Ανδρέας Καραπιπερίδης: «Δεν χάσαμε τον στόχο μας»

Ο κόουτς της Ένωσης μιλάει για τον αγώνα με το Πευκοχώρι, τους λόγους της ήττας και τον στόχο της ανόδου

Η έλλειψη συγκέντρωσης των παικτών, που έφερε αβίαστα λάθη και σε κρίσιμα σημεία της αναμέτρησης άλλαξαν το μομέντουμ του αγώνα (που ήταν υπέρ της ομάδας του) ήταν η αιτία της ήττας της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης της Καβάλας στα Μουδανιά από το Πευκοχώρι, σύμφωνα με τον προπονητή Ανδρέα Καραπιπερίδη. Ο τεχνικός της Καβάλας BC παραδέχτηκε ότι η εμφάνιση των παικτών του ήταν μέτρια, ωστόσο τόνισε ότι μπορεί να χάθηκε έδαφος στην υπόθεση της εξασφάλισης της ανόδου, όμως δεν χάθηκε ο στόχος μιας και υπάρχουν ακόμα 9 παιχνίδια μέχρι την ολοκλήρωση της αγωνιστικής περιόδου. Καταλήγοντας επισήμανε ότι ίσως να ήταν «παγίδα» για την ομάδα του, αυτό που λεγόταν πριν τον αγώνα περί εξασφάλισης της ανόδου, αν κέρδιζε στη Χαλκιδική…

«Κάναμε λάθη χωρίς να μας πιέσουν»!

Για τον αγώνα τόνισε ότι «δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι με αποτέλεσμα να κάνουμε πολλά λάθη, χωρίς καν να δεχόμαστε πίεση από τον αντίπαλο. Σε τέτοια παιχνίδια που στην ουσία πάνε πόντο – πόντο, αν δεν είσαι συγκεντρωμένος δίνεις το δικαίωμα στον αντίπαλο να πιστεύει στη νίκη. Εμείς ήμασταν μπροστά σε κρίσιμα σημεία του αγώνα και με τα λάθη αυτά, άλλαξε το μομέντουμ του αγώνα που αρχικά ήταν υπέρ μας. Κάναμε λάθη τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση, που συνήθως δεν τα κάνουμε. Σε αγώνες σαν αυτούς αν δεν είσαι για 40 λεπτά συγκεντρωμένος, υπάρχει κίνδυνος να τους χάσεις. Απ’ ότι αποδείχτηκε το ρεπό της προηγούμενης εβδομάδας δεν λειτούργησε προς όφελος μας»!

«Εκεί την… πατήσαμε»

Στην ερώτηση αν αυτή η ήττα επηρεάζει πολύ τον στόχο της ανόδου απάντησε ότι «εξακολουθούμε να βρισκόμαστε μέσα σ’ αυτό τον στόχο. Χάσαμε ένα δυνατό παιχνίδι, όμως από την πορεία μας μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα αποδείξαμε ότι έχουμε κάνει ανατροπές και πήραμε σημαντικές νίκες. Έχουμε πλέον μπροστά μας άλλα 9 πολύ δύσκολα παιχνίδια. Θα τα βλέπουμε ξεχωριστά ένα – ένα, με σκοπό να μην έχουμε άλλες απώλειες»!  Τέλος σχολιάζοντας την αίσθηση που υπήρχε ότι αν η ομάδα κέρδιζε την Κυριακή θα εξασφάλιζε την άνοδο, είπε ότι «αυτό αποδείχτηκε ότι ήταν «παγίδα» για την ομάδα μας. Φαίνεται ότι μας επηρέασε και την… πατήσαμε στο γήπεδο»!