Όταν ο ΑΟΚ «έσπρωχνε» τον ΑΡΗ στη Β’ Εθνική με επικό διπλό στο Χαριλάου! [πρωτοσέλιδα, βίντεο]

Το «Καραβάκι» κατέγραψε σαν χθες το 1997 ένα ιστορικό «διπλό» στη Θεσσαλονίκη, με πρωταγωνιστή τον σπεσιαλίστα των εκτελέσεων φάουλ Λέσεκ Πις και τον Γιώργο Παράσχο στον πάγκο να οδηγεί τον ΑΟΚ σε μια ιστορική πορεία

Μία από τις μεγαλύτερες νίκες του κατέγραψε σαν χθες το 1997 ο ΑΟΚ επί του Άρη Θεσσαλονίκης στο στάδιο Χαριλάου. Η ομάδα της Καβάλας στην καλύτερη πορεία της όλων των εποχών στην Α’ Εθνική τότε, συνέτριψε τον Άρη με 1-3!

Το σκορ άνοιξε το μεγάλο αστέρι τότε του ΑΟΚ, ο Πολωνός Λέσεκ Πις ο οποίος λίγους μήνες πριν ήρθε στην Καβάλα από τον ΠΑΟΚ, όταν στο 16ο λεπτό με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ έκανε το 0-1 αφήνοντας άναυδο τον Καρκαμάνη. Το 0-2 έγραψε ο Κώστας Βακιρτζής στο 43′, ενώ ο Νεϊζίνιο μείωσε προσωρινά στο 52′ για τον Άρη. Το κερασάκι στην τούρτα του θριάμβου για εκείνη την σπουδαία ομάδα έγραψε με δεύτερη εκπληκτική εκτέλεση φάουλ ο Πις!

Εκείνο το ματς άλλωστε ήταν ένας από τους σταθμούς της τραγικής πορείας του Άρη προς τον υποβιβασμό στην Β’ Εθνική με την Καβάλα να «καρφώνει» ένα από τα τελευταία καρφιά στο «φέρετρο» της ιστορικής ομάδας της Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, μετά την βαριά ήττα απομακρύνθηκε από τον πάγκο των Θεσσαλονικέων ο προπονητής Χουάν Ραμόν Ρότσα ο οποίος είχε αναλάβει να σώσει τον Άρη μετά το φιάσκο με τα δελτία στο ματς του Αθηναϊκού και την αφαίρεση 3 βαθμών.

Η Καβάλα από την άλλη πλευρά με τον Γιώργο Παράσχο στον πάγκο της, πραγματοποιούσε εκείνη την σεζόν ονειρική πορεία με πολλούς να μιλούν για πλασάρισμα σε θέση που οδηγούσε στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ, ωστόσο τελικά κατάφερε να τερματίσει στην 6η θέση με 55 βαθμούς.

Δυστυχώς για τους οπαδούς του ΑΟΚ δεν υπάρχουν εκτεταμένα στιγμιότυπα σε βίντεο από το ματς εκείνο πέραν ενός βίντεο 5 δευτερολέπτων με την εκπληκτική εκτέλεση φάουλ του Πις στο δεξί παραθυράκι του Καρκαμάνη για το 0-1. Χαρακτηριστικά, ωστόσο, είναι και τα πρωτοσέλιδα του αθλητικού τύπου της εποχής που «παραμιλούσαν» με την επική εμφάνιση του μεγάλου αστέρα του ΑΟΚ Λέσεκ Πις.

Δείτε το βίντεο

Οι συνθέσεις των ομάδων

Η Καβάλα αγωνίστηκε με τους: Αργυρίου, Καλλιμάνης, Κόλτσης, Μίτεφ, Σουκασιάν, Βακιρτζής, Μάλλιος, Χέρτναγκλ (Τσαπανίδης), Πις, Αθανασιάδης (Πεγκλής), Παπανδρέου (Σίμοβιτς).

Ο Άρης αγωνίστηκε με τους: Καρκαμάνης, Δέλλας, Μαυρογενίδης, Σιλβάνι (Λιολίδης), Ζαχαρόπουλος, Εντίνιο, Λεκμπέλο (Κόφφας), Πανόπουλος, Σιμόνοβιτς (Δαλκίδης), Μιλόγιεβιτς, Νεϊζίνιο