Θ. Μαρκόπουλος: Τίμησε την Λυδία Τσακαλίδου [Φωτογραφίες]

Το 13χρονο κορίτσι από την Καβάλα που κατέκτησε την 3η θέση στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα τραμπολίνο, τίμησε ο αντιπεριφερειάρχης

Την Λυδία – Σοφία Τσακαλίδου που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους Πανευρωπαϊκούς αγώνες Τραμπολίνο στο Μπακού του Αζερμπαιτζάν βράβευση το μεσημέρι της Τετάρτης στο γραφείο του ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος! Η νεαρή πρωταθλήτρια του ΑΟ Παλμός της Καβάλας συνοδευόταν στην εκδήλωση από τον πατέρα και προπονητή της Δημήτρη Τσακαλίδη που ήταν και αυτός που την μύησε στο Ολυμπιακό αυτό άθλημα το οποίο προσφέρει πλούσιο θέαμα αλλά δεν είναι αρκετά διαδεδομένο στη χώρα μας.

«Υπερήφανοι για την Λυδία»

Μιλώντας για την Λυδία Τσακαλίδου, ο κ. Μαρκόπουλος αφού θυμήθηκε ότι με τον πατέρα της αλλά και τον υπεύθυνο δια βίου μάθησης και αθλητισμού της Περιφέρειας Σ. Εμινίδη, που ήταν επίσης παρόν, υπήρξαν συμμαθητές στο 1ο ΔΣ, αναφέρθηκε στον ΑΟ Παλμός λέγοντας ότι «όλα αυτά τα χρόνια κάνει σοβαρή δουλειά και φέρνει πολλές επιτυχίες στην Καβάλα με μεγαλύτερη αυτή της Σοφίας» ενώ ευχήθηκε στην επόμενη παρουσία της στους αγώνες να κατακτήσει το χρυσό. Παραδίδοντας την μάλιστα το αναμνηστικό δώρο της είπε ότι παρόμοιο έδωσε στην Σταυρούλα Τσολακίδου, πριν κατακτήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα… «Βρισκόμαστε εδώ για να την συγχαρούμε για την επιτυχία της και να της ευχηθούμε τα καλύτερα στο μέλλον, λέγοντας ότι με τις επιδόσεις της μας κάνει όλους υπερήφανους και παράλληλα προβάλει την Καβάλα και την Ελλάδα γενικότερα».

Η μικρότερη σε ηλικία αθλήτρια στην κατηγορία της

Όσον αφορά τον πατέρα – προπονητή της αθλήτριας ο οποίος ξεκίνησε τον αθλητισμό με την γυμναστική και μεταπήδησε στο τραμπολίνο το 1998 όταν έγινε Ολυμπιακό άθλημα, αναφέρθηκε στο μέγεθος της επιτυχίας της Λυδίας τονίζοντας ότι αν και είναι μόλις 13 ετών (μαθήτρια της 1ης Γυμνασίου) ανταγωνίστηκε με επιτυχία αθλήτριες υψηλού επιπέδου, που ήταν ακόμα και 16 ετών. «Ήταν η μικρότερη σε ηλικία αθλήτρια της κατηγορίας, αλλά παρ’ όλα αυτά τα κατάφερε» επισήμανε χαρακτηριστικά!