ΑΟ Καβάλα: Του έλειπε η ουσία…

Ήττα από τον Αετό Ορφανού με 1-2, σ’ ένα παιχνίδι που κύλησε σχεδόν όπως το αυτό με το Σκούταρι, όπου είχε την υπεροχή αλλά όχι το γκολ, και το πλήρωσε ακριβά

Ακόμα μια ήττα σε εντός έδρας ντέρμπι γνώρισε ο ΑΟΚ το απόγευμα της Κυριακής! Αυτή τη φορά ηττήθηκε από τον Αετό Ορφανού στο μεγάλο παιχνίδι της Καβάλας με 1-2, σ’ ένα παιχνίδι όπου η… ένταση από το ντέρμπι του 1ου γύρου στο Οφρύνιο ήταν εμφανές ότι δεν είχε ξεχαστεί! Το συγκρότημα του Κώστα Ανυφαντάκη είχε σχεδόν την ίδια εικόνα με αυτήν κόντρα στην Ελπίδα Σκουτάρεως. Μέχρι το 0-2 (οπότε απ’ εκεί και πέρα ήταν φανερό ότι δεν μπορούσε να αλλάξει κάτι) είχε τον έλεγχο  του αγώνα και την κατοχή της μπάλας, ειδικά στο 1ο ημίχρονο! Κυκλοφορούσε πολύ καλύτερα την μπάλα, δημιούργησε ορισμένες καλές ευκαιρίες, ωστόσο όχι μόνο δεν παραβίασε την αντίπαλη εστία, αλλά ο Αετός στην πρώτη ευκαιρία που είχε σκόραρε με τον Γ. Τζαπέγια, που με την συμπεριφορά του στους πανηγυρισμούς (έκανε χειρονομίες στην εξέδρα των οργανωμένων του ΑΟΚ) δυναμίτισε το κλίμα! Στη συνέχεα οι γηπεδούχοι, που παρουσιάστηκαν με αλλαγές στο σχήμα (στην εστία ο Παγκάκης, στο κέντρο της άμυνας ο Παυλίδης, στα άκρα ο Ηλιάδης), συνέχιζαν να πιέζουν και θα μπορούσαν να είχαν μπει και πάλι στον αγώνα, αν στο 1ο λεπτό του 2ου μέρους ο Παυλίδης δεν έδιωχνε την μπάλα πάνω απ’ την γραμμή. Όσο περνούσε ο αγώνας ο Αετός ανέβαζε την απόδοση του (εκμεταλλευόμενος το πολύ καλό τρανζίσιον που διαθέτει) και σε μια τις φάσεις που δημιούργησε έκανε το 0-2. Το παιχνίδι απ’ εκεί και πέρα κρίθηκε και το μόνο που πέτυχε ο ΑΟΚ ήταν να μειώσει στις καθυστερήσεις με αυτογκόλ του Μαυρομάτη.

Φάσεις και γκολ

Στο 5ο και το 13ο λεπτό Πάλλας και Ντουρτμές δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον Τοπαλίδη και στο 32’ σε αντεπίθεση του Αετού ο Γ. Τζαπέγια από πλάγια έκανε το 0-1. Στο 46’ ύστερα από σέντρα του Ψάλτη ο Αλιατίδης έπιασε κεφαλιά με τον Παυλίδη να διώχνει πάνω απ’ την γραμμή. Το 0-2 έγινε στο 62’ μετά από σέντρα του Κάπατζη και πλασέ του Δουμάνη που εκμεταλλεύτηκε ασταθή απόκρουση του Παγκάκη. Στο 78’ και το 80’ ο Δουμάνης έχασε σημαντικές ευκαιρίες για να σκοράρει και στις καθυστερήσεις μετά από φάουλ σέντρα του Παπαδόπουλου ο Μαυρομάτης με κεφαλιά έγραψε το τελικό 1-2.

Οι Συνθέσεις

Καβάλα: Παγκάκης, Ηλιάδης (63’ Μπλιός), Λυμπεράκης (38’ Σέχου), Παυλίδης, Αλιατίδης, Ψάλτης, Γ. Παπαδόπουλος, Ντουρτμές (80’ Χατζηκυριάκου), Αδαμάκης (57’ Ξόμπλιος), Πάλλας, Βαλαβανόπουλος.

Αετός Ορφανού: Τοπαλίδης, Παυλίδης, Κάπατζης, Κωνσταντινίδης, Μαυρομάτης, Καραγιαννίδης, Ελέζι , Τζαπέγια Φ., Τζαπέγια Γ. (73’ Σαββατιανός), Δουμάνης (90’ Μήττας), Δούμπλατζης (38’ Μαυρίδης – 57’ Ζαρωτιάδης).

Κώστας Ανυφαντάκης: «Να μην ακυρώσουμε την

προσπάθεια όλης της χρονιάς»

«Ήταν μια δύσκολη ήττα για εμάς, δεν θα πρέπει όμως αυτή να ακυρώσει την προσπάθεια που έκαναν τα παιδιά της ομάδας μας σε όλη την διάρκεια της χρονιάς. Δεν είχαμε αποτελεσματικότητα στις προσπάθειες μας και από την άλλη μεριά δεχτήκαμε ένα πολύ εύκολο γκολ στο 1ο ημίχρονο. Απ’ εκεί και πέρα χρειαζόταν να πιέσουμε περισσότερο μια πολύ καλά οργανωμένη ομάδα όπως ο Αετός. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά για την προσπάθεια τους και επαναλαμβάνω ότι η ήττα ήρθε από την έλλειψη συγκέντρωσης και αποτελεσματικότητας. Δεν θα πρέπει όμως αυτή η αποτυχία να μας χαλάσει την προσπάθεια όλης της χρονιάς»!

Δημήτρης Σίτσας: «Αξιοποιήσαμε το πλεονέκτημα μας στην μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση»

«Ήταν ένα δυνατό παιχνίδι αντάξιο της βαθμολογικής θέσης που έχουν και οι δύο ομάδες. Εμείς παίξαμε με δύναμη και πάθος και ήμασταν τυχεροί στο 1ο ημίχρονο όπου καταφέραμε να σκοράρουμε. Στο 2ο  ημίχρονο αξιοποιήσαμε το πλεονέκτημα που έχουμε στη μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση, δημιουργήσαμε ευκαιρίες και πήραμε τη νίκη. Συγχαρητήρια στα παιδιά της ομάδας μας, αξίζουν πάρα πολλά»!

Γ’ Εθνική – 1ος Όμιλος:

Ακόμα πιο κοντά στον τίτλο το Παραλίμνιο

Ακόμα ένα βήμα προς την κατάκτηση του τίτλου του πρωταθλητή στον 1ο όμιλο της Γ’ Εθνικής έκανε στην 18η αγωνιστική το Παραλίμνιο που πέρασε αλώβητο από την έδρα της ουραγού Καρπερής με 0-2 και εκμεταλλεύτηκε την ισοπαλία του Σκουτάρεως με τους Προσκυνητές με -0-0 για να διευρύνει την διαφορά με την 2η θέση στους 6 βαθμούς, όπου βρίσκεται ο Αετός Ορφανού που πήρε το ντέρμπι της Καβάλας με 1-2. Ο Νέστος πήρε βαθιά ανάσα κερδίζοντας στην Κομοτηνή το Σιδηροχώρι με 2-0, ενώ στη «μάχη» της παραμονής σπουδαίες νίκες σημείωσαν ο Ορφέας Ξάνθης επί του Αβάτου (στο επεισοδιακό ντέρμπι της Ξάνθης το Σάββατο) με 1-0 και το Διδυμότειχο στην έδρα του Ξηροποτάμου με 2-1. Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 18ης αγωνιστικής καθώς και η βαθμολογία και η επόμενη αγωνιστική έχουν ως εξής:
Καβάλα – Αετός Ορφανού 1-2
Δόξα Ν. Σιδηροχωρίου – Νέστος 0-2
ΜΑ Ξηροποτάμου – ΑΕ Διδυμοτείχου 1-2
Ελπίδα Σκουτάρεως – Δόξα Προσκυνητών 0-0
ΜΑ Καρπερής – Απόλλων Παραλιμνίου 0-2
Ορφέας Ξάνθης – Άρης Αβάτου 1-0 (Σάββατο)

Η Βαθμολογία

  1. Απόλλων Παραλιμνίου 42 (33-9)
  2. Αετός Ορφανού 36 (29-18)
  3. Ελπίδα Σκουτάρεως 35 (21-13)
  4. Καβάλα 33 (26-15)
  5. Νέστος 27 (18-11)
  6. Ορφέας Ξάνθης 25 (20-17)
  7. Άρης Αβάτου 25 (16-13)
  8. ΑΕ Διδυμοτείχου 21 (14-22)
  9. ΜΑ Ξηροποτάμου 21 (15-22)
  10. Δόξα Προσκυνητών 16 (18-29)
  11. Δόξα Ν. Σιδηροχωρίου 10 (9-33)
  12. ΜΑ Καρπερής 9 (12-32)

Η Επόμενη Αγωνιστική
ΑΕ Διδυμοτείχου – Δόξα Προσκυνητών
Άρης Αβάτου – ΜΑ Ξηροποτάμου
Αετός Ορφανού – Ελπίδα Σκουτάρεως
Απόλλων Παραλιμνίου – Ορφέας Ξάνθης
Νέστος – Καβάλα
Δόξα Ν. Σιδηροχωρίου – ΜΑ Καρπερής