον 3ο από την ΙΜ Μπαρτόλομιου (ΗΠΑ). Στον 4ο γύρο νίκησε τον GM Μπόρος (Ουγγαρία) και στον 5ο γύρο αναδείχτηκε ισόπαλη με τον GM Τσάντρα (ΗΠΑ). Στον 6ο γύρο θα αντιμετωπίσει τον ΙΜ Γκούρτσεβιτς (ΗΠΑ), και στη συνέχεια τους GM Βοροντσόφ (Ουκρανία), GM Παράγκουα (Φιλιππίνες) και την WGR Αμπραχαμιάν (ΗΠΑ) στον 9ο και τελευταίο γύρο.