Το Κολυμβητήριο Καβάλας στα καλύτερά του: Συνωστισμός στα μαθήματα κολύμβησης για μαθητές Δημοτικών Σχολείων

Άλλο ένα πρωτοπόρο πρόγραμμα «τρέχει» στην πισίνα του Κολυμβητηρίου, προσελκύοντας το ενδιαφέρον και όμορων Νομών-Πόσοι μαθητές Δημοτικών χρησιμοποίησαν το Κολυμβητήριο και πότε αρχίζει το επόμενο τρίμηνο εκμάθησης μαθημάτων κολύμβησης

Το Κλειστό Κολυμβητήριο Καβάλας τίθεται στην υπηρεσία του αθλητισμού εδώ και καιρό, αλλά πλέον και της εκπαίδευσης, με επίκεντρο τα μικρά παιδιά, μετά από πρωτοβουλία, αλλά και έξοδα του δήμου Καβάλας.

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή η οποία ξεπερνά κάθε προσδοκία, συνεχίζονται στο Δημοτικό Κλειστό Κολυμβητήριο Καβάλας τα μαθήματα κολύμβησης για τους μαθητές και τις μαθήτριες της 3ης και 4ης τάξης των Δημοτικών Σχολείων του δήμου Καβάλας.

Έως τώρα, συμμετείχαν πάνω από 15 Δημοτικά Σχολεία και οι μαθητές και μαθήτριες οι οποίοι έλαβαν μέρος στα μαθήματα ξεπέρασαν τους 300, ενώ το επόμενο τρίμηνο εκμάθησης αρχίζει την Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018.

Υπενθυμίζεται ότι ο δήμος Καβάλας ήταν από τους πρώτους πανελλαδικά δήμους ο οποίος έθεσε το Δημοτικό Κλειστό Κολυμβητήριο στη διάθεση των Δημοτικών Σχολείων του Νομού και του υπουργείου Παιδείας, συν του ότι είναι ένα από τα λίγα κλειστά κολυμβητήρια τα οποία έχουν αδειοδοτηθεί.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι υπεβλήθη αίτημα από την Αντιπεριφέρεια Ξάνθης, ώστε οι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων της Ξάνθης να πραγματοποιούν τα μαθήματα κολύμβησης στην Καβάλα, καθώς στην Ξάνθη δεν λειτουργεί εδώ και καιρό το Κλειστό Κολυμβητήριο, πλην όμως ο δήμος Καβάλας δεν μπόρεσε να ικανοποιήσει το αίτημα, λόγω της πολύ μεγάλης συμμετοχής των σχολείων του δήμου.

Δεν πρέπει, επίσης, να παραβλέπεται το γεγονός ότι ο δήμος Καβάλας επιβαρύνεται σημαντικά από την εκμάθηση κολύμβησης στους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων, με τα έξοδα να μην καλύπτονται από το αρμόδιο υπουργείο, ωστόσο η διοίκηση του δήμου αποφάσισε να θέσει σε πρώτη προτεραιότητα το εν λόγω εγχείρημα, με γνώμονα τον αθλητικό και παιδαγωγικό χαρακτήρα του, αλλά και την προσφορά στους μαθητές και μαθήτριες του δήμου.