Κύπελλο Ερασιτεχνών: Ο Ανυφαντάκης θέλει, ο ΑΟΚ μπορεί;

Την κατηγορηματική του αντίθεση στην πιθανότητα να μην συνεχίσει δηλώσει συμμετοχή ο ΑΟΚ στο κύπελλο ερασιτεχνών εκφράζει ο προπονητής της ομάδας. Η απόφαση αναμενόταν να παρθεί το βράδυ της Δευτέρας (26/3) στο ΔΣ του ερασιτέχνη που καλείται να αποφασίσει να βάση τα (στενά) οικονομικά δεδομένα

Ικανοποιημένος από την επικράτηση της ομάδας του και την κατάκτηση του κυπέλλου της ΕΠΣΚ, δήλωσε ο προπονητής του ΑΟΚ Κώστας Ανυφαντάκης, ο οποίος εξέφρασε την επιθυμία το «καραβάκι» να συνεχίσει την πορεία του για ακόμα ένα τουλάχιστον μήνα στη φετινή αγωνιστική περίοδο (μέσω του θεσμού του κυπέλλου ερασιτεχνών) και την διαφωνία του στην πιθανότητα η χρονιά να κλείσει την 1η Απριλίου με τον εκτός έδρας αγώνα με τον Ξηροπόταμο για την τελευταία αγωνιστική της Γ’ Εθνικής! Μιλώντας για τον αγώνα τόνισε ότι «έγινε ένα καλό παιχνίδι στον τελικό του κυπέλλου, όπου πιστεύω ότι ήμασταν καλύτεροι από τον αντίπαλο και κερδίσαμε δίκαια. Θα πρέπει να πω ότι και ο Βύρων αποδείχτηκε άξιος αντίπαλος και στάθηκε πολύ καλά στον βαρύ αγωνιστικό χώρο του γηπέδου, ο οποίος δεν επέτρεψε να παιχτεί ακόμα καλύτερο ποδόσφαιρο»!

«Θα είναι καταστροφή…»

Σε ότι αφορά το «κλείσιμο» της χρονιάς ο κόουτς του ΑΟΚ ήταν κατηγορηματικός. «Έχω πληροφορηθεί ότι δεν είναι σίγουρη η συμμετοχή της ομάδας στο Κύπελλο Ερασιτεχνών και ότι το θέμα θα συζητηθεί στη συνεδρίαση του ΔΣ που θα γίνει το βράδυ (Δευτέρα 26/3). Συνεπώς περιμένω ενημέρωση για το τι μέλει γενέσθαι. Προσωπικά όμως πιστεύω ότι αν αποφασιστεί να σταματήσουμε στο τέλος του πρωταθλήματος και να μην συνεχίσουμε και στο κύπελλο θα είναι καταστροφικό για την ομάδα και θα την πλήξει καίρια. Αν συμβεί αυτό θα σημαίνει ότι θα μείνει εκτός δράσης για 4 μήνες, κάτι που είναι αντιποδοσφαιρικό και θα χρειαστεί πολύ προσπάθεια για να επανέλθει και πάλι. Πιστεύω ότι ακριβώς επειδή είμαστε ΑΟΚ, θα πρέπει να συνεχίσουμε και αυτό ζήτησα από την διοίκηση»!

Προπάντων τα οικονομικά

Το συγκεκριμένο θέμα αναμενόταν να είναι ένα από τα βασικά που θα συζητήσουν και θα κληθούν να αποφασίσουν οι διοικούντες του ερασιτέχνη ΑΟΚ, που εκτός των άλλων θα πρέπει να σταθμίσουν τις οικονομικές παραμέτρους των αποφάσεων τους, με άξονα την δεδομένη οικονομική στενότητα που υπάρχει και της ανύπαρκτες πλέον οικονομικές αντοχές τους! Πάντως το θέμα της συμμετοχής ή όχι της ομάδας στο κύπελλο (σ. σ. στον κανονισμό αναφέρεται ότι μπορεί να δηλωθεί στο κύπελλο ερασιτεχνών και ο φιναλίστ του θεσμού, δηλαδή ο Βύρωνας) δεν αναμενόταν να είναι το μοναδικό που θα απασχολούσε το ΔΣ, αφού ακόμα πιο σημαντικό κρίνεται το μέλλον του ΑΟΚ και η διάδοχη κατάσταση που θα πρέπει να υπάρξει.