Πανελλήνιο Σχολικό Σκάκι: Τρία μετάλλια για την Καβάλα

Σε μια ακόμα μεγάλη διοργάνωση οι σκακιστές – μαθητές της Καβάλας έδειξαν δείγματα των δυνατοτήτων τους επιστρέφοντας με δύο χρυσά και ένα αργυρό μετάλλιο

Τρία μετάλλια, εκ των οποίων των δύο χρυσά και ένα αργυρό, κατέκτησαν στους τελικούς αγώνες του Πανελλήνιου Σχολικού Πρωταθλήματος που έγιναν από 31 Μαρτίου έως 2 Απριλίου στην Αθήνα, στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου οι 26 μαθητές – σκακιστές και σκακίστριες της Καβάλας. Στο Ατομικό Πρωτάθλημα της Γ’ Γυμνασίου (49 συμμετοχές) η Μάγδα Μιχαηλίδου με 6/9 ήταν 8η στη γενική κατάταξη αλλά ως πρωταθλήτρια στα κορίτσια κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Στο Ομαδικό Πρωτάθλημα Λυκείων (16 ομάδες) η ομάδα του 1ου Γενικού Λυκείου Καβάλας με 8 βαθμούς σε 6 αγώνες (4 νίκες, 2 ισοπαλίες) κατέλαβε την 2η θέση και κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο (σύνθεση ομάδας : Σταυρούλα Τσολακίδου, Γιάννης & Βασίλης Σταμάτης, Ιωάννα Ναρλή, Νίκος Βλαστάρης).

Παράλληλο Ανοιχτό Κύπελλο

Στο παράλληλο Ανοιχτό Σχολικό Κύπελλο Γυμνασίων – Λυκείων (19 συμμετοχές) ο Θανάσης Νικολαΐδης με 8/9 αναδείχθηκε 1ος νικητής και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο Δύο ακόμη αξιόλογα πλασαρίσματα στις πρώτες θέσεις πέτυχαν ο Κώστας Σαμαρίδης που με 6,5/9 ήταν 4ος σε ισοβαθμία με τον 3ο στα Λύκεια (49 συμμετοχές) και ο Διονύσης Μερκουρόπουλος που με 7/9 ήταν 8ος στην Α’ Δημοτικού (131 συμμετοχές).

Επίσης η Γιολάντα Καλαμούκου στην Ε’ Δημοτικού (181 συμμετοχές) με 6/9 ήταν 20η στη γενική κατάταξη και 4η στα κορίτσια. Η Ελένη Χατζηαναστασίου στην Γ’ Δημοτικού (199 συμμετοχές) με 6/9 ήταν 27η στη γενική κατάταξη και 5η στα κορίτσια. Η Μαρία Θεοδωρίδου στην Δ’ Δημοτικού (210 συμμετοχές) με 6/9 ήταν 39η στη γενική κατάταξη και 5η στα κορίτσια.