Τελικός Κυπέλλου ΕΠΣΚ: Η «κούπα» στον ΑΟΚ! [Φωτογραφίες]

Κέρδισε 3-1 τον Βύρωνα στο «Ανθή Καραγιάννη», με δύο γκολ του Βαλαβανόπουλου, που αναδείχτηκε MVP. Άξιος αντίπαλος ο Βύρων που ισοφάρισε με πέναλτι του Βλάχου και έδωσε το προβάδισμα στον ΑΟΚ με αυτογκόλ του Σεφερίδη

O ΑΟ Καβάλας είναι ο κυπελλούχος της ΕΠΣ Καβάλας στην αγωνιστική περίοδο 2017-18, αφού στον τελικό που έγινε το απόγευμα της Κυριακής (25/3) στο «Ανθή Καραγιάννη» επιβλήθηκε του Βύρωνα με 3-1! Το συγκρότημα του ΑΟΚ ήταν σαφώς ανώτερο από τους αντιπάλους του (που στάθηκε κάτι παραπάνω από αξιοπρεπώς στον αγωνιστικό χώρο), όμως χρειάστηκε να προσπαθήσει αρκετά στο 2ο ημίχρονο για να καταβάλει την αντίσταση του, δίνοντας έτσι μια ιδιαίτερη ομορφιά στην αναμέτρηση που την παρακολούθησαν περισσότεροι από 500 φίλαθλοι!

Φάσεις και γκολ

Ο ΑΟΚ είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού που παιζόταν κυρίως στην πλευρά του Βύρωνα, ωστόσο δεν μπορούσε να δημιουργήσει εύκολα φάσεις, ενώ από την άλλη μεριά οι τυπικά φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να χτυπήσουν στις αντεπιθέσεις. Το 1-0 έγινε στο 14ο λεπτό όταν ο Λυμπεράκης έκανε σέντρα από τα αριστερά και ο Σεφερίδης στην προσπάθεια του να διώξει την μπάλα την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του. Στη συνέχεια Πάλλας έκανε σουτ στο 23’ που έδιωξε σε κόρνερ ο τερματοφύλακας, ενώ στο 25’ ο Αδαμάκης είχε κεφαλιά άουτ. Ο Βύρων «απάντησε» έχοντας δοκάρι στο 36’ σε κεφαλιά του Σεφερίδη, ενώ στις καθυστερήσεις ο Καριπογλου είχε μια καλή προσπάθεια. Στην επανάληψη ο Πάλλας και ο Ξιόμπλιος απείλησαν την εστία του Βύρωνα στο 47’ και το 51’ (δοκάρι), όμως στο 54’ έγινε το 1-1 με εύστοχο πέναλτι του Βλάχου, που καταλογίστηκε σε χέρι του Αδαμάκη. Απ’ εκεί και πέρα ο ΑΟΚ ανέλαβε πλήρως την πρωτοβουλία των κινήσεων και πήρε εκ νέου το προβάδισμα στο 73’ με τον Βαλαβανόπουλο από κοντά, ενώ 10 λεπτά αργότερα μετά από λάθος της άμυνας του Βύρωνα ο ίδιος διαμόρφωσε το τελικό 3-1. Μάλιστα τα δύο αυτά γκολ ήταν που του έδωσαν και τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη του αγώνα (MVP).

Το λάθος του Βαρελτζίδη

Η διαιτησία του κ. Βαρελτζίδη ήταν καλή σε γενικές γραμμές, όμως το μεγάλο λάθος της ήταν ότι δεν απέβαλε στο 82ο λεπτό τον Ξιόμπλιο που απώθησε και έβρισε τον Σεφερίδη (που προφανώς προκάλεσε τον επιθετικό του ΑΟΚ). Αυτό που έκανε ήταν να «κιτρινήσει» και τους δύο πρωταγωνιστές του επεισοδίου, ύστερα από υπόδειξη του πρώτου βοηθού.

Οι Απονομές

Οι απονομές στους διαιτητές, τους προπονητές, τον MVP, τους φιναλίστ και τους κυπελλούχους έγινε υπό βροχή, από το μέλος της διοίκησης της ΕΠΟ Δ. Ηλιάδη, τον πρόεδρο της ΕΠΣΚ Μ. Παπαδόπουλο, τον αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Κ. Αντωνιάδη και τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Θ. Μαρκόπουλο.

Οι Συνθέσεις

Καβάλα: Δήμιζας, Μπλιός, Λυμπεράκης (85’ Τσακιρίδης), Παπαστεριανός, Παυλίδης, Ψάλτης (85’ Θωμαϊδης), Παπαδόπουλος, Αδαμάκης (69` Χατζηκυριάκου), Ξόμπλιος, Πάλλας (66’ Κέρθι), Βαλαβανόπουλος.
Βύρων: Μπάφας, Σάσσος (85’ Κεσαπίδης), Μαυρογιάννης, Σεφερίδης, Σιαματάς, Φαρσάκογλου, Βλάχος, Δελής (85’ Μονιός), Παντελίδης, Αγγελίδης (69’ Πεφάνης), Καρίπογλου (75’ Τουλγαρίδης).

In this article