Ιωάννα Ξουλόγη: Στο 2ο σκαλί του βάθρου στο Παγκόσμιο Κύπελλο

Το ασημένιο μετάλλιο στις ασκήσεις εδάφους κατέκτησε η Καβαλιώτισσα γυμνάστρια, με καταγωγή από τον δήμο Παγγαίου, στο Παγκόσμιο του Μπακού του Αζερπαϊτζάν

Oι επιτυχίες των αθλητών και των ομάδων από τον Δήμο Παγγαίου διαδέχονται η μια την άλλη τις τελευταίες ημέρες σε όλα τα επίπεδα! Μετά λοιπόν από την κατάκτηση του τίτλου του πρωταθλητή της ΕΚΑΣΑΜΑΘ από την εφηβική ομάδα του ΓΣ Ελευθερούπολης, ήρθε η σειρά της Ιωάννας Ξουλόγη να κάνει τους πάντες στην ιδιαίτερη πατρίδα της υπερήφανους για την τεράστια επιτυχία της να κατακτήσει την 2η θέση και το αργυρό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο που πραγματοποιείται στην πρωτεύουσα του Αζερμπαιτζάν Μπακού.

Η αθλήτρια, που σπουδάζει στο ΤΕΦΑΑ της Θεσσαλονίκης και το καλοκαίρι είχε τιμηθεί για τις επιτυχίες της στην γιορτή του αθλητισμού του Δήμου Παγγαίου στην Ν. Ηρακλείτσα, μ’ ένα ωραίο πρόγραμμα, στις ασκήσεις εδάφους κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο συγκεντρώνοντας 12,733 βαθμούς.

«Ο επιμένων νικά»!

Μιλώντας για την επιτυχία της τόνισε ότι «ο επιμένων νικά. Όλα πήγαν καλά και είμαι ευχαριστημένη. Στη δοκό, βέβαια, είχα αρκετές αστάθειες και δε μου βγήκε το πρόγραμμα όπως θα ήθελα, αλλά το πάλεψα μέχρι τέλους.  Ακολουθούσε ο αγώνας στο έδαφος. Εκεί πήγα με δυνατή ψυχολογία, χωρίς άγχος, απλά ήθελα να χαρώ τη συμμετοχή μου. Παρόλη την κούραση και την ένταση του αγώνα, το χάρηκα πολύ το πρόγραμμα μου. Ήθελα απλά να βγω στο ταπί και να κάνω αυτό που ξέρω… Και το κατάφερα. Όλα πήγαν καλά. Ευχαριστώ όλους για την υποστήριξη τους ιδιαιτέρως την οικογένεια μου που με στηρίζει όλα αυτά τα χρόνια και τον χορηγό μου healing Art Massage που με βοηθάει για την αποκατάσταση μου», μας αμέσως μετά την προσπάθειάς της η Ελληνίδα πρωταθλήτρια. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Άνα Ντέρεκ από την Κροατία με 13,533 και το χάλκινο η Ντεμέτ Μουτλού από την Τουρκία με 12,566. Νωρίτερα στη δοκό ισορροπίας η Ιωάννα Ξουλόγη ήρθε 4η με 12,000 και η Εβελίνα Μάγια 7η με 11,700. Πρώτευσε η Σουάν Λούο (κίνα) με 13,400 και ακολούθησαν η Ζιάκι Λιού (Κίνα) με 12.933 και η Οκσάνα Χουσοβίτινα (Ουζμπεκιστάν) με 12,866.

Φ. Αναστασιάδης: «Υπερήφανος ο δήμος για την μεγάλη του αθλήτρια»

Με αφορμή την μεγάλη αυτή επιτυχία ο δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης τις έδωσε πολλά συγχαρητήρια και αναφέρθηκε στην περηφάνια του δήμου. Συγκεκριμένα: «συγχαρητήρια στην Ιωάννα Ξουλόγη για τις μεγάλες της διακρίσεις στο παγκόσμιο κύπελλο ενόργανης “AGF Trophy” στο Μπακού και την κατάκτηση του Ασημένιου μεταλλίου στις ασκήσεις εδάφους. Ο δήμος Παγγαίου είναι υπερήφανος για τη μεγάλη αθλήτρια. Ξεχωριστή τιμή για μας ήταν η βράβευση της στον γιορτή του αθλητισμού το περασμένο καλοκαίρι στη Νέα Ηρακλείτσα. Ιωάννα σε ευχαριστούμε».