ΑΟ Καβάλα: Κανονικά στο κύπελλο Ερασιτεχνών!

Στην κληρωτίδα του θεσμού θα βρίσκεται την Τετάρτη (28/3) ο κυπελλούχος της ΕΠΣΚ, παρατείνοντας έτσι την αγωνιστική περίοδο από έναν έως δύο μήνες

Κανονικά θα συμμετέχει στο θεσμό του Κυπέλλου Ερασιτεχνών Ελλάδος η ομάδα της Καβάλας, που όπως είναι γνωστό την Κυριακή κατέκτησε (για πρώτη φορά στην ιστορία της) το κύπελλο της ΕΠΣ Καβάλας! Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο εσωτερικό της διοίκησης του ερασιτέχνη ΑΟΚ υπήρχαν ορισμένες φωνές που πρότειναν η ομάδα να μην δηλώσει συμμετοχή στο θεσμό, έτσι ώστε να ολοκληρώσει την Κυριακή (1η Απριλίου) την αγωνιστική της παρουσία για την φετινή περίοδο με τον αγώνα της τελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής με τον Ξηροπόταμο στη Δράμα, δίνοντας παράλληλα την δυνατότητα στο φιναλίστ Βύρωνα να διεκδικήσει το δικαίωμα στο όνειρο της ανόδου (μιας και ο κάτοχος του κυπέλλου ερασιτεχνών προβιβάζεται στη Γ’ Εθνική), όμως αυτές αποδείχτηκε ότι ήταν η μειοψηφία! Στη συνεδρίαση της διοίκησης το βράδυ της Δευτέρας αποφασίστηκε ο ΑΟΚ να εκπροσωπήσει την ΕΠΣΚ στο κύπελλο, γεγονός που μπορεί να παρατείνει την αγωνιστική περίοδο για την ομάδα, από έναν έως και δύο μήνες αν τελικά προχωρήσει στο θεσμό!

Από έναν μέχρι δύο μήνες…

Κι αυτό γιατί η 1η φάση της διοργάνωσης ξεκινάει την Τετάρτη 11 Απριλίου με την 1η αγωνιστική. Σ’ αυτή τη φάση οι κυπελλούχοι θα δώσουν 2 ή 3 αγώνες! Στον 1ο όμιλο υπάρχουν οι 6 κυπελλούχοι της Αν. Μακεδονίας – Θράκης  (ΑΟΚ από Καβάλα, Καλαμπάκι από Δράμα, Απόλλων Παραλιμνίου από Σέρρες, Άρης Αβάτου από Ξάνθη, Δόξα Προσκυνητών από Ροδόπη και Θράκη Φερών από Έβρο), που θα παίξουν σε μονούς αγώνες μέχρι να αναδειχτεί ο ένας εκπρόσωπος που θα συνεχίσει στο θεσμό. Απ’ εκεί και πέρα υπάρχουν οι προημιτελικοί που θα γίνουν στην έδρα της ομάδας που θα κληρωθεί πρώτη (μονοί αγώνες), ενώ οι ημιτελικοί (επίσης μονοί αγώνες) θα γίνουν σε ουδέτερο γήπεδο. Όσο για τον τελικό προγραμματίζεται να γίνει σε ουδέτερο γήπεδο το Σάββατο 9 Ιουνίου! Στον ΑΟΚ έχουν αποφασίσει να κυνηγήσουν τον θεσμό, σύμφωνα και με την κατηγορηματική εισήγηση του προπονητή Κώστα Ανυφαντάκη, ο οποίος είχε χαρακτηρίσει καταστροφικό για την ομάδα και άκρως αντιποδοσφαιρικό το ενδεχόμενο να «κατεβάσει ρολά» από την 1η Απριλίου, με αποτέλεσμα η ομάδα να σταματήσει να λειτουργεί για 4 ολόκληρους μήνες, αν σκεφτεί κανείς ότι η προετοιμασία για την επόμενη χρονιά υπολογίζεται ότι θα ξεκινήσει στα τέλη Ιουλίου!

Στις 11.00 η κλήρωση

Οι ομάδες που συμμετέχουν (μιας και υπάρχουν και άλλες που δεν δήλωσαν συμμετοχή, όπως πχ ο κυπελλούχος της ΕΠΣ Μακεδονίας ΑΟ Καρδίας) θα μάθουν το αγωνιστικό τους πρόγραμμα για την 1η φάση, δηλαδή τις 3 πρώτες αγωνιστικές το πρωί της Τετάρτης οπότε και θα διενεργηθεί η κλήρωση στα γραφεία της Ομοσπονδίας. Η ανακοίνωση της αναφέρει τα εξής: «Την Τετάρτη 28/03/2019 και ώρα 11:00 θα διενεργηθεί στα γραφεία της ΕΠΟ στο Πάρκο Γουδή (αίθουσα Ε.Ε.) η κλήρωση της 1ης, 2ης και 3ης αγωνιστικής του Κυπέλλου Ερασιτεχνικών Ομάδων περιόδου 2017-18».

Οι ημερομηνίες των αγώνων

Σε ότι αφορά τις ημερομηνίες διεξαγωγής των αγώνων για τις 5 αγωνιστικές αλλά και για τον μεγάλο τελικό, είναι οι εξής:
1η Αγων.: Τετάρτη 11-04
2η Αγων.: Τετάρτη 25-04
3η Αγων.: Τετάρτη 09-05
4η Αγων.: Τετάρτη 23-05
5η Αγων.: Τετάρτη 30-05
Τελικός: Σάββατο 09-06