Τελικός Κυπέλλου ΕΠΣΚ: Η μεγαλύτερη κόντρα στην ιστορικότερη ομάδα της Καβάλας [Φωτογραφίες]

Οι πρωταγωνιστές της γιορτής του ποδοσφαίρου μίλησαν στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε στα γραφεία της Ένωσης, για τον αγώνα του οποίου τα έσοδα θα δοθούν για την ενίσχυση του Βασίλη Τζίνη

Η μεγαλύτερη ομάδα της Καβάλας θα συναντήσει την ιστορικότερη της περιοχής στον μεγάλο τελικό της ΕΠΣΚ που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25 Μαρτίου στο «Ανθή Καραγιάννη» στις 6.00. Αυτό τονίστηκε ανάμεσα στα άλλα στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε στα γραφεία της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων της Καβάλας το απόγευμα της Πέμπτης (22/3) παρουσία όλων των «πρωταγωνιστών» της γιορτής του ποδοσφαίρου.

Για πρώτη φορά σε τελικό ο ΑΟΚ

Ο Γραμματέας της Ένωσης Χρόνης Γαιτατζής ξεκινώντας στην εκδήλωση τόνισε ότι «στόχος μας είναι αυτός ο ποδοσφαιρικός αγώνας να μετατραπεί σε ποδοσφαιρική γιορτή, η οποία όμως έχει ένα ιδιαίτερο σκοπό φέτος μιας και όπως είναι γνωστό τα έσοδα από τα εισιτήρια θα διατεθούν για την ενίσχυση του ποδοσφαιριστή της Αναγέννησης Λιμεναρίων Βασίλη Τζίνη που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας». Από τη μεριά του ο πρόεδρος της ΕΠΣΚ Μιχάλης Παπαδόπουλος επισήμανε ότι «υπάρχει και ένας άλλος λόγος που ο τελικός είναι ιδιαίτερος μιας και αυτός θα γίνει με την συμμετοχή του ΑΟΚ για πρώτη φορά. Η παρουσία του δίνει αίγλη στον αγώνα, όμως θα πρέπει να πούμε ότι δεν τον θέλουμε εδώ και ελπίζουμε ότι σύντομα θα αλλάξει κατηγορία». Όσο για τον αντιπρόεδρο της Ένωσης Χρήστο Παρασκευά άφησε αιχμές αναφερόμενος σε κάποιους που θέλησαν να χαλάσουν την γιορτή, λέγοντας ότι «κανένας δεν έχει δικαίωμα να παρεμβαίνει σ’ αυτή τη γιορτή και να την χαλάσει».

Οι διαιτητές

Παρόντες στη συνέντευξη ήταν και οι διαιτητές της αναμέτρησης μαζί με την επιτροπή διαιτησίας. Το μέλος της ΕΠΣΚ Γιώργος Πριονίδης τόνισε ότι στον τελικό αυτό θα κοντραριστούν η μεγαλύτερη με την ιστορικότερη ομάδα της Καβάλας, ενώ ο αρχιδιαιτητής Βασίλης Κυριακούδης μιλώντας για τον διαιτητή του αγώνα κ. Βαρελτζίδη είπε ότι «θα θέλαμε να είχαμε στην ΕΠΣΚ 10 τέτοιους διαιτητές». Βοηθοί του θα είναι οι Καμπερίδης, Παυλίδου και Λυμπερίδης,

Οι Αρχηγοί των ομάδων

Οι αρχηγοί των ομάδων Γρηγόρης Παπαδόπουλος και Άνθιμος Φαρσάκογλου. Ο πρώτος τόνισε ότι «το κύπελλο ήταν ο 2ος στόχος της χρονιάς. Το αντιμετωπίσαμε με σοβαρότητα και έτσι φτάσαμε στον τελικό. Καλούμε τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο για να βοηθήσουμε και τον Β. Τζίνη», ενώ ο δεύτερος δήλωσε «είναι μεγάλη τιμή για εμάς που στον τελικό θα αντιμετωπίσου με τον ΑΟΚ. Θα προσπαθήσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και να προσφέρουμε θέαμα».

Οι προπονητές

Τέλος το λόγο πήραν οι δύο προπονητές των ομάδων. Ο τεχνικός του ΑΟΚ, που θα είναι και τυπικά γηπεδούχος, Κώστας Ανυφαντάκης είπε ότι «στόχος μας θα είναι να προσφέρουμε θέαμα και φυσικά να βοηθήσουμε την Β. Τζίνη. Θέλουμε να πάρουμε τον τίτλο για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε ακόμα περισσότερο να αγωνιζόμαστε στη χρονιά. Σεβόμαστε τον Βύρωνα και επιθυμούμε να έχουμε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο στο γήπεδο». Ο Γιώργος Αγγελίδης επισήμανε ότι «το γεγονός ότι θα έχουμε τον ΑΟΚ αντίπαλο μας, μας δίνει ιδιαίτερο κίνητρο. Θα προσπαθήσουμε να φανούμε ανταγωνιστικοί παίζοντας χωρίς κίνητρο». Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα και τα εισιτήρια θα κοστίζουν 5 και 10 ευρώ.