Καβάλα BC: Τα «κλειδιά» της νίκης στο Μεσολόγγι

Σύμφωνα με τον κόουτς Καραπιπερίδη και τον αρχηγό της ομάδας Σταύρο Κουμλέλη. Σίγουρη θεωρεί την άνοδο της Καβάλας ο προπονητής του Χαρίλαου Τρικούπη

<strong>Η πολύ καλή οργάνωση στην επίθεση και κυρίως στην άμυνα αλλά και η ψυχραιμία και τα τεράστια ψυχικά αποθέματα που είχαν οι παίκτες της ομάδας στα κρίσιμα σημεία της αναμέτρησης ήταν σύμφωνα με τον προπονητή και τον αρχηγό της Ένωσης Ανδρέα Καραπιπερίδη και Σταύρο Κουμλέλη, τα κλειδιά της τεράστιας νίκης μέσα στο Μεσολόγγι με την οποία η Καβάλα βρέθηκε μόνη πρώτη στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Β’ Εθνικής.

Ανδρέας Καραπιπερίδης: «Ψυχικά αποθέματα»

Συγκεκριμένα ο κόουτς της Ένωσης μιλώντας για τον αγώνα τόνισε ότι : «Κατ’ αρχήν να δώσω συγχαρητήρια στον Χαρ. Τρικούπη για την πολύ ωραία μπασκετική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν. Πραγματικά χαίρεται κανείς να παίζει σε τέτοιες συνθήκες. Σε ότι αφορά το παιχνίδι, νομίζω ότι το ελέγξαμε στο μεγαλύτερο μέρος του. Στην αρχή οι άμυνες ήταν πιο ανοιχτές και στη συνέχεια πήγε πιο πολύ στις επαφές και στην δύναμη. Πήραμε όμως ένα προβάδισμα το οποίο και εξανεμίστηκε όταν οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν σε 60-60. Σ’ εκείνο το σημείο όμως δείξαμε τεράστια ψυχικά αποθέματα. Εκεί οι παίκτες βγήκαν μπροστά, έβαλαν βολές και σουτ, ανταπεξήλθαν στην πίεση στην άμυνα και πήραν τα ριμπάουντ και κάπως έτσι ήρθε η νίκη». Αναφερόμενος στη συνέχεια στην πορεία του πρωταθλήματος τόνισε ότι «η αλήθεια είναι ότι δεν ξεκινήσαμε πολύ καλά και ίσως μας επηρέασε η πολύ καλή πορεία στο κύπελλο Ελλάδος. Μετά την 3η αγωνιστική όμως αντιδράσαμε πολύ σωστά και χρόνο με το χρόνο η ομάδα άρχισε να κερδίζει την χαμένη της αυτοπεποίθηση».

Σταύρος Κουμλέλης: «Σκληρή άμυνα…»

Από τη μεριά του αρχηγός της ομάδας, που επανήλθε στην αγωνιστική δράση, μετά την ξεκούραση του στον αγώνα με την Χαλκηδόνα είπε ότι «γνωρίζαμε και οι δύο ομάδες ότι αυτό το ντέρμπι κορυφής θα ήταν ένα σκληρό παιχνίδι. Περιμέναμε ότι θα αντιμετωπίσουμε μια σκληρή ομάδα, με καλούς παίκτες κι έναν καλό προπονητή. Προετοιμαστήκαμε καλά όλη την εβδομάδα και βγάλαμε στο γήπεδο αυτό που θέλαμε. Μόνο στο 1ο δεκάλεπτο ήμασταν χωρίς συντονισμό στην άμυνα! Στη συνέχεια βελτιωθήκαμε σημαντικά και έτσι ήρθε αυτή η νίκη». Σχολιάζοντας το γεγονός ότι η Καβάλα διατηρούσε συνεχώς το προβάδισμα στο σκορ παρά την πίεση των γηπεδούχων τόνισε ότι «έχουμε στην ομάδα μας κάποια παιδιά που διαθέτουν την εμπειρία να χειριστούν δύσκολες καταστάσεις. Είχαμε πολύ καλή απόδοση τόσο στο ανοιχτό γήπεδο, όσο και στο 5 εναντίον 5. Κάναμε κάποια μεγάλα σουτ, παίξαμε σκληρή και αποτελεσματική άμυνα, και όταν δεν βάζαμε καλάθια στην επίθεση δεν δεχόμασταν στην άμυνα και κάπου εκεί κρίθηκε το ματς, δηλαδή στην άμυνα». Τέλος μιλώντας για την ατμόσφαιρα στο γήπεδο είπε ότι «ήταν ένα πολύ ωραίο μπασκετικό γήπεδο. Δεν νοιώσαμε σε κανένα σημείο απειλή από τον κόσμο. Πρόκειται για μια πολύ καλή έδρα και πραγματικά πιστεύω ότι αξίζει στον Χαρ. Τρικούπη η άνοδος».

Γιάννης Δημητριάδης: «Η Καβάλα έχει ήδη την μια θέση της ανόδου»

Όσο για τον προπονητή του Χαρ. Τρικούπη Γιάννη Δημητριάδη, στις δηλώσεις του τόνισε ότι η Καβάλα έχει ήδη κατακτήσει μια από τις θέσεις της ανόδου. Συγκεκριμένα τόνισε ότι: «θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την προσπάθεια τους αλλά και στην Καβάλα και τον κόουτς της για την πολύ καλή πορεία που έχουν κάνει μέχρι σήμερα. Είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα και πιστεύω ότι έχει ήδη «καπαρώσει» την μια από τις δύο θέσεις της ανόδου και μάλιστα απόλυτα δίκαια. Λόγω πολλών προβλημάτων, δεν ήμασταν ο εαυτός μας στο παιχνίδι. Και στα προηγούμενα παιχνίδια κοντέψαμε να χάσουμε! Ήταν μια πολύ κακή ήττα για εμάς, όμως θα πρέπει να κοιτάξουμε την επόμενη ημέρα. Λυπάμαι που στεναχωρήσαμε τον κόσμο, αλλά τα δώσαμε όλα»!