6o Kavala Trail Run: Τρέχοντας στο «μπαλκόνι» της Καβάλας…

Με την συμμετοχή 400 και πλέον αθλητών θα διεξαχθεί το πρωί της Κυριακής (11/3) το 6ο Kavala Trail Run, με αφετηρία και τερματισμό την περιοχή του Κόντη στην Καβάλα, από τον ΣΧΟ Καβάλας και τον Δήμο Καβάλας

Για τον άκρως επιτυχημένο θεσμό του Kavala Trail Run που φέτος θα διεξαχθεί για 6η συνεχόμενη φορά και κάθε χρόνο γίνεται όλο και καλύτερος και συγκεντρώνει περισσότερο κόσμο που θέλει να δοκιμάσει τις δυνάμεις του, τρέχοντας 13 χιλιόμετρα, στο περιαστικό δάσος της Καβάλας, μίλησαν σε συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, το μέλος του ΣΧΟ Καβάλας Κώστας Ανδρονικίδης, ο ταμίας του Γιάννης Αναστασιάδης καθώς και ο αντιδήμαρχος Καβάλας Ηλίας Καλανταρίδης.

Ο αγώνας θα ξεκινήσει την Κυριακή 11 Μαρτίου 2018 στις 11.00 από την τοποθεσία «Κόντη» στην περιοχή της Χωράφας και θα είναι απόστασης 13 περίπου χιλιομέτρων από τα οποία τα 11 χιλιόμετρα είναι σε μονοπάτια τα 2 χιλιόμετρα σε δασικούς δρόμους με λίγο άσφαλτο και έχει θετική υψομετρική 610 μέτρα. Η διαδρομή είναι περίπου η ίδια με πέρυσι, απλώς έχουν γίνει κάποιες επεμβάσεις για την τελειοποίηση του μονοπατιού, έχει προστεθεί η τοποθεσία Σταυρός και ο τερματισμός είναι και πάλι στην τοποθεσία «Κόντη»!

Αναφερόμενος στον αγώνα ο αντιδήμαρχος Ηλίας Καλανταρίδης επισήμανε ότι «ο Δήμος Καβάλας στηρίζει το Kavala Trail Run, όπως άλλωστε στηρίζει και όλες τις άλλες εκδηλώσεις που διαφημίζουν την πόλη και τον αθλητισμό της. Είναι γεγονός ότι πάρα πολλοί Καβαλιώτες, ειδικά τα τελευταία χρόνια, ασχολούνται με το τρέξιμο και βρίσκουν μια δημιουργική διέξοδο. Είμαστε σίγουροι ότι και φέτος όσοι αγωνιστούν θα ζήσουν μοναδικές στιγμές, ειδικά από την στιγμή που θα φτάσουν στο ψηλότερο σημείο του βουνού (σ. σ. Σταυρός) και από το «μπαλκόνι» της Καβάλας θα δουν στα πόδια τους όλη την πόλη»!

Με τη σειρά του ο Κώστας Αδρονικίδης επισήμανε ότι «με μεγάλη χαρά ο σύλλογος μας διοργανώνει για 6η χρονιά τον αγώνα, που στόχο έχει να αναδείξει τις ομορφιές της πόλης μας. Πέρσι συμμετείχαν σ’ αυτόν 250 αθλητές και φέτος ήδη οι συμμετοχές έχουν φτάσει στις 350, απ’ όλη την Ελλάδα». Το μέλος του Συλλόγου Χιονοδρομίας Ορειβασίας της Καβάλας διευκρίνισε ότι στην διαδρομή θα υπάρχουν 2 σταθμοί υδροδοσίας στους αθλητές στο 4ο και 9ο χιλιόμετρο.

Όσο για τον Γιάννη Αναστασιάδη τόνισε ότι «το 2013 όταν ξεκίνησε αυτός ο αγώνας ανοίξαμε ένα μονοπάτι για τους Καβαλιώτες και τώρα με χαρά βλέπουμε ότι η αποδοχή είναι μεγάλη και οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι οι συμμετοχές θα ξεπεράσουν τις 400. Υπάρχουν αθλητές που θα έρθουν στην πόλη για τον αγώνα από την Αθήνα, την Σίφνο, την Φλώρινα και πολλά άλλα μέρη της χώρας και έτσι πιστεύουμε ότι μ’ αυτόν τον τρόπο συμβάλλουμε και στην προώθηση του τουρισμού της Καβάλας» κατέληξε!

Το περισσότερο μέρος της, κινείται σε μονοπάτια εξαιρετικής ομορφιάς και ο αθλητής έχει την ευκαιρία να θαυμάσει στα ψηλότερα σημεία της διαδρομής την μοναδική θέα προς την πόλη της Καβάλας, αγναντεύοντας επίσης το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας. Στον αγώνα μπορούν να συμμετέχουν άνδρες και γυναίκες που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. Αθλητής μικρότερος των 18 ετών μπορεί να λάβει μέρος μόνο με υπεύθυνη δήλωση του κηδεμόνα του.  Έγκυροι θα θεωρούνται οι αθλητές που θα περάσουν από τους σταθμούς ελέγχου και θα τερματίσουν εντός του χρονικού ορίου των 3 ωρών. Το κόστος συμμετοχής για τους αθλητές και τις αθλήτριες είναι 5 Ευρώ.