Βερούλειο Στάδιο: Μπαίνει άμεσα ο εργολάβος…

Εκδόθηκε η τελευταία εγκριτική πράξη από το Ελεγκτικό συμβούλιο και πλέον ο εργολάβος είναι έτοιμος να ξεκινήσει το έργο που θα κοστίσει σχεδόν 700 χιλ. ευρώ

Μετά τις θετικές εξελίξεις στην υπόθεση της αναβάθμισης των αθλητικών υποδομών στο κλειστό γυμναστήριο των Ποταμουδίων και των γηπέδων τένις στην Καλαμίτσα, όπως επίσης και στο γήπεδο μπάσκετ του Παληού, τα καλά νέα για τις αθλητικές υποδομές στον Δήμο Καβάλας συνεχίζονται! Έτσι λοιπόν όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε ένα βήμα πριν από την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο, που αναδείχτηκε εδώ και αρκετούς μήνες, για την ανακατασκευή του Βερούλειου σταδίου. Η τελευταία εγκριτική πράξη του έργου εκδόθηκε την Πέμπτη (15/2) από το Ελεγκτικό Συμβούλιο στην Αθήνα και πλέον είναι θέμα λίγων ημερών να μπει η τελευταία υπογραφή και απ’ εκεί και πέρα να αρχίσουν άμεσα οι εργασίες οι προβλέπεται να διαρκέσουν 4 μήνες!

Έκπτωση 58%!

Υπενθυμίζεται ότι ανάδοχος της ριζικής ανακατασκευής του παλαιότερου γηπέδου της πόλης της Καβάλας είναι η κατασκευαστική εταιρία Άλκων ΑΤΕ από την Αλεξανδρούπολη, η οποία στον μειοδοτικό διαγωνισμό έδωσε ποσοστό έκπτωσης που έφτασε στο εντυπωσιακό 58,09%! Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου ήταν της τάξης του 1.650.000 ευρώ και με την έκπτωση των 958,5 χιλ. ευρώ περίπου το κόστος φτάνει στα 691,5 χιλ. ευρώ! Σε ότι αφορά τα έργα που προβλέπονται να γίνουν στο χώρο, θα γίνει σπορά νέου φυσικού χλοοτάπητα, ενώ στους χώρους που βρίσκονται γύρο απ’ το κεντρικό γήπεδο θα τοποθετηθεί πλαστικός χλοοτάπητας.  Επίσης θα γίνουν παρεμβάσεις στις κερκίδες, θα τοποθετηθούν πυλώνες ηλετροφωτισμού, θα ανακαινιστούν πλήρως τα αποδυτήρια διαιτητών και φιλοξενούμενων, θα δημιουργηθεί νέο κυλικείο και θα γίνουν και έργα ελαιοχρωματισμού ευπρεπισμού του γηπέδου! Μάλιστα σ’ αυτό το πλαίσιο του ευπρεπισμού αναμένεται να γίνει και μια ιδιαίτερη κατασκευή για να… «κρυφτεί» η άσχημη πρόσοψη του κτηρίου της ΔΕΗ, που «βλέπει» στο γήπεδο!

«Γλυκιά» αναστάτωση από τα σωματεία…

Η εξέλιξη αυτή που αναμενόταν με ανυπομονησία από τον Δήμο Καβάλας, θα «αναστατώσει» βέβαια το αγωνιστικό και προπονητικό πρόγραμμα των ομάδων, μιας και θα ανασταλούν όλες οι δραστηριότητες ωστόσο ήταν κάτι που το περίμεναν και το ήθελαν οι σύλλογοι, έτσι ώστε να μπορέσουν να επιστρέψουν στο ανακαινισμένο «σπίτι» τους από την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Σχολιάζοντας άλλωστε την κατάσταση ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού και παιδείας του Δήμου Καβάλας Γιώργος Φιλόσογλου είχε πει ότι «υπάρχει συνεχής επαφή με τους προέδρους των σωματείων που μου τόνισαν ότι δεν έχουν κανένα πρόβλημα να ξεκινήσει το έργο μια ώρα αρχύτερα για να τελειώσει μια ώρα αρχύτερα»

Η συμφωνία για την προστασία του χλοοτάπητα

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι οι διοικήσεις των τοπικών ομάδων (ΑΕΚ Καβάλας, Βύρωνας, Ηρακλής) έχουν συμφωνήσει μεταξύ τους αλλά και με τον Δήμο Καβάλας ότι θα κάνουν ότι μπορούν για να προστατεύσουν τον φυσικό χλοοτάπητα που είναι σίγουρο ότι θα επιβαρυνθεί λόγω της συχνής χρήσης. Έτσι αποφασίστηκε να μπαίνουν εκεί μόνο για τους επίσημους αγώνες τους και για κανέναν άλλο λόγο, ενώ προπόνηση στο κεντρικό γήπεδο θα γίνεται μια φορά την εβδομάδα, από μια ομάδα εναλλάξ και όλες οι άλλες προπονήσεις των ακαδημιών θα γίνονται στο πλαστικό χόρτο!