Γιώργος Λουπέλης: «Ο ΑΟΚ δεν θα κατέβαινε στο πρωτάθλημα, εάν…»

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης του προέδρου του ερασιτέχνη ΑΟΚ Γ. Λουπέλη με την ευκαιρία ενός χρόνου στην ηγεσία

Με αφορμή την συμπλήρωση ενός χρόνου από την ανάληψη των καθηκόντων του ως πρόεδρος του ερασιτέχνη ΑΟΚ, ο Γιώργος Λουπέλης μίλησε στο Alpha Radio 88.6 για όλα όσα έζησε αυτό το διάστημα στην ομάδα! Για την απόφαση να αναλάβει ο ερασιτέχνης το ποδοσφαιρικό τμήμα, για το «χτίσιμο» της ομάδας και την δουλειά που έγινε στις υποδομές, ενώ δεν παρέλειψε να δώσει τις δικές του απαντήσεις στην κριτική που δέχτηκε ο σύλλογος, περί νέας χαμένης χρονιάς και περί εκκαθάρισης.

«ΑΟΚ σημαίνει Καβάλα»

Αφού λοιπόν, μιλώντας εκ μέρους των μελών του ΔΣ, ευχαρίστησε τις οικογένειες τους που τους ανέχονται και τους στηρίζουν όλο αυτό το διάστημα, μίλησε για το πώς πάρθηκε η απόφαση να αναλάβει ο ερασιτέχνης το τμήμα ποδοσφαίρου. «Την περίοδο πριν της εκλογές τις 27ης Μαρτίου του 2017, ακούγαμε ότι θα έρθουν επενδυτές και διάφορες ομάδες ανθρώπων που θέλουν να πάρουν την ομάδα, θα είναι πάρα πολλοί οι υποψήφιοι στις εκλογές και πολλά άλλα! Εμείς τότε είχαμε αποφασίσαμε να μην κατεβούμε στις εκλογές, μιας και ο Ντίνος Κανάκης είχε κουραστεί, εγώ και ο Βασίλης ο Βακιρτζής είχαμε πολλές υποχρεώσεις και λέγαμε ας έρθουν αυτοί που ενδιαφέρονται να αναλάβουν τον ερασιτέχνη και να τον ανεβάσουν ψηλότερα. Δυστυχώς όμως αποδείχτηκε ότι όσα είχαν ακουστεί ήταν λόγια και μόνο λόγια! Μόνο στο βόλεϊ ο κ. Αγγελόπουλος, και στο στίβο ο κ. Αρβανιτίδης, θέλησαν να αναλάβουν τα τμήματα τους. Ο πρώτος τόνισε ότι θα αναλάβω μόνο εάν συνεχίσετε εσείς και ο δεύτερος ότι θα συνεχίσει. Μάλιστα για τον κ. Αρβανιτίδη έχω να πω ότι καλά που ήταν αυτός και η ομάδα στάθηκε όρθια και τον ευχαριστώ για την προσφορά του, αν και ξέρω ότι δεν του αρέσουν τέτοιες αναφορές! Το να αποφασίσουμε λοιπόν να μην συνεχίσουμε και να σταματήσουμε αυτή την προσπάθεια ήταν το μόνο εύκολο. Αποφασίσαμε να συνεχίσουμε και να συνεχιστεί η ανοδική πορεία σε όλα τα τμήματα, όπως είναι το ποδόσφαιρο, ο στίβος, το βόλεϊ, οι δυναμικές τέχνες, το ράγκμπι. Όταν σ’ αυτές τις υποδομές έχεις περισσότερα από 300 παιδιά δεν τα παρατάς τόσο εύκολα! Τα παιδιά αυτά αγαπούν τον ΑΟΚ και ΑΟΚ σημαίνει Καβάλα»!

«Τα ‘’χωριά’’ αγαπάνε περισσότερο τις ομάδες τους απ’ ότι οι Καβαλιώτες τον ΑΟΚ»

Απαντώντας στη συνέχεια στην έντονη κριτική, περί νέας χαμένης χρονιάς στην οποία τονίζεται ότι και πάλι ο ΑΟΚ έχασε την άνοδο από.,, χωριά, ο πρόεδρος του ερασιτέχνη είπε «ειρωνικά θα συμφωνήσω μ’ αυτή την κριτική! Ειρωνικά όμως! Και το λέω αυτό γιατί, αποδεικνύεται ότι τα «χωριά» όπως λένε ορισμένοι, αγαπάνε περισσότερο τις ομάδες τους, απ’ ότι οι Καβαλιώτες τον ΑΟΚ. Δεν είναι δυνατόν δηλαδή, αυτά τα «χωριά» να μαζεύουν σε κάθε εντός έδρας αγώνα περισσότερα εισιτήρια απ’ ότι εμείς! Η υπόθεση του ΑΟΚ στην Καβάλα αφορά μόνο το ΔΣ του ερασιτέχνη και ίσως ακόμα 20 άτομα! Και μάλιστα πάλι καλά που είναι και αυτοί, κάποιοι βάζοντας χρήματα και κάποιοι προσφέροντας τα καταστήματα τους. Στα αγωνιστικά, κι επειδή είδα όλους τους αγώνες της ομάδας εντός και εντός έδρας, όλοι μας έλεγαν ότι παίζουμε ένα πάρα πολύ ωραίο ποδόσφαιρο και χωρίς σκοπιμότητες! Πιστεύω δε ότι αν η ομάδα έπαιζε με σκοπιμότητα, μη δίνοντας βάση στο καλό ποδόσφαιρο και κάνοντας ακόμα 1-2 μεταγραφές το καλοκαίρι, η ομάδα θα είχε βγει! Επίσης το νεαρό της ηλικίας έπαιζε το ρόλο του στο τελικό αποτέλεσμα». Συνεχίζοντας ο κ. Λουπέλης τόνισε ότι «το μπάτζετ του Παραλιμνίου, του Αετού Ορφανού ή του Νέστου είναι μεγαλύτερο απ’ αυτό της Καβάλας. Για το Παραλίμνιο μάλιστα το εργοστάσιο βιοντίζελ που λειτουργεί στην περιοχή, έβαλε το καλοκαίρι στο ταμείο της ομάδας 150 χιλ. ευρώ! Εμείς προσπαθούσαμε με κάθε τρόπο να βρούμε τα απαραίτητα χρήματα για να κρατήσουμε όρθια την ομάδα, ενώ και η βοήθεια που έχουμε πχ από τον Δήμο είναι «κουτσουρεμένη». Φαίνεται μεν ότι παίρνουμε ένα μεγάλο ποσό, όμως απ’ αυτό βγαίνει το 24% του ΦΠΑ και το 30% του ποσού στην εφορία. Με όλα αυτά καταλαβαίνει κανείς ότι μόνο το συναίσθημα είναι αυτό που κάνει κάποιον παράγοντα να ασχολείται με τις ομάδες, γιατί αν επικρατούσε η λογική θα ήταν εκτός…»!

«Όχι πόσο βγήκε η χρονιά, αλλά πως βγήκε»;

Στην ερώτηση για το κόστος της χρονιάς για την ομάδα, απάντησε χαρακτηριστικά λέγοντας ότι «εδώ κανονικά δεν θα έπρεπε να πούμε πόσο βγήκε η χρονιά για την ομάδα, αλλά πως βγήκε; Κατ’ αρχήν να υπενθυμίσω ότι το ΔΣ του ερασιτέχνη που προέκυψε μετά τις εκλογές δεν δημιουργήθηκε για να «τρέξει» το ποδοσφαιρικό τμήμα. Στην πρώτη συνεδρίαση μας είχα ρωτήσει τα μέλη του ΔΣ αν είναι διατεθειμένα να ασχοληθεί με τον ΑΟΚ, ως μια έσχατη και μοναδική λύση που υπήρχε στο τραπέζι; Εκείνη την εποχή δεν υπήρχε καμία άλλη επιλογή για την ομάδα. Ή εμείς ή δεν θα κατέβαινε στο πρωτάθλημα! Προς τιμήν τους όλα τα μέλη είπαν ότι δεν είναι δυνατόν η ομάδα να μην συμμετέχει στο πρωτάθλημα και ότι θα έκαναν τα αδύνατα – δυνατά για κατέβει στο γήπεδο όπως και έγινε. Πέρα απ’ αυτό πάντως θα πρέπει να πω ότι φέτος έγιναν και πάρα πολλά στην υποδομή του συλλόγου. Για παράδειγμα μετά από 6-7 χρόνια η ομάδα πήγε προετοιμασία (στο Βώλακα), τα γυμναστήρια στο «Ανθή Καραγιάννη» και στο Κρυονέρι μπήκαν όλα τα όργανα γυμναστικής που ζητήθηκαν από την τεχνική ηγεσία, γίνεται συντήρηση και των 3 γηπέδων της ομάδας, στο «Ανθή Καραγιάννη», στο βοηθητικό και στο Κρυονέρι που είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Για όλα αυτά έχει γίνει μια δαπάνη που φτάνει στις 25 χιλ. ευρώ. Η ομάδα δούλεψε σε επαγγελματικά πρότυπα, με προπονητή, γυμναστή, προπονητή τερματοφυλάκων, φυσιοθεραπευτή και φροντιστές. Αν κάποιοι νομίζουν ότι είναι εύκολα κάνουν λάθος. Εγώ ξέρω πόσο δύσκολα είναι καθώς και υπόλοιποι του ΔΣ. Όσον αφορά το ποσό που δόθηκε, δεν μπορούμε να μιλήσουμε, όμως το μόνο που έχω να πω είναι ότι είναι πάρα πολύ μεγάλο. Αν θέλετε πάντως να πούμε ενδεικτικά κάποια νούμερα να σας αναφέρω ότι μόνο για την στέγαση των παικτών δαπανήσαμε περί τις 25 χιλ. ευρώ».

«Χτίσαμε την ομάδα από το μηδέν»

Αναφερόμενος στα αγωνιστικά και το πώς δημιουργήθηκε, στην ουσία από το μηδέν, αυτή τη ομάδα όταν κάποιοι θεωρούσαν σίγουρο ότι δεν θα κατέβει στο πρωτάθλημα, επισήμανε ότι «η επιλογή των παιδιών που επάνδρωσαν την ομάδα είχε να κάνει με το να είναι ταλέντα απ’ την περιοχή της Καβάλας και όπου υπήρχαν κενά έγιναν μεταγραφές με παίκτες που είχαν κίνητρο να διακριθούν και να μέσα από την προσφορά τους να βοηθήσουν την ομάδα και τους εαυτούς τους. Ξεκινήσαμε έχοντας 2-3 παίκτες μόνο, που και αυτοί ήθελαν να φύγουν ακούγοντας ότι η ομάδα θα διαλύσει και πραγματικά κάναμε μεγάλη προσπάθεια να πείσουμε αυτούς αλλά και τους άλλους που τελικά αποκτήθηκαν ότι φέτος θα γίνει συστηματική δουλειά! Βέβαια κάποιοι Καβαλιώτες χάθηκαν απ’ τον ΑΟΚ, γιατί προφανώς άκουσαν τα «παπαγαλάκια» και επέλεξαν άλλες ομάδες».

«Ξέρετε τι θα ακούγαμε αν δεν κερδίζαμε το κύπελλο»;

Για την κατάκτηση του κυπέλλου της ΕΠΣΚ και τα όσα ακούστηκαν τον τελευταίο καιρό για την συμμετοχή στην διοργάνωση, δήλωσε ότι «πιστεύω ότι όλοι οι φίλοι του ΑΟΚ δεν ήθελαν να τον βλέπουν να συμμετέχει στο κύπελλο της ΕΠΣΚ, ούτε καν και σ’ αυτό το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Στεναχωριέμαι, πρώτα απ’ όλα ως φίλαθλος, που παίζει σ’ αυτές τις κατηγορίες όμως απ’ την στιγμή που ο θεσμός υπάρχει δεν μπορούμε να του γυρίσουμε την πλάτη. Κερδίσαμε το κύπελλο και ακούσαμε αυτή την κριτική. Ξέρετε τι θα ακούγαμε αν δεν τον κερδίζαμε; Σ’ αυτό το σημείο θα πρέπει να πω ότι μου έκανε εντύπωση το γεγονός ότι στο γήπεδο στον τελικό, το χειροκρότημα που ακούστηκε στις κερκίδες στο γκολ της ισοφάρισης του Βύρωνα ήταν πολύ μεγαλύτερο απ’ όταν σκόραρε η Καβάλα! Σαφώς και δεν πανηγυρίσαμε γι’ αυτόν τον τίτλο. Χαρήκαμε όμως κυρίως για τα νεαρά παιδιά μας. Στην ομάδα μας αυτή τη στιγμή έχουμε 8 παιδιά γεννηθέντα το 2000 και το 2001»!

«Η ομάδα θα λειτουργούσε και τον Απρίλιο»

Μετά την κατάκτηση του τίτλου, έγινε αρκετή κουβέντα για το αν θα πρέπει να συμμετέχει στο κύπελλο ερασιτεχνών, παρατείνονται έτσι την αγωνιστική περίοδο και μεγαλώνοντας τα έξοδα της χρονιάς είπε ότι «θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι το θέμα δεν ήταν οικονομικό. Ακόμα και αν δεν κερδίζαμε τα κύπελλο, η ομάδα θα κατέβαινε στις προπονήσεις και θα έδινε και κάποια φιλικά. Κι αυτό γιατί ο Κ. Ανυφαντάκης μας είπε ότι πρέπει να συνεχίσουν οι παίκτες να γυμνάζονται κανονικά για ένα μήνα τουλάχιστον, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα έπεφταν πάρα πολύ  αγωνιστικά αν έμεναν εκτός για 4 μήνες! Έτσι κι αλλιώς βέβαια όλοι παίκτες πλην Πάλλα και Ξιόμπλιου έχουν συμφωνήσει με την ομάδα μέχρι και το τέλος της περιόδου. Υπήρχε πάντως η ιδέα να μην κατεβεί η Καβάλα, προς όφελος του Βύρωνα (ως φιναλίστ) που θα μπορούσε να διεκδικήσει την άνοδο του στην Γ’ Εθνική, αν έφτανε στον τελικό του θεσμού, όπως έγινε πέρσι και με την Ελπίδα Σκουτάρεως».

Περί Εκκαθάρισης…

Για το γνωστό, και μη εξαιρετέο θέμα της εκκαθάρισης της ΠΑΕ ΑΟΚ, που ορισμένοι εξακολουθούν να λένε ότι αυτός είναι ο λόγος που δεν έχει βρεθεί επενδυτής στην ομάδα, επισήμανε ότι «πραγματικά έχω κουραστεί μ’ αυτή την υπόθεση. Όλοι όσοι έχουμε ασχοληθεί με το θέμα, ανάμεσα τους και νομικοί, τόσα χρόνια και το γνωρίζουμε πολύ καλά, πρέπει να είμαστε… ηλίθιοι και να μην καταλαβαίνουμε τι συμβαίνει! Σοβαρά τώρα, στο νόμο 4479/2019 επιβεβαιώνεται και από τον κ. Βασιλειάδη ότι δεν χρειάζεται να κάνουμε τίποτα παραπάνω για την εκκαθάριση και μπορούμε χωρίς κανένα πρόβλημα και κανένα χρέος να δημιουργήσουμε νέα ΠΑΕ. Πολύ ευχαρίστως να σας στείλουμε και το νέο νόμο που είναι ξεκάθαρος και απλά γραμμένος, αλλά για πρώτη φορά και τα πιστοποιητικά ΓΕΜΗ όλων των ομάδων όπου φαίνεται καθαρά ότι σύστησαν νέα ΑΕ χωρίς ολοκλήρωση εκκαθάρισης της παλαιάς. Μόνο το περασμένο καλοκαίρι, Εργοτέλης, Δόξα Δράμας και Παναχαϊκή σύστησαν νέα ΑΕ χωρίς εκκαθάριση και παρ’ όλα αυτά στην Καβάλα κάποιοι συνεχίζουν να κάνουν κακό και να λένε ψευδώς ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα και πρέπει… μόνο εμείς να ολοκληρώσουμε την εκκαθάριση, την στιγμή που τόσα χρόνια μόνο η ΑΕΚ του Μελισσανίδη έπραξε κάτι τέτοιο».

Η Επόμενη ημέρα

Τέλος σχολιάζοντας την επόμενη ημέρα στην ομάδα, ο Γιώργος Λουπέλης ήταν ξεκάθαρος λέγοντας ότι «πρέπει να βρεθεί άτομο ή άτομα να πάρουν την ομάδα. Δεν γίνεται η διοίκηση του ερασιτέχνη να τρέχει για το ποδοσφαιρικό τμήμα. Πιστεύω ότι ο Απρίλιος είναι ένας πάρα πολύ σοβαρός μήνας για το μέλλον του ΑΟΚ. Εμείς έχουμε πλησιάσει φορείς της περιοχής και ζητήσαμε την συνδρομή τους να βρεθεί ο άνθρωπος που θα «τρέξει» τον ΑΟΚ, ή έχουμε προτείνει σε κάποιος να ασχοληθούν. Δυστυχώς τα μεγέθη φεύγοντας η ομάδα από την Γ’ Εθνική για να ανέβει στην Β’, δεκαπλασιάζονται».