18ο 6 x 6 ΔΣ Καβάλας: Το κύπελλο στο 9ο ΔΣ (κορίτσια) και 22ο ΔΣ (αγόρια) (φωτογραφίες)

Στην πολύ όμορφη γιορτή του ποδοσφαίρου στα γήπεδα «Goal Of Five» κέρδισαν στους τελικούς το ΔΣ του Παληού

Σε μια μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου εξελίχθηκε η τελική φάση του 18ου πρωταθλήματος ποδοσφαίρου 6 x 6 των Δημοτικών Σχολείων της Καβάλας που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (3/3) στα γήπεδα «Goal Of Five» στην περιοχή των Σφαγείων. Οι καιρικές συνθήκες (μετά την τελευταία κακοκαιρία) ήταν ιδανικές και τα αγόρια και κορίτσια των 8 ομάδων που συμμετείχαν στους τελικούς της διοργάνωσης τα έδωσαν όλα για να κατακτήσουν τη νίκη αλλά και να ευχαριστήσουν τους πολυάριθμους γονείς, συγγενείς και φίλους που παρακολούθησαν με ενδιαφέρον τις αναμετρήσεις των μικρών και μεγάλων τελικών!

Οι αγώνες

Θριαμβευτές του φετινού πρωταθλήματος αναδείχτηκαν το 9ο ΔΣ στα κορίτσια και το 22ο ΔΣ στα αγόρια, που επικράτησαν αμφότεροι του ΔΣ του Παληού που έφτασε και με τις δύο ομάδες του στον τελικό αλλά δεν τα κατάφερε. Στα κορίτσια η επικράτηση του ΔΣ του Αγ. Αθανασίου ήταν εύκολη με 6-0, ενώ στα αγόρια το 22ο (που διακρίνεται εκτός από το μπάσκετ και στο ποδόσφαιρο) ανέτρεψε τα προγνωστικά και επικράτησε με 5-2! Στους μικρούς τελικούς οι νικητές αναδείχτηκαν στην διαδικασία των πέναλτι. Στα κορίτσια το 21ο ΔΣ του Αγ. Λουκά κέρδισε 5-4 στα πέναλτι, με μεγάλη πρωταγωνίστρια την τερματοφύλακα της, το 11ο ΔΣ των Ποταμουδίων με τον κανονικό αγώνα να λήγει 1-1. Στα αγόρια το ΔΣ της Ν. Καρβάλης κέρδισε 4-1 στα πέναλτι το 25ο ΔΣ, με τον κανονικό αγώνα να λήγει 4-4! Το παιχνίδι είχε έντονο σασπένς, με το 25ο να προηγείται με 0-3, το ΔΣ της Ν. Καρβάλης να ανατρέπει το σκορ και να βγαίνει μπροστά με 3-4 και στις καθυστερήσεις να γίνεται το τελικό 4-4!

Ο Μητροπολίτης ΦΝΘ Στέφανος στις απονομές

Αξίζει να σημειωθεί ότι τις απονομές στους πρωταθλητές απένειμε, μαζί με την πρόεδρο της διοργανώτριας αρχής (Δημωφέλεια) Αναστασία Ιωσηφίδου, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως – Θάσου κ. κ. Στέφανος, ο οποίος στη σύντομη τοποθέτηση του μίλησε για την αξία της συμμετοχής και της προσπάθειας. Στην τελετή της απονομής των μεταλλίων συμμετείχαν επίσης και ο αντιπρόεδρος της Δημωφέλεια Δημήτρης Καζανίδης, οι αντιδήμαρχοι Ευαγγελία Δρακονάκη και Ανέστης Τσουρουκίδης καθώς και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Καβάλας Μιχάλης Παπαδόπουλος.

Τα αποτελέσματα

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των αγώνων είχαν ως εξής:
– Κορίτσια:
(Τελικός): 9ο ΔΣ – ΔΣ Παληού: 6-0
(Μικρός Τελικός): 11ο ΔΣ – 21ο ΔΣ: 4-5 πεν. (1-1 κ.α.)
– Αγόρια:
(Τελικός): 22ο ΔΣ – ΔΣ Παληού: 5-2
(Μικρός Τελικός): 25ο ΔΣ – ΔΣ Ν. Καρβάλης: 1-4 πεν. (4-4 κ.α.).