Βερούλειο Στάδιο: Μπαίνει τη Δευτέρα ο εργολάβος!

Αρχίζουν στις 23 Απριλίου οι εργασίες για την ριζική ανακαίνιση της παλαιότερης αθλητικής υποδομής της πόλης της Καβάλας

Ο κύβος ερρίφθη! Οι γραφειοκρατικές διαδικασίες ολοκληρώθηκαν, οι υπογραφές έπεσαν και πλέον αρχίζει η δουλειά! Ο λόγος για το Βερούλειο στάδιο της Καβάλας, οι εργασίες για την ριζική ανακαίνιση του οποίου θα ξεκινήσουν στην αρχή της ερχόμενης εβδομάδας! Την Δευτέρα λοιπόν 23 Απριλίου ο εργολάβος θα μπει στο γήπεδο για να ξεκινήσει τις εργασίες, οι οποίες όταν ολοκληρωθούν θα αλλάξουν άρδην την εικόνα της παλαιότερης αθλητικής εγκατάστασης της πόλης. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου Καβάλας το «Βερούλειο» στάδιο θα κλείσει την Κυριακή 22 του μηνός προκειμένου να παραδοθεί στον ανάδοχο, ο οποίος όμως θα πάρει σήμερα Τετάρτη τα κλειδιά της εγκατάστασης για να αρχίσεις τις προετοιμασίες της έναρξης των εργασιών!

Ξεκινάει από τα αποδυτήρια, ακολουθεί το κυλικείο και μετά ο αγωνιστικός χώρος

Σε πρώτη φάση οι εργασίες θα επικεντρωθούν στα αποδυτήρια των διαιτητών, των φιλοξενουμένων και των ΑΜΕΑ και στη συνέχεια θα ξεκινήσει η κατασκευή του κυλικείου (το οποίο προβλέπεται να νοικιαστεί από τον Δήμο σε πλειοδοτικό διαγωνισμό που θα διενεργηθεί), ενώ ακολούθως θα πάρει σειρά η αντικατάσταση του αγωνιστικού χώρου του κεντρικού γηπέδου. Όπως είναι γνωστό το γήπεδο θα μεγαλώσει σε διαστάσεις (θα φτάσει στα 100 μέτρα) και θα φυτευτεί νέος φυσικός χλοοτάπητας. Οι εργασίες αυτές θα πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα, γιατί δεν μπορούν να γίνουν όταν αρχίσουν να επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες. Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να γίνουν από τον Σεπτέμβριο…

Πότε θα ολοκληρωθεί το έργο;

Σε ότι αφορά το μέγα ερώτημα για τον πότε θα παραδοθεί προς χρήση στις ομάδες και τη νεολαία της Καβάλας το νέο «Βερούλειο» στάδιο; Η απάντηση είναι ότι η συμβατική υποχρέωση του εργολάβου είναι να παραδώσει το έργο σ’ ένα χρόνο από την ημερομηνία της υπογραφής της σύμβασης, δηλαδή στις 30 Μαρτίου του 2019! Όμως σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του και τα όσα έχει αναφέρει στους παράγοντες του Δήμου Καβάλας, είναι αισιόδοξος ότι οι εργασίες (το κόστος των οποίων θα φτάσουν στις 700 χιλ. ευρώ) θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2018! Κάποιες άλλες πιο αισιόδοξες προβλέψεις πάντως αναφέρουν ότι είναι πιθανόν, αν όλα κυλήσουν ομαλά στην πορεία, το «Βερούλειο» να ανοίξει τις πύλες του 1 ή 2 μήνες νωρίτερα.

«Γλυκιά» ταλαιπωρία για ΑΕΚ, Ηρακλή και Βύρωνα

Η απόφαση για το κλείσιμο του γηπέδου και την έναρξη των εργασιών πάρθηκε σε συνεννόηση της Δημοτικής αρχής και με τα σωματεία, που δεν έχουν μόνο τις ανδρικές ομάδες αλλά και τα τμήματα υποδομής τα οποία διαθέτουν πολυάριθμα παιδιά! Η «μετακόμιση» τους λοιπόν σε άλλα γήπεδα δεν ήταν απλή υπόθεση, παρά το γεγονός ότι όλα (ΑΕΚ Καβάλας, Ηρακλής, Βύρων) ήθελαν να ξεκινήσουν τα έργο όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Η ταλαιπωρία που θα υποστούν θα είναι μεν μεγάλη, όμως απ’ την άλλη μεριά η προσμονή της επιστροφής τους σε ένα σύγχρονο περιβάλλον τους κάνει να χαίρονται που θα αποχωρήσουν έστω και προσωρινά από τον φυσικό τους χώρο! Σε αγωνιστικό επίπεδο, η ΑΕΚ Καβάλας και ο Βύρων έχουν από έναν εντός έδρας αγώνα ακόμα πριν από την λήξη της αγωνιστικής περιόδου  και αυτός για τους πρώτους θα δοθεί κατά πάσα πιθανότητα στο «Ανθή Καραγιάννη» και για τους δεύτερους στο γήπεδο του Χαλκερού. Όσο για τις ακαδημίες η ΑΕΚ θα φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις της Καβάλας 2004, με την οποία άλλωστε διατηρηθεί στενή συνεργασία.