Πύρρος Δήμας: «Να βγάλουμε νέους πρωταθλητές απ’ την Καβάλα»! [φωτογραφίες]

Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών επισκέφτηκε Αντιπεριφερειάρχη και δήμαρχο Καβάλας, στο πλαίσιο της προσπάθειας για ένα νέο ξεκίνημα στο άθλημα που πρόσφερε τόσες πολλές συγκινήσεις στους Έλληνες

Τον άνθρωπο που «σήκωσε» στους ώμους τους την Ελλάδα σε 4 Ολυμπιακούς Αγώνες, χαρίζοντας στους Έλληνες μοναδικές στιγμές συγκίνησης και υπερηφάνειας, υποδέχτηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (20/4) στο γραφείο του στο διοικητήριο ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος.

Ο Πύρρος Δήμας που συνέδεσε το όνομα του με την Άρση Βαρών τον επισκέφτηκε στο πλαίσιο της νέας προσπάθειας που κάνει Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών, της οποίας είναι εκ νέου πρόεδρος εδώ και περίπου ένα χρόνο, για ένα νέο ξεκίνημα στο άθλημα που μετά από την περίοδο της ακμής και των τεράστιων επιτυχιών αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα και αρκετές… αναταράξεις! Ο κ. Δήμας συζήτησε με τον Αντιπεριφερειάρχη για όλα τα ζητήματα που αφορούν το άθλημα και ζήτησε την στήριξη της περιφέρειας για την ανάπτυξη του αλλά και την διοργάνωση αγώνων Πανελλήνιου ενδιαφέροντος!

Θ. Μαρκόπουλος: «Μεγάλη τιμή για την Καβάλα»

Υποδεχόμενος τον «χρυσό» Ολυμπιονίκη, μαζί με τον περιφερειακό σύμβουλο Χρήστο Γάκη, αλλά και την Φιλιππία Κοχλιαρίδου, που εκτός από υπάλληλος της περιφερειακής ενότητας Καβάλας, είναι και μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας, ύστερα από την επιτυχημένη καριέρα της ως αθλήτρια στην άρση βαρών, ο κ. Μαρκόπουλος του παρέδωσε ένα αναμνηστικό δώρου παίρνουν όλοι οι επισκέπτες της και τόνισε ότι «αποτελεί μεγάλη τιμή για εμάς η επίσκεψη ενός ανθρώπου που έχει πολλές ιδιότητες.

Είναι αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού, πρώην βουλευτής, κατέχει εξέχουσα θέση στο άθλημα που υπηρετεί και αποτελεί διακεκριμένη προσωπικότητα στο χώρο διεθνώς. Εκτός αυτών είναι ο άνθρωπος που «στάθηκε κάτω απ’ την μπάρα» και έφερε μετάλλια στη χώρα μας σε 4 Ολυμπιακούς αγώνες».

«Να διοργανώσουμε στην Καβάλα μεγάλες διοργανώσεις»

Από τη μεριά του ο Πύρρος Δήμας αφού ευχαρίστησε για την θερμή υποδοχή που δέχτηκε, επισήμανε ότι «χαίρομαι που βρίσκομαι στην Καβάλα η οποία πάντα έβγαζε μεγάλους αθλητές και είχε πολλές επιτυχίες σε Παγκόσμια πρωταθλήματα και Ολυμπιακούς αγώνες. Ο στόχος μας είναι να κάνουμε και πάλι την Καβάλα να βγάλει κι άλλους μεγάλους αθλητές και αθλήτριες. Θέλουμε να κάνουμε πολλά πράγματα για τα παιδιά μας και μπορούμε στην Καβάλα να διοργανώσουμε διοργανώσεις Πανελλήνιου και αλλά και διεθνούς επιπέδου».

Καταλήγοντας ο κ. Δήμας τόνισε ότι παρά τις τεράστιες δυσκολίες η άρση βαρών βρίσκεται σε καλό επίπεδο κάτι που φάνηκε και από τις πρόσφατες επιτυχίες που είχαν οι αθλητές της Ελλάδας στους Πανευρωπαϊκούς της Ρουμανίας.

Επίσκεψη στον δήμο Καβάλας

Πριν τον Αντιπεριφερειάρχη ο Πύρρος Δήμας επισκέφτηκε στο Δημαρχείο Καβάλας τηΔήμητρα Τσανάκα. Η δήμαρχος δήλωσε ενθουσιασμένη που είχε την τιμή να υποδεχθεί στο γραφείο της έναν τόσο σπουδαίο αθλητή με επιτυχίες-ορόσημο για τον ελληνικό αθλητισμό. Στη συζήτηση μεταξύ άλλων, τέθηκε από τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού Γιώργο Φιλόσογλου, η προοπτική διεξαγωγής ενός πανελλήνιου ή πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος άρσης βαρών στην πόλη της Καβάλας.

Νωρίτερα, ο Πύρρος Δήμας επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του Αθλητικού Κέντρου «Αλεξάνδρα Δήμογλου», για τις οποίες δήλωσε ότι τις βρήκε εξαιρετικές και ιδανικές, για τη διεξαγωγή μιας τέτοιας διοργάνωσης.