AO Καβάλα: Άνετη νίκη (3-0) για τα πιτσιρίκια!

Με γκολ των Παπαδόπουλου, Πάλλα και Χατζηκυριάκου, και με όλους τους νεαρούς του ρόστερ να ξεκινούν τον αγώνα ή να παίρνουν χρόνο συμμετοχής, επικράτησε του ΜΑ Καρπερής που παρουσιάστηκε στο γήπεδο με αποστολή 12 ατόμων

Αντιμετωπίζοντας μια ομάδα που βρίσκεται στον πάτο της βαθμολογίας, έχασε εδώ και καιρό (και τις μαθηματικές) ελπίδες για σωτηρία και παρουσιάστηκε στο γήπεδο με μόλις 12 παίκτες, το έργο της ομάδας της Καβάλας ήταν σαφώς εύκολο! Επικράτησε με 3-0 επί του Μέγα Αλέξανδρου Καρπερής στο «Ανθή Καραγιάννη» με τον προπονητή Κώστα Ανυφαντάκη να δίνει πλέον τον… λόγο σε όλα τα νεαρά παιδιά που έχει στην διάθεση του στο ρόστερ του ΑΟΚ. Αν εξαιρέσουμε τον αρχηγό Γρηγόρη Παπαδόπουλο (23 ετών) τον Άγγελο Παπαστεριανό (27 ετών), και τον τερματοφύλακα Βαγγέλη Παγκάκη (25 ετών), καθώς και τους νεοαποκτηθέντες Πάλλα και Ξιόμπλιο, όλοι άλλοι που φόρεσαν τη φανέλα με το «καραβάκι» στο στήθος, ήταν κοντά στα 20 χρόνια ή πολύ πιο κάτω!

Γκολ και φάσεις

Τα πιτσιρίκια λοιπόν, έκαναν καλή δουλειά απέναντι σε μια ομάδα που πρόσεξε την άμυνα της και θα μπορούσαν να είχαν πετύχει περισσότερα τέρματα αν ήταν πιο προσεκτικοί στην τελική προσπάθεια! Όπως και να έχει όμως τα παιδιά αυτά έδειξαν ότι είναι το μέλλον του ΑΟΚ και ότι αν συνεχίσουν να παίρνουν ευκαιρίες θα προσφέρουν πολλά στην ομάδα. Ο ΑΟΚ πίεσε απ’ την αρχή για το πρώτο γκολ, αλλά είτε λόγω του πολύ καλού γκολκήπερ της Καρπερής, είτε λόγω της αστοχίας δεν τα κατάφερε με τους Ντουρμτέ και Κέρθι. Ο Παπαδόπουλος όμως στο 41’ με πολύ όμορφη εκτέλεση φάουλ, άνοιξε το σκορ και απλούστεψε τα πράγματα κάνοντας το 1-0. Στην αρχή της επανάληψη ο Πάλλας έκανε το 2-0, ενώ το τελικό 3-0 διαμορφώθηκε στο 71ο λεπτό με ωραίο σουτ του Χατζηκυριάκου. Στο 75’ νέο φάουλ του Παπαδόπουλου κατέληξε στο δοκάρι και στο 80’ ο Προβατίδης δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κασίμη.

Οι Συνθέσεις

Καβάλα: Παγκάκης, Μπλιός, Λυμπεράκης (75’ Τσακιρίδης), Παυλίδης, Παπαστεριανός, Θωμαϊδης, Παπαδόπουλος, Κέρθι (65’ Προβατίδης), Ντουρτμές (58’ Χατζηκυριάκου), Πάλλας, Ξόμπλιος (73’ Περσίδης).
ΜΑ Καρπερής: Κασίμης, Παπανικολάου, Νέδος, Μάνος, Νικολίτσας, Μόσχος, Κυρικτσής, Τουνουσίδης, Γκλαβίνης, Κούτλας, Μαυρουδής.

Κώστας Ανυφαντάκης: «Μια καλή προπόνηση…»

Ο προπονητής του ΑΟΚ αφού συνεχάρη την Καρπερή για το γεγονός ότι θέλει να τελειώσει το πρωτάθλημα με αξιοπρέπεια τόνισε ότι «για εμάς ήταν μια καλή προπόνηση στο πως θα πρέπει να διασπούμε μαζικές άμυνες και είναι θετικό ότι βρήκαμε τις λύσεις που έπρεπε. Ο στόχος μας απ’ εδώ και πέρα στο πρωτάθλημα είναι να μπορέσουμε να κερδίσουμε τα δύο τελευταία παιχνίδια (Ορφέα Ξάνθης εντός και Ξηροπόταμο εκτός έδρας) και να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται στον βαθμολογικό πίνακα». Στη συνέχεια ο κόουτς μίλησε για το μεγάλο χρονικό διάστημα που θα μείνουν οι παίκτες εκτός δράσης (περίπου 3,5 μήνες) και τόνισε ότι απ’ εδώ και πέρα υπάρχει και ο στόχος του κυπέλλου της ΕΠΣ Καβάλας και περαιτέρω του κυπέλλου ερασιτεχνών για να δώσουν περισσότερα παιχνίδια οι παίκτες! Από την πλευρά του ο τεχνικός του ΜΑ Καρπερής Ηλίας Εγγονίδης δήλωσε ότι «εμείς προσπαθούμε να τελειώσουμε αξιοπρεπώς τη χρονιά. Το παιχνίδι δε χωράει συζήτηση, αφού μια ομάδα υπήρχε στο γήπεδο. Η Καβάλα για μένα κακώς βρίσκεται σε αυτή την κατηγορία. Είναι κρίμα μια ομάδα με την ιστορία της Καβάλας να βρίσκεται στη Γ’ Εθνική».

Γ’ Εθνική – 1ος Όμιλος: Και μαθηματικά πρωταθλητής ο Απόλλων Παραλιμνίου

Κλείνουν σιγά – σιγά τα ανοιχτά «μέτωπα» στο πρωτάθλημα του 1ου ομίλου της Γ’ Εθνικής, στο οποίο απομένουν μόλις δύο αγωνιστικές για να ολοκληρωθεί! Ο Απόλλωνας Παραλιμνίου, με την εκτός έδρας του νίκη του στον Ξηροπόταμο με 1-0, εξασφάλισε και μαθηματικά την κατάκτηση του τίτλου, ενώ ο Νέστος με το μεγάλο «διπλό» στις Σέρρες επί της Ελπίδας Σκουτάρεως πήρε το εισιτήριο της παραμονής. Με την ισοπαλία 0-0 του Άβατου με το Διδυμότειχο, περισσότερο κερδισμένοι είναι οι γηπεδούχοι που διατηρούν 3 βαθμούς διαφορά από την γραμμή της παραμονής, ενώ ευνοούνται ακόμα και από την ισοβαθμία. Στα άλλα παιχνίδια ο Αετός  Ορφανού πέρασε στην 2η θέση με τη νίκη του με 3-1 στην Κομοτηνή επί των Προσκυνητών και η Καβάλα νίκησε εύκολα τον ΜΑ Καρπερής με 3-0. Αναλυτικά τα αποτελέσματα των αγώνων της 30ης αγωνιστικής καθώς και η βαθμολογία και η επόμενη αγωνιστική έχουν ως εξής:
Άρης Αβάτου – ΑΕ Διδυμοτείχου  0-0
Δόξα Προσκυνητών – Αετός Ορφανού  1-3
ΜΑ Ξηροποτάμου – Απόλλων Παραλιμνίου  0-1
Ελπίδα Σκουτάρεως – Νέστος 1-2
Ορφέας Ξάνθης – Δόξα Ν. Σιδηροχωρίου  5-2
Καβάλα – ΜΑ Καρπερής  3-0

Η Βαθμολογία

  1. Απόλλων Παραλιμνίου 48 (38-11)
  2. Αετός Ορφανού 39 (34-24)
  3. Ελπίδα Σκουτάρεως 38 (27-17)
  4. Καβάλα 37 (31-17)
  5. Νέστος 31 (22-14)
  6. Άρης Αβάτου 29 (20-14)
  7. Ορφέας Ξάνθης 28 (27-23)
  8. ΑΕ Διδυμοτείχου 25 (16-22)
  9. ΜΑ Ξηροποτάμου 21 (16-27)
  10. Δόξα Προσκυνητών 16 (19-34)
  11. Δόξα Ν. Σιδηροχωρίου 13 (12-38)
  12. ΜΑ Καρπερής 9 (12-36)

Η Επόμενη Αγωνιστική
ΑΕ Διδυμοτείχου – Αετός Ορφανού
Απόλλων Παραλιμνίου – Άρης Αβάτου
Νέστος – Δόξα Προσκυνητών
Δόξα Ν. Σιδηροχωρίου – ΜΑ Ξηροποτάμου
ΜΑ Καρπερής – Ελπίδα Σκουτάρεως
Καβάλα – Ορφέας Ξάνθης