Ανδρέας Καραπιπερίδης: «Δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια λάθους»

Ο κόουτς της Ένωσης μιλάει για τη νίκη επί του Στρατωνίου και την «μάχη» της ανόδου

Η 5η συνεχόμενη νίκη της ομάδας μπάσκετ της Καβάλας, αυτή τη φορά στην Αρναία επί του Στρατωνίου, όπως ήταν φυσικό σκόρπισε πολλά χαμόγελα τόσο στο εσωτερικό του συλλόγου όσο και στους φιλάθλους της. Η Ένωση με το νέο ροζ φύλλο αγώνα που πήρε παρέμεινε στην 1η θέση της βαθμολογίας και μάλιστα με έναν… συγκάτοικο λιγότερο, μετά την απρόσμενη ήττα των Ικάρων στις Σέρρες από το Αγρίνιο. Για τον αγώνα της Κυριακής, για τις σημαντικές βοήθειες που παίρνει η ομάδα απ’ όλους τους παίκτες (ο Πιεβάλιτσα έδωσε πολλές λύσεις) αλλά και για την συνέχεια του πρωταθλήματος μίλησε στο «Kavalapost» ο τεχνικός του συλλόγου Ανδρέας Καραπιπερίδης. Για το παιχνίδι με το Στρατώνι τόνισε ότι «ήταν μια πολύ σημαντική νίκη που μας δίνει την δυνατότητα να παραμείνουμε στην 1η θέση. Ελέγχαμε το ματς σε όλη την διάρκεια του, έχοντας πολύ καλή λειτουργία στην άμυνα, ενώ στην επίθεση στο 2ο μέρος μπλοκάραμε για λίγο στην άμυνα ζώνης που έπαιξε ο γηπεδούχος, αλλά βρήκαμε λύσεις και καταφέραμε να αντέξουμε στην πίεση που δεχτήκαμε».

«Ξεκαθάρισε το τοπίο»

Για τη «μάχη» του πρωταθλήματος και την ήττα των Ικάρων: «Όπως είπα ήταν σημαντική νίκη, μιας και τώρα πλέον έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο αναφορικά με το ποιες ομάδες θα πάνε για την άνοδο και ποιες για την σωτηρία. Έτσι όλα τα παιχνίδια μετράνε για όλους και τα περιθώρια λάθους δεν υπάρχουν! Οι ομάδες τα δίνουν όλα και αν δεν είσαι σοβαρός και συγκεντρωμένος είναι σίγουρο ότι θα έχεις πρόβλημα. Η ήττα των Ικάρων εξέπληξε πολλούς, ειδικά από την στιγμή που μέσα στην έδρα τους πέτυχαν μόλις 50 πόντους, ωστόσο θα πρέπει να πούμε ότι το Αγρίνιο δυνάμωσε πολύ με την αλλαγή στην τεχνική του ηγεσία και θα παλέψει όλα τα παιχνίδια μιας και διαθέτει βάθος στον πάγκο»!

Πιεβάλιτσα και Μιχάλογλου

Για τις λύσεις που βρήκε η ομάδα από τον Πιεβάλιτσα: «Είναι σημαντικό να έχουμε πολυφωνία στην επίθεση και λύσεις στην άμυνα. Ο Νίκος μας βοήθησε τόσο στην επίθεση με τα 3 τρίποντα που σημείωσε αλλά και στην άμυνα. Χρειαζόμαστε να έχουμε βοήθεια και από άλλα παιδιά, όπως είχαμε και στο Λαγκαδά τον Χονδρόπουλο».

Για την «επιστροφή» του Μιχάλογλου, που επανεμφανίστηκε μετά από έναν μήνα απουσία: «βοήθησε πάρα πολύ στην άμυνα με την αξία και την εμπειρία του, ενώ είχε και αρκετά καλά σουτ στην επίθεση. Μπαίνει σιγά – σιγά στην ομάδα και με τα παιχνίδια θα αρχίσει να ξεπερνάει και τον όποιο φόβο υπάρχει για τον τραυματισμό του στο χέρι»

Το Σάββατο με την Χαλκηδόνα

Τώρα πλέον η ομάδα της Καβάλας κοιτάει το επόμενο παιχνίδι του πρωταθλήματος, κόντρα στην Χαλκηδόνα, το οποίο θεωρητικά είναι εύκολο, ωστόσο κάτι τέτοιο ούτε καν θέλει να το ακούει ο κόουτς! Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη αναμέτρηση, όπως άλλωστε και όλες οι υπόλοιπες της 18ης αγωνιστικής θα διεξαχθεί το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου (και όχι την καθιερωμένη ημέρα διεξαγωγής των αγώνων της Β’ Εθνικής που είναι η Κυριακή), προφανώς λόγω του τριημέρου της Καθ. Δευτέρας. Η αναμέτρηση θα ξεκινήσει στις 17.00 και το εισιτήριο (οικονομική ενίσχυση) θα κοστίζει 5 ευρώ, ενώ όλα τα παιδιά κάτω των 12 ετών, καθώς και τα παιδιά της Ακαδημίας της Ένωσης μπορούν να την παρακολουθούν δωρεάν!