Βερούλειο Στάδιο: Αρχίζουν μετά το Πάσχα οι εργασίες

Υπογράφηκε η σύμβαση του έργου για την ανακατασκευή του σταδίου, που θα κοστίσει 703 χιλ. ευρώ, με τις εργασίες να ξεκινούν άμεσα και τις εκτιμήσεις να αναφέρουν ότι θα ολοκληρωθούν πριν το τέλος του 2018

Με κάθε επισημότητα και με εμφανή την ικανοποίηση των παραγόντων του Δήμου Καβάλας, αλλά και της κατασκευάστριας εταιρίας «Άλκων ΑΤΕ» υπογράφηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (30/3) η σύμβαση για την ριζική ανακατασκευή του Βερούλειου σταδίου της Καβάλας. Πρόκειται για ένα έργο που θα κοστίσει 703 χιλ. ευρώ και θα αναβαθμίσει τις αθλητικές υποδομές της πόλης, αλλά και την ίδια την περιοχή του Βύρωνα, μιας και όταν ολοκληρωθεί η εικόνα της περιοχής θα αλλάξει σημαντικά. Η υπογραφή της σύμβασης έγινε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου της Καβάλας, παρουσία της Δημάρχου Καβάλας Δήμητρας Τσανάκα και των αντιδημάρχων Γιώργου Φιλόσογλου και Ευαγγελίας Δρακονάκη, καθώς και του εκπροσώπου της κατασκευάστριας εταιρίας, με έδρα την Αλεξανδρούπολη, Σίμου Γόιδα! Όπως έγινε γνωστό οι εργασίες θα ξεκινήσουν αμέσως μετά το Πάσχα και ότι η συμβατική υποχρέωση του εργολάβου είναι να το ολοκληρώσει μέσα σε ένα χρόνο! Όμως οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι θα είναι έτοιμο πριν το τέλος του 2018. Η αρχή θα γίνει από τον κεντρικό αγωνιστικό χώρο, μιας και η σπορά του νέου χλοοτάπητα (που θα χρησιμοποιείται μόνο για τους αγώνες και όχι για προπονήσεις) δεν μπορεί να γίνει το καλοκαίρι, ενώ στη συνέχεια θα αρχίσουν και οι άλλες παρεμβάσεις που όταν ολοκληρωθούν θα αλλάξουν ριζικά την εικόνα του παλαιότερου σταδίου της Καβάλας.

Δ. Τσανάκα: «Τήρησα την προσωπική μου δέσμευση»

Μιλώντας πριν την υπογραφή η κ. Τσανάκα, τόνισε μεταξύ των άλλων ότι «βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να υπογράψουμε την σύμβαση για την κατασκευή ενός μεγάλου έργου στον Δήμο της Καβάλας. Το έργο αυτό αποτέλεσε προσωπική μου δέσμευση την οποία και τηρώ στο ακέραιο. Πιστεύω ότι αποτελεί ντροπή για την Καβάλα να έχει μόνο το «Ανθή Καραγιάννη» ως βασική αθλητική υποδομή στον αστικό της ιστό. Υπάρχει βέβαια και το γήπεδο «Κωτσάλου», όμως αλλά εκεί υπάρχουν άλλα θέματα. Εδώ κι χρόνια, κανείς δεν ενδιαφέρθηκε. Πλήρης αδιαφορία! Ο Δήμος Καβάλας, σε λίγο καιρό από τώρα, θα αποκτήσει ένα υπερσύγχρονο ποδοσφαιρικό γήπεδο-προπονητήριο. Τα σωματεία που φιλοξενούνται εκεί καθώς και οι ακαδημίες, με τα εκατοντάδες παιδιά, θα κάνουν πλέον τη δουλειά τους όπως πρέπει. Και υπό αυτήν την έννοια είναι μια προσφορά του Δήμου Καβάλας στον αθλητισμό, στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και στη νεολαία μας. Να είστε σίγουροι, ότι οι προσπάθειές μας, για αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων και για δημιουργία νέων, δεν σταματούν εδώ». Η Δήμαρχος ευχαρίστησε τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού Γιώργο Φιλόσογλου, που έφερε σε πέρας όλη αυτή την προσπάθεια, τον πρώην Αντιδήμαρχο Φίλιππο Φιλιππίδη, που πίστεψε το έργο και υπερέβαλε εαυτόν, τον πρώην Αντιδήμαρχο Δημοσθένη Τουλκίδη που κι αυτός έτρεξε τις διαγωνιστικές διαδικασίες, αλλά και τη σημερινή Αντιδήμαρχο Ευαγγελία Δρακονάκη που θα εποπτεύσει το έργο. Μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την ανάδοχο εταιρεία και τους ζήτησε να εργαστούν με επιμέλεια και στους συμβατικούς χρόνους.

Γ. Φιλόσογλου: «Κανείς δεν πίστευε ότι θα μπορούσε να γίνει ένα τέτοιο έργο»

Από τη μεριά του ο αντιδήμαρχος αθλητισμού Γιώργος Φιλόσογλου αφού επισήμανε ότι στην αρχή κανείς δεν πίστευε ότι θα μπορούσε να γίνει ένα τέτοιο έργο και μάλιστα με χρήματα του Δήμου Καβάλας, τόνισε ότι ο σχεδιασμός του έγινε σε συνεργασία με τα σωματεία που το χρησιμοποιούν ως έδρα. Αναφερόμενος στον σχεδιασμό του έργου, είπε, πως έχει προβλεφθεί να γίνει ο κεντρικός αγωνιστικός χώρος, με χλοοτάπητα, όπου θα γίνονται μόνο οι αγώνες, βοηθητικά γήπεδα-προπονητήρια με πλαστικό τάπητα, σύγχρονο ιατρείο, σύγχρονο κυλικείο (για την λειτουργία του οποίου θα γίνει διαγωνισμός), πλήρης ανακατασκευή των αποδυτηρίων και των κερκίδων, 4 πυλώνες φωτισμού με Led, για να παραταθεί ο χρόνος των προπονήσεων, ενώ με απόφαση της Δημάρχου θα μετακινηθεί εκεί ένας υπάλληλος για να προσέχει και να φροντίζει τον χώρο.

Ευγ. Δρακονάκη: «Η Τεχνική Υπηρεσία έβαλε το μεράκι της»!

Η Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Ευαγγελία Δρακονάκη, σημείωσε ότι η μελέτη έγινε εκ των έσω, από υπαλλήλους της Τεχνικής Υπηρεσίας, τους οποίους ευχαρίστησε λέγοντας ότι έβαλαν και το μεράκι τους για την ολοκλήρωση της, ενώ λήφθηκαν υπ’ όψη και θα πληρούνται, όλες οι ανάγκες των συλλόγων. Διευκρίνισε ότι το έργο χρηματοδοτείται από πόρους του Δήμου Καβάλας, δηλαδή από την ΣΑΤΑ. Τέλος ο εκπρόσωπος της εταιρείας Σίμος Γόιδας, δήλωσε ότι το έργο θα ολοκληρωθεί με τον καλύτερο τρόπο και πολύ πιθανόν, πολύ πριν από το τέλος της συμβατικής υποχρέωσης. Δείγμα της δουλειάς της εταιρείας, στην Καβάλα, αποτελεί, το έργο που έχει κατασκευάσει, της ενίσχυσης και επέκτασης του 3ου Γυμνασίου, που όπως είπε ήταν ένα αρκετά δύσκολο.