Γιώργος Φιλόσογλου: «Την Δευτέρα, ανοίγει το κλειστό Κολυμβητήριο»!

Ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης της ζημιάς που παρουσιάστηκε στους αεραγωγούς της εγκατάστασης και θα ολοκληρωθούν στο τέλος της εβδομάδας

Την εκτίμηση του ότι το κλειστό κολυμβητήριο της Καβάλας θα ανοίξει και πάλι για το κοινό στις αρχές της επόμενης εβδομάδας εξέφρασε μιλώντας στο «Kavalapost» ο αντιδήμαρχος αθλητισμού και παιδείας του Δήμου Καβάλας Γιώργος Φιλόσογλου, τονίζοντας ότι η καθυστέρηση στην αντιμετώπιση του προβλήματος που εμφανίστηκε στους αεραγωγούς της εγκατάστασης οφείλεται στο γεγονός ότι δεν μπορούσε να γίνει απ’ ευθείας ανάθεση του έργο, αλλά έπρεπε να ακολουθηθούν οι προβλεπόμενος (χρονοβόρες) διαδικασίες. Συγκεκριμένα τόνισε ότι «παρουσιάστηκε ένα έκτακτο πρόβλημα που είχε να κάνει με κάποιες ρωγμές που εμφανίστηκαν στους αεραγωγούς της εγκατάστασης, στην οροφή, το οποίο δεν μπορούσε να προβλεφτεί. Η καθυστέρηση στην διόρθωση της ζημιάς έχει να κάνει ότι τώρα πλέον δεν υπάρχει η δυνατότητα της απ’ ευθείας ανάθεσης του έργου, αλλά έπρεπε να γίνει μελέτη και όλη η σχετική γραφειοκρατική δουλειά. Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο όμως η υπηρεσία λειτούργησε πολύ γρήγορα, αν και υπήρξαν περαιτέρω καθυστερήσεις λόγω του ότι κάποια απ’ τα απαραίτητα ανταλλακτικά έπρεπε να παραγγελθούν από το εξωτερικό, και έτσι την Δευτέρα (19/3)  ξεκίνησαν οι εργασίες. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου λοιπόν μέσα στο ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα έχουν ολοκληρωθεί οι παρεμβάσεις και λογικά την Δευτέρα 26 Μαρτίου θα δοθεί και πάλι προς χρήση στο κοινό».

200 Αθλητές στην Καβάλα το Πάσχα

Από την στιγμή που το πρόβλημα στο Κλειστό λύθηκε δεν πρόκειται να τροποποιηθεί το πρόγραμμα της φιλοξενίας αθλητών και απ’ άλλες μέρηγ της Ελλάδος την περίοδο του Πάσχα, που τονώνει (εκτός των άλλων) και την επισκεψιμότητα της περιοχής. Ο κ. Φιλόσογλου τόνισε ότι «εκτιμώ ότι αυτή την περιοχή θα έρθουν στην Καβάλα περισσότερα από 200 άτομα, που το λιγότερο θα μείνουν 6 ημέρες και το περισσότερο 15! Σ’ αυτό το σημείο θα πρέπει να πω ότι είχαμε αιτήματα και από άλλους συλλόγους εκτός της Καβάλας για να πραγματοποιήσουν εδώ την προετοιμασία τους αλλά αναγκαστήκαμε να τους αρνηθούμε, μιας και δεν θα τους χωρούσε η πισίνα, αφού υπάρχουν και οι δικοί μας εκατοντάδες αθλητές. Μάλιστα, το ίδιο έγινε και πέρσι»! Σε ότι αφορά το μόνιμο πρόβλημα της στέγης ο αντιδήμαρχος δήλωσε ότι «αν ίσχυε η διαδικασία της απ’ ευθείας ανάθεσης πιστεύω ότι το θέμα θα λυνόταν! Τώρα θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τον Μάιο, για να λυθεί το γραφειοκρατικό και απ’ εκεί και πέρα θα προχωρήσουμε». Το ίδιο πρόβλημα υπάρχει πάντως και με τη στέγη του «Αλ. Δήμογλου», όπου υπάρχουν διαρροές και ευτυχώς που την Κυριακή σταμάτησε η βροχή το απόγευμα, κι έτσι δεν δημιουργήθηκε θέμα για τον αγώνα μπάσκετ.

Ποταμούδια και μετά… Παληό και Καλαμίτσα

Σε ότι αφορά το κλειστό των Ποταμουδίων, αλλά και τα δύο έργα που ακολουθούν δήλωσε ότι «την Δευτέρα ξεκίνησαν και εκεί οι εργασίες και μάλιστα θα προχωρήσουν με ταχύτατους ρυθμούς και μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα ολοκληρωθούν, μιας και δεν τις επηρεάζουν οι καιρικές συνθήκες. Στη συνέχεια θα περιμένουμε να ανεβεί ακόμα περισσότερο η θερμοκρασία για να ξεκινήσει το έργο του ανοιχτού γηπέδου του Παληού και ακολούθως να ανακαινιστούν τα 3 γήπεδα τένις στο ΔΑΚ της Καλαμίτσας. Αυτή θα είναι η σειρά των 3 έργων που αν όλα πάνε καλά θα έχουν ολοκληρωθεί περί τα τέλη Μαίου».

Το τελευταίο βήμα στο Βερούλειο

Τέλος σε ότι αφορά το Βερούλειο, αναμενόταν ακόμα και την Τρίτη (20/3) να πάει στο Δήμο το τελευταίο έγγραφο που απαιτούνταν εκ μέρους του αναδόχου που είναι η εγγυητική επιστολή. Ο νόμος προβλέπει ότι θα πρέπει να γίνει ο έλεγχος της γνησιότητας της στην Αθήνα και μόλις ολοκληρωθεί και αυτό το βήμα, το επόμενο είναι η υπογραφή της σύμβασης. Κι όταν γίνει αυτό, τότε ο εργολάβος μπορεί να αρχίσει άμεσα τις εργασίες.