Κώστας Ανυφαντάκης: «Οι ομάδες «χτίζονται», δεν αγοράζονται…»

Ο προπονητής του ΑΟΚ μιλάει για την χρονιά που έφυγε και γι’ αυτήν που έρχεται, τονίζοντας ότι αν υπάρξει διοικητική σταθερότητα το καλοκαίρι και παραμείνει ίδιο το ρόστερ, τη νέα χρονιά η ομάδα με 3 μεταγραφές θα είναι έτοιμη για άνοδο

Το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής στον 1ο όμιλο ολοκληρώθηκε την Κυριακή με την διεξαγωγή της 22ης αγωνιστικής και πλέον στον ΑΟΚ ετοιμάζονται για ξεκούραση και ανασυγκρότηση εν όψει της παρουσίας τους στο κύπελλο ερασιτεχνών Ελλάδος που αρχίζει στις 11 Απριλίου. Οι παίκτες του Κώστα Ανυφαντάκη προπονήθηκαν την Μ. Δευτέρα και το ίδιο θα κάνουν την Μ. Τρίτη, ενώ στη συνέχεια θα πάρουν ρεπό μιας εβδομάδας και θα επιστρέψουν στη βάση τους την Τρίτη του Πάσχα, για να προετοιμαστούν για τον αγώνα με την κυπελλούχο της ΕΠΣ Έβρου Θράκη Φερών.

«Με μπάτζετ 80 χιλ. ευρώ, που τα Χριστούγεννα έγινε 70 χιλ.»

Ο Κρητικός τεχνικός πριν την αναχώρηση του για την ιδιαίτερη πατρίδα του μίλησε στο Kavalapost για τον αγώνα στον Ξηροπόταμο, ενώ έκανε και μια μικρή αποτίμηση της χρονιάς. Όσον αφορά το παιχνίδι της Κυριακής τόνισε ότι «ήταν μια δίκαιη νίκη, αφού ήμασταν καλύτεροι απ’ την αρχή και χάσαμε ευκαιρία για να έχουμε ακόμα μεγαλύτερο σκορ. Τελειώσαμε τη χρονιά με νίκη και αυτό είναι θετικό»! Όσο για την εικόνα της χρονιάς τόνισε με έμφαση ότι «κατ’ αρχήν δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι ο ΑΟΚ είχε τον μικρότερο μέσο όρο ηλικίας του πρωταθλήματος, με πολλά νεαρά και άπειρα παιδιά. Όταν έχεις ένα μπάτζετ 80 χιλ. ευρώ (σ. σ. για τις πληρωμές των παικτών), που τα Χριστούγεννα έγινε 70 χιλ., καταλαβαίνει κανείς ότι τα μεγέθη είναι πολύ μικρά! Παρ’ όλα αυτά όμως η ομάδα στάθηκε πολύ καλά, χάρις στην πολύ καλή δουλειά που έγινε καθώς και από την υποστήριξη που είχε στον οργανωτικό τομέα».

«Με 3 μεταγραφες, έτοιμοι για άνοδο τη νέα χρονιά»

Σ’ αυτό το σημείο ο τεχνικός του ΑΟΚ ξεκαθάρισε ότι παρά το γεγονός ότι η ομάδα δεν τερμάτισε στην 1η θέση, «η χρονιά για εμένα είναι θετική, γιατί βελτιώθηκε σημαντικά σε σχέση με την αρχή της σαιζόν όπου ξεκινήσαμε με μόνο 3 παίκτες στο ρόστερ. Αποδείχτηκε όμως ότι δεν έφτανε μόνο αυτό. Δεν θα πρέπει όμως να ξεχνάει κανείς ότι οι ομάδες χτίζονται και δεν αγοράζονται. Απ’ αυτή την άποψη λοιπόν τα σχέδια για τη νέα χρονιά έχουν γίνει. Αν υπάρξει διοικητική σταθερότητα, με 3 μεταγραφές το καλοκαίρι η ομάδα θα μπορέσει να πετύχει τον στόχο της»!