Καβάλα BC: Άνοιγμα στους Καβαλιώτες αθλητές

Την προσπάθεια να δημιουργηθεί μια ομάδα που θα έχει όσο το δυνατόν περισσότερους Καβαλιώτες αθλητές την επόμενη χρονιά, ανακοίνωση ανάμεσα στα άλλα σε συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος της Ένωσης Βαγγέλης Παππάς

σΤην αποτίμηση της παρουσίας της ανδρικής ομάδας μπάσκετ στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής κατηγορίας, έκανε το πρωί της Παρασκευής (30/3) στα γραφεία του συλλόγου ο πρόεδρος της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης της Καβάλας Βαγγέλης Παππάς, ο οποίος τόνισε ότι στην ουσία αυτή τη στιγμή το συγκρότημα του Ανδρέα Καραπιπερίδη είναι πρώτο στη βαθμολογία. Επίσης μίλησε και για το κάλεσμα που προτίθεται να κάνει έτσι ώστε τη νέα χρονιά στην Α2 (αν όλα πάνε καλά) η ομάδα να έχει όσο το δυνατόν περισσότερους Καβαλιώτες παίκτες, ενώ αναφέρθηκε και στην προσπάθεια να στηριχθεί το «οικοδόμημα» του συλλόγου σε υγιείς βάσεις με άξονα την παραγωγική διαδικασία. Τέλος έκανε γνωστή τη συνεργασία με κατασκήνωση της Χαλκιδικής, στην οποία θα μεταβούν όλα τα τμήματα του συλλόγου στο τέλος Αυγούστου!

Αν δεν είχαμε την ήττα απ’ το Στρατώνι…

Για την πορεία της ομάδας στη Β’ Εθνική τόνισε ότι «το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής βαδίζει προς το τέλος του με την ομάδα μας να έχει κάνει μια πάρα πολύ καλή πορεία, παρά το αρχικό κακό ξεκίνημα της. Αν μάλιστα δεν είχαμε τα ατυχή αποτελέσματα στο ξεκίνημα της χρονιάς, ειδικά αυτό της 2ης αγωνιστικής με το Στρατώνι εντός έδρας, η ομάδα θα είχε μια πολύ μεγαλύτερη άνεση στην κορυφή της βαθμολογίας. Μπορεί κάποιος να την βλέπει 2η στον πίνακα, όμως στην ουσία είναι 1η γιατί υπάρχει το γνωστό πρόβλημα με το ρεπό που έχει μια ομάδα σε κάθε αγωνιστική. Ο Χαρ. Τρικούπης (σ. σ. που εμφανίζεται ως 1ος στην βαθμολογία) θα κάνει το ρεπό του την τελευταία αγωνιστική, άρα θα του λείψουν αυτοί οι δύο βαθμοί στο τέλος. Το γεγονός αυτό όμως δεν μας κάνει να εφησυχάζουμε. Ήμαστε πάντα σε εγρήγορσή για υπάρχουν ομάδες που θεωρητικά δεν έχουν φιλοδοξίες ανόδου, να κερδίζουν, και αυτό να οδηγεί σε περιπέτειες την δική μας προσπάθεια».

Οργάνωση από κάτω προς τα πάνω

Αναφερόμενος στη συνέχεια στα τμήματα υποδομής και στην φιλοσοφία της υποστήριξης των ομάδων με δικούς της παίκτες επισήμανε ότι «θα πρέπει να σταθούμε όμως στην οργάνωση της ομάδας να λειτουργήσει σε μια άλλη βάση, ώστε να παίρνουμε από κάτω προς τα πάνω «ανάσες», κάτι που δεν γινόταν στα προηγούμενα χρόνια. Δεν σας κρύβω ότι περιμέναμε αυτό να φανεί τουλάχιστον μετά από 1 ή 2 χρόνια, αλλά φάνηκε φέτος. Ήδη έχουμε μια πρώτη επιτυχία με το τμήμα των κορασίδων (σ. σ. κέρδισαν το πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΑΜΑΘ), γεγονός που έδειξε την οργανωμένη και συστηματική δουλειά που γίνεται. Το οικοδόμημα που βασίζεται μόνο στα χρήματα για την δημιουργία μιας ομάδας που θα παίξει στην Α1, καταρρέει μόλις σταματήσουν τα λεφτά να έρχονται από τους χρηματοδότες. Ο στόχος της νέας διοίκησης της Ένωσης είναι να αλλάξει η οργάνωση της ομάδας και να οργανωθεί από κάτω προς τα πάνω. Σ’ αυτό το πλαίσιο, δεν σας κρύβω ότι θα κάνω ακόμα ένα άνοιγμα προς ότι αξιόλογο υπάρχει στην Καβάλα, να έρθει, να συστρατευτεί σ’ αυτή την προσπάθεια για να αναδεικνύουμε και τα παιδιά της Καβάλας. Βλέπουμε ότι παιδιά της περιοχής μας που μπορούν να στελεχώσουν την ομάδα, να βρίσκονται σε άλλους συλλόγους και σε χαμηλότερες κατηγορίες. Θέλουμε δηλαδή του χρόνου, όπου φιλοδοξούμε να είμαστε στην Α2 Εθνική κατηγορία να έχουμε μια δυνατή ομάδα η οποία θα είναι αντάξια της φήμης που έχει η Καβάλα στο μπάσκετ».

Από 20 έως 27 Αυγούστου στην Κρυοπηγή Χαλκιδικής

Φέτος για πρώτη φορά από τις 20 έως τις 27 Αυγούστου, η Ένωση θα πραγματοποιήσει μια οργανωμένη και συστηματική προετοιμασία σε όλα της τα τμήματα. Όλα τα τμήματα της θα μεταβούν στην κατασκήνωση Yuppi Basketball Camp στην Κρυοπηγή της Χαλκιδικής. Στόχος της προσπάθειας αυτής είναι να δοθεί η ευκαιρία ακόμα και σε παιδιά που θα ενταχθούν στις Ακαδημίες της Ένωσης για πρώτη φορά, να έχουν την δυνατότητα να προετοιμαστούν με τον καλύτερο τρόπο, με προπονήσεις, αγώνες, προβολές βίντεο και φυσικά με την απαραίτητη ξεκούραση και αναψυχή των νεαρών παιδιών.