Γιώργος Καλαντζής: Grexit 3 ετών για τους 4 «μεγάλους» του Ελληνικού ποδοσφαίρου

Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στην ΕΠΟ μιλά για την οπλοφορία Σαββίδη, την απόφαση η οποία βγήκε ξημερώματα και τους 4 «μεγάλους» οι οποίοι «ευθύνονται για τις ασχήμιες» στο Ελληνικό ποδόσφαιρο-Αντίθετος με τη διακοπή του πρωταθλήματος

Τον αποκλεισμό των 4 μεγάλων ομάδων της χώρας (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ) για 3 χρόνια από τα Ευρωπαϊκά κύπελλα πρότεινε ο Γιώργος Καλαντζής μιλώντας το πρωί της Τρίτης 13 Μαρτίου 2018 στον ALPHA Radio 88,6 ως εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΟ και σχολιάζοντας τα όσα τραγελαφικά συμβαίνουν τους τελευταίους μήνες στη Super League.

Ο τέως υπουργός μίλησε για απαράδεκτες ενέργειες του Ιβάν Σαββίδη ο οποίος οπλοφορούσε μέσα στον αγωνιστικό χώρο, ενώ παρότρυνε τον πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Γραμμένο να παραιτηθεί γιατί «είναι σοβαρός και αξιοπρεπής και στα χέρια του “έσκασαν” όλα τα άσχημα που συμβαίνουν τελευταία στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

«Με έχει εντυπωσιάσει πως ο κ. Τόσκας δεν έχει διατάξει ΕΔΕ για να αποδοθούν ευθύνες»

Αρχικά ο κ. Καλαντζής αναφερόμενος στα όσα έγιναν την Κυριακή 11 Μαρτίου 2018 στην Τούμπα υποστήριξε: «Να συγχαρώ τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ που στάθηκαν πολύ πιο αξιοπρεπώς από ό,τι αναμενόταν, όπως συγχαρητήρια αξίζουν και στον αθλητή της χρονιάς που θα πρέπει να τιμηθεί με το βραβείο fair play, τον Πορτογάλο Vieirinha του ΠΑΟΚ για τη στάση του στο ντέρμπι. Η στάση των δύο παραπάνω δεν οδήγησαν σε έκτροπα από τα οποία μπορεί να θρηνούσαμε και θύματα. Όμως ας μη κρυβόμαστε, η συμπεριφορά του Σαββίδη ήταν απαράδεκτη και πρωτόγνωρη.

»Ακόμη και ο αστυνομικός απαγορεύεται να φέρει όπλο στο γήπεδο, άρα καταλαβαίνετε σε πόσα παραπτώματα υπέπεσε και με έχει εντυπωσιάσει πώς ο κ. Τόσκας δεν έχει διατάξει ΕΔΕ για να αποδοθούν ευθύνες, καθώς μιλάμε και για υψηλόβαθμους αστυνομικούς, αφού δεν είναι μόνο η είσοδος, αλλά και η οπλοφορία η οποία απαγορεύεται. Επίσης, απαράδεκτο είναι το γεγονός πως ξημερώματα Κυριακής έβγαλε απόφαση η αθλητική Δικαιοσύνη και τα εισιτήρια ήταν ήδη τυπωμένα για να γίνει το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ με φιλάθλους και αποδόθηκαν πίσω και οι βαθμοί στον ΠΑΟΚ».

«Γιατί διέκοψε το πρωτάθλημα; Πονάει δόντι, κόβει κεφάλι;»

Για το αν υπάρχει ενδεχόμενο οι ιθύνοντες του ΠΑΟΚ να γνώριζαν εκ των προτέρων την απόφαση, είπε: «Αυτά λένε οι συνάδελφοί σας, εγώ δε λέω τίποτα, από το απόγευμα λέει το ξέρανε. Αυτό όμως δεν είναι πρωτόγνωρο. Και τα προηγούμενα χρόνια κάποιοι πέτσινα πρωταθλήματα πήραν, ας μην κρυβόμαστε. Η ευθύνη της κυβέρνησης είναι τεράστια. Πονάει δόντι, κόβει κεφάλι. Γιατί διέκοψε το πρωτάθλημα; Τι φταίνε οι άλλες άξιες ομάδες που κάνουν καλή πορεία, όπως ο Ατρόμητος; Εγώ πιστεύω θα με καλέσει ο κ. Βασιλειάδης, γιατί είπε πως θα καλέσει τους παράγοντες του ποδοσφαίρου, δεν μπορεί να μη με καλέσει ως υπιοψήφιο πρόεδρο της ΕΠΟ που ψήφισε πάνω από το 1/3 των Ενώσεων στην Ελλάδα».

«Οι 4 μεγάλες ομάδες για 3 χρόνια να μη συμμετέχουν στα Ευρωπαϊκά κύπελλα»

Ο κ. Καλαντζής κατέθεσε τις δικές του προτάσεις μιλώντας για μερικό Grexit, των 4 μεγάλων ομάδων: «Δεν μπορεί πρόεδρος ΕΠΣ να παραμείνει πάνω από 2 θητείες, γιατί αν δείτε όλοι αυτοί εναλλάσσονται και παραμένουν πρόεδροι πάνω από 20 χρόνια. Μάλλον γιατί έχουν την καταπληκτική ικανότητα να “οσφραίνονται” ποιος θα εκλεγεί πρόεδρος και αλλάζουν στρατόπεδα. Τη μία είναι με τον έναν και την άλλη είναι με τον αντίπαλο. Για παράδειγμα, σήμερα ο κ. Γραμμένος ποιανού αντιπρόεδρος ήταν επί 10 χρόνια; Του Διονύση Ψωμιάδη, δε λέω τίποτα άλλο. Εγώ ήμουν το παλιό και ο κ. Γραμμένος ήταν το καινούργιο; Η δεύτερη πρόταση είναι οι 4 μεγάλες ομάδες για 3 χρόνια να μη συμμετέχουν στο Τσάμπιονς Λιγκ και στα Ευρωπαϊκά κύπελλα! Αυτό μόνο για τις 4 ομάδες, γιατί αυτοί έχουν την ευθύνη! Όχι για τις άλλες. Γιατί να μην μετέχει ο Ατρόμητος ή η Καβάλα ή όποιος άλλος; Δεν μπορούν άλλες ομάδες να μας εκπροσωπήσουν; Αν παίξουν στο Τσάμπιονς Λιγκ έχουν δικαίωμα με τις επιδοτήσεις που παίρνουν εκεί να κάνουν και μεταγραφές και να έχουν και καλή πορεία!».

«Ο Γραμμένος είναι σοβαρός και αξιοπρεπής, πρέπει να παραιτηθεί»

Για το αν ζητά ο ίδιος την παραίτηση Γραμμένου από την ΕΠΟ μετά τα όσα συμβαίνουν στο πρωτάθλημα, είπε «Τον κ. Γραμμένο τον γνώριζα εξ αποστάσεως, όμως οι απόψεις του ήταν ενός αξιοπρεπούς ανθρώπου, τον γνώρισα και έχω αυτή την άποψη. Είναι αξιοπρεπής και σοβαρός άνθρωπος και ναι, πρέπει να παραιτηθεί για αυτόν και όχι για κανέναν άλλο λόγο.  Έχει ευθύνες, πρόεδρος είναι, στα χέρια του “έσκασαν” όλα αυτά και η απόφαση που βγήκε ξημερώματα και το γεγονός στην Τούμπα».

*Φώτο: Ο πρόεδρος της ΕΠΟ Βαγγέλης Γραμμένος με τον Γιώργο Καλαντζή