ΑΟ Καβάλα: Χαλαρά (2-0) τη Θράκη Φερών

Πρόκριση στον επόμενο γύρο του κυπέλλου ερασιτεχνών με την εύκολη νίκη επί της κυπελλούχου της ΕΠΣ Έβρου, με τα γκολ των Ντουρτμέ και Βαλαβανόπουλου

Με νεανική σύνθεση και χωρίς να φορτσάρει ιδιαίτερα, η ομάδα της Καβάλας κατάφερε να πάρει τη νίκη με 2-0 στον αγώνα με την Θράκη  Φερών για την 1η αγωνιστική του κυπέλλου ερασιτεχνών Ελλάδος και να προκριθεί στον επόμενο γύρο του θεσμού. Κόντρα στην φιλότιμη κυπελλούχο της ΕΠΣ Έβρου, ο Κ. Ανυφαντάκης προτίμησε να δώσει αρκετό χρόνο συμμετοχής σε παιδιά που δεν είχαν αρκετό χρόνο συμμετοχής στο πρωτάθλημα και δικαιώθηκε από το αποτέλεσμα αλλά και την εικόνα στον αγωνιστικό χώρο του «Ανθή Καραγιάννη». Ο ΑΟΚ ήταν ανώτερος, επικράτησε δίκαια και δεν απειλήθηκε σχεδόν καθόλου από τους φιλοξενούμενους που δεν κλείστηκαν στην άμυνα τους αλλά στην επίθεση δεν φάνηκαν καθόλου, αν εξαιρεθεί η ευκαιρία του 23ου λεπτού με τον Μαυρομάτη.

Φάσεις και γκολ

Η Καβάλα απείλησε πρώτη φορά στο 5ο λεπτό μετά από σέντρα του Λυμπεράκη και πλασέ του Χατζηκυριάκου και άνοιξε το σκορ στο 19ο με ωραία σουτ του Ντουρτμέ που έκανε το 1-0. Λίγο πριν το τέλος του 1ου μέρους σουτ του Αδαμάκη διώχνει δύσκολα ο Τογκουλίδης και το 2-0 γίνεται στο 52ο λεπτό με τον Βαλαβανόπουλο, ύστερα από εκτέλεσε κόρνερ του Θωμαίδη. Ο πρώτος σκόρερ της Καβάλας πέτυχε ακόμα ένα τέρμα στο 80ο λεπτό το οποίο όμως ακυρώθηκε ως οφ σαιντ.

Οι συνθέσεις

Καβάλα: Δήμιζας, Ηλιάδης (75’ Μπλιός), Λυμπεράκης,  Σέχου, Παυλίδης, Θωμαϊδης (85’ Ξόμπλιος), Χατζηκυριάκου (71’ Προβατίδης), Κέρθι (63’ Περσίδης), Αδαμάκης, Ντουρτμές, Βαλαβανόπουλος.
Θράκη Φερών: Τογκουλίδης, Μπόρας, Μαυρομάτης, Βάρναλης, Γκάγκιος, Σιδηρόπουλος Α., Αντωνιάδης (71’ Καλούδης), Παγωνίδης (77’ Μπακιρτζόπουλος), Πολίδης, Σιδηρόπουλος Γ. (77’ Ίνδος), Τσιπλάκης (71’ Ιακωβίδης).

Τα αποτελέσματα

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής στον 1ο όμιλο έχουν ως εξής:
ΑΕ Καλαμπακίου – Δόξα Προσκυνητών 4-1 (4 Τζιβανάκης – Δραγανίδης)
Απόλλων Παραλιμνίου – Άρης Αβάτου 5-1 (4 Γαϊδαρτζής, Τάντιτς – Σαρηγιαννίδης)
Καβάλα – Θράκη Φερών 2-0 (Ντουρτμές, Βαλαβανόπουλος)