ΑΟ Καβάλα: Αποχαιρετισμός με νίκη…

Κέρδισε 2-0 στον Ξηροπόταμο της Δράμας, με γκολ των Χατζηκυριάκου και Παπαστεργιανού, τερματίζοντας στην 3η θέση της βαθμολογίας

Στην 3η θέση της βαθμολογίας του 1ου ομίλου της Γ’ Εθνικής κατηγορίας τερμάτισε η ομάδα της Καβάλας, μετά τη νίκη της στον Ξηροπόταμο της Δράμας επί του τοπικού Μέγα Αλέξανδρου με 2-0! Το συγκρότημα του Κώστα Ανυφαντάκη αποχαιρέτησε τη χρονιά με ένα «τρίποντο» που ήρθε ύστερα από καλή εμφάνιση, ιδιαίτερα στο 1ο ημίχρονο, οπότε και πέτυχε και τα δύο τέρματα του, ενώ είχε και ευκαιρίες με τις οποίες θα μπορούσε να είχε δώσει διαστάσεις στο τελικό αποτέλεσμα! Κόντρα σε μια ομάδα που εδώ και πολύ καιρό είχε χάσει τις ελπίδες της για σωτηρία, ο ΑΟΚ ήταν ανώτερος σε όλα τα σημεία παίζοντας για ακόμα μια αγωνιστική με αρκετά νεαρά παιδιά στη σύνθεση του, τα οποία έδειξαν πολύ καλά στοιχεία. Σκόραρε στην αρχή και στο τέλος του 1ου μέρους, ενώ στο 2ο  ο ρυθμός έπεσε αν και εξακολουθούσε να έχει τον έλεγχο.

Δύο γκολ, δύο δοκάρια

Η Καβάλα μπήκε δυνατά στον αγώνα και κατάφερε να ανοίξει το σκορ μόλις στο 9ο λεπτό, μετά από ωραία σέντρα του Αδαμάκη και πλασέ του Χατζηκυριάκου, που ήταν από τις λίγες φορές φέτος που ξεκίνησε απ’ την αρχή στο βασικό σχήμα της ομάδας. Μετά το 0-1, η ομάδα είχε δύο πολύ καλές ευκαιρίες να αυξήσει τον δείκτη του σκορ, αλλά τόσο στην προσπάθεια του Ξιόμπλιου στο 28’ με σουτ, όσο και σ’ αυτήν του Πάλλα στο 35’, η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι του αντίπαλου τερματοφύλακα. Δεν συνέβη όμως το ίδιο και στο 43ο λεπτό, όταν μετά από ωραία εκτέλεσε κόρνερ του Παπαδόπουλου ο προωθημένος Παπαστεργιανός με κεφαλιά έκανε το 0-2 και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Οι Συνθέσεις

ΜΑ Ξηροποτάμου: Ζιάκας, Κισίδης, Κονταξής, Γκαρακλίδης, Βραμέντζαλης, Βουτσινάς, Καραγκιοζίδης, Μπάμπουρας, Κέντογλου (80’ Γεωργίου), Κουμπρόγλου (63’ Μπερούκας), Αμαραντίδης (72’ Πετρόπουλος).

Καβάλα: Παγκάκης, Μπλιός (75’ Παυλίδης), Λυμπεράκης, Παπαστεριανός, Αλιατίδης, Κέρθι, Παπαδόπουλος (81’ Περσίδης), Χατζηκυριάκου (58’ Ντουρτμές),  Ξόμπλιος, Πάλλας, Αδαμάκης (63’ Θωμαΐδης).

Γ’ Εθνική – 1ος Όμιλος: Σώθηκε» ο Ορφέας Ξάνθης, «έπεσε» το Διδυμότειχο

Ο Ορφέας Ξάνθης ήταν ο μεγάλος κερδισμένος της «μάχης» της παραμονής στην τελευταία αγωνιστική του 1ου ομίλου της Γ’ Εθνικής, καταφέρνοντας έτσι να εξασφαλίσει την σωτηρία του, σε βάρος του Διδυμοτείχου. Και οι δύο ομάδες της Θράκης που πάλευαν για να αποφύγουν την τελευταία ανοιχτή θέση που οδηγεί στις τοπικές κατηγορίες κατάφεραν να κερδίσουν τους αντιπάλους τους όμως ο Ορφέας υπερίσχυσε μιας και είχε «αέρα» ενός βαθμού που αποδείχτηκε «χρυσός». Η ομάδα της Ξάνθης κέρδισε στις Σέρρες την Ελπίδα Σκουτάρεως με 1-0, ενώ με το ίδιο σκορ νίκησε και το Διδυμότειχο τον πρωταθλητή Απόλλωνα Παραλιμνίου (που ετοιμάζεται πλέον για τα μπαράζ ανόδου στην Β’ Εθνική). Στα άλλα παιχνίδια ο Αετός Ορφανού τερμάτισε στην 2η θέση μετά τη νίκη του με 1-0 επί του Νέστου και στην 3η η Καβάλα που νίκησε στον Ξηροπόταμο. Οι ομάδες που υποβιβάζονται εκτός του Διδυμοτείχου είναι ο Ξηροπόταμος, η Δόξα Προσκυνητών, η Δόξα Ν. Σιδηροχωρίου και ο ΜΑ Καρπερής. Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 22ης αγωνιστικής και η τελική βαθμολογία έχουν ως εξής:
MA Ξηροποτάμου – Καβάλα 0-2
Αετός Ορφανού – Νέστος 1-0
ΑΕ Διδυμοτείχου – Απόλλων Παραλιμνίου 1-0
Ελπίδα Σκουτάρεως – Ορφέας Ξάνθης 0-1
Άρης Αβάτου – Δόξα Ν. Σιδηροχωρίου 0-3
Δόξα Προσκυνητών – ΜΑ Καρπερής 3-1

Η Βαθμολογία

  1. Απόλλων Παραλιμνίου 48 (58-13)
  2. Αετός Ορφανού 42 (36-25)
  3. Καβάλα 41 (36-19)
  4. Ελπίδα Σκουτάρεως 39 (31-16)
  5. Νέστος 32 (23-16)
  6. Ορφέας Ξάνθης 32 (30-25)
  7. Άρης Αβάτου 32 (21-17)
  8. ΑΕ Διδυμοτείχου 31 (18-22)
  9. ΜΑ Ξηροποτάμου 21 (18-30)
  10. Δόξα Προσκυνητών 20 (23-36)
  11. Δόξα Ν. Σιδηροχωρίου 19 (18-40)
  12. ΜΑ Καρπερής 10 (14-41)