Κλειστό κολυμβητήριο Καβάλας: Κλειστόν (τουλάχιστον) μέχρι το τέλος της εβδομάδας

Λόγω απαραίτητων παρεμβάσεων στο σύστημα των αεραγωγών για να αποφευχθεί απώλεια θερμοκρασίας

Κλειστό θα παραμείνει για τις επόμενες 2-3 ημέρες το κλειστό κολυμβητήριο της Καβάλας, λόγω κάποιων έκτακτων παρεμβάσεων που κρίθηκαν αναγκαίο να γίνουν από την διοίκηση στους αεραγωγούς της εγκατάστασης! Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Αθλητισμού και Παιδείας του Δήμου Καβάλας Γιώργο Φιλόσογλου το πρόβλημα εντοπίζεται στο γεγονός ότι κάποιοι απ’ αυτούς έχουν σχιστεί και παρουσιάζεται απώλεια θέρμανσης, γι’ αυτό και αποφασίστηκε να γίνει άμεσα η αποκατάσταση προκειμένου να μην μεγαλώσει περισσότερο η ζημιά και φυσικά να μην δημιουργηθεί μεγαλύτερο πρόβλημα με την θερμοκρασία του χώρου, για την οποία δαπανείται το μεγαλύτερο μέρος των λειτουργικών εξόδων του κολυμβητηρίου!

Γ. Φιλόσογλου: «Ευτυχώς που δεν χρειάζεται να μπουν σκαλωσιές»

Το χρονοδιάγραμμα της αποκατάστασης της ζημιάς προβλέπει ότι στην καλύτερη των περιπτώσεων θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι την Παρασκευή και τότε θα μπορέσει να τεθεί εκ νέου σε λειτουργία. Γίνεται αγώνας δρόμου για να προμηθευτούν τα κατάλληλα υλικά από την αγορά, όμως στην περίπτωση που υπάρξει καθυστέρηση, τότε η επαναλειτουργία του κλειστού κολυμβητήριο τοποθετείται από την Δευτέρα! Σ’ αυτό το σημείο πάντως αξίζει να τονιστεί αυτό που ανέφερε ο κ. Φιλόσογλου ο οποίος είπε ότι «είναι ευτύχημα το γεγονός ότι γι’ αυτές τις έκτακτες παρεμβάσεις δεν θα χρειαστεί να τοποθετηθούν σκαλωσιές. Γιατί σε αντίθετη περίπτωση θα έπρεπε να αδειάσουμε την πισίνα από το νερό, να μπουν οι σκαλωσιές, να γίνουν οι εργασίες, να τις αποσύρουμε και στη συνέχεια να γεμίσουμε και πάλι την πισίνα και να θερμάνουμε το νερό. Όλη αυτή η διαδικασία θα κρατούσε κλειστό το κολυμβητήριο για τουλάχιστον 10 ημέρες»!

250 αθλητές και συνοδοί στην Καβάλα το Πάσχα

Η εξέλιξη αυτή πάντως ανατρέπει μεν έστω και λίγο το προπονητικό πρόγραμμα των ομίλων, αλλά δεν ανατρέπει το πρόγραμμα των πολυήμερων επισκέψεων αποστολών από άλλες πόλεις της Ελλάδος για προετοιμασία την περίοδο του Πάσχα. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των υπευθύνων του Δήμου Καβάλας λοιπόν για την περίοδο των εορτών του Πάσχα, από 1-4 έως και 15-4 τουλάχιστον 250 αθλητές και συνοδοί από διαφορά μέρη της χώρας, θα πραγματοποιήσουν την προετοιμασία τους, στο κλειστό κολυμβητήριο της πόλης μας, με πολλαπλά οφέλη για την τοπική οικονομία, στο πλαίσιο που λέγεται αθλητικός τουρισμός!

Επιδιορθώνονται οι ανεμιστήρες στο κλειστό του Αμυγδαλεώνα

Εν τω μεταξύ σε ότι αφορά το κλειστό γυμναστήριο του Αμυγδαλεώνα, όπου τον τελευταίο καιρό υπήρχαν πολλά παράπονα για την θέρμανση του χώρου, έγινε γνωστό ότι οι 3 από τους 5 ανεμιστήρες της οροφής (φανκοιλ) έχουν ήδη διορθωθεί επί τόπου και οι άλλοι 2 έχουν ξηλωθεί και μεταφέρθηκαν σε εξωτερικό συνεργάτη του Δήμου για επιδιόρθωση.