Νίκος Σιδερίδης: Έτοιμος για την μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του

«Πέταξε» για την Ιταλία ο Καβαλιώτης πρωταθλητής, μαζί με την ομάδα υποστήριξης του για να συμμετέχει στον μεγαλύτερο υπερμαραθώνιο της Ευρώπης Ultramilano Sanremo 2018 απόστασης 285 χιλ. που ξεκινάει το Σάββατο 28/4

Για το Μιλάνο της Ιταλίας αναχώρησε ο Νίκος Σιδερίδης μαζί με την ομάδα υποστήριξης του, προκειμένου να είναι έτοιμος για την μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του (μέχρι στιγμής) που είναι η συμμετοχή του στον υπερμαραθώνιο Ultramilano Sanremo 2018 απόστασης 285 χιλ.! Ο αγώνας θα ξεκινήσει το Σάββατο 28 Απριλίου και το περιθώριο που θα έχει αυτός και οι υπόλοιποι συναθλητές του για να τερματίσει είναι 48 ώρες! Ο ίδιος πάντως στοχεύει να καλύψει αυτή την απόσταση σε 30 ώρες και γι’ αυτό προετοιμαζόταν όλο αυτό το διάστημα στην Καβάλα.

Το UltramilanoSanremo (που αρχικά ξεκίνησε ως αγώνας αυτοκινήτων και μετά ποδηλάτων) θεωρείται ο μεγαλύτερος υπερμαραθώνιος της Ευρώπης και διοργανώνεται για 5η συνεχόμενη χρονιά, με τον Καβαλιώτη πρωταθλητή να είναι ο πρώτος Έλληνας που συμμετέχει.

«Πρεσβευτής» της Καβάλας

Για να πάρει μέρος όμως σ’ αυτή την δοκιμασία χρειαζόταν να έχει οικονομική βοήθεια για ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του αγώνες, μιας και σε όλη την διάρκεια της διαδρομής θα πρέπει να την στήριξη της ομάδας του με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό. Κάπου εδώ λοιπόν  ενεπλάκη ο Δήμος της Καβάλας που ανέλαβε σημαντικό μέρος των εξόδων ως αντάλλαγμα της διαφήμισης που θα έχει ο Δήμος μέσω της ιστοσελίδας του Visit Kavala – Kavala Blue City.

Μεγάλα έξοδα…

Μιλώντας στις αρχές του μήνα για τον αγώνα και τις μεγάλες οικονομικές απαιτήσεις που έχει, ο Νίκος Σιδερίδης τόνισε ότι «για να μπορέσεις λοιπόν να ανταπεξέλθεις στις απαιτήσεις του αγώνα θα πρέπει να έχεις ένα πλήρωμα υποστήριξης. Μάλιστα, λόγω της μεγάλης διαδρομής, θα πρέπει να είναι αρκετά άτομα, κάτι που ανεβάζει ακόμα περισσότερο το κόστος. Εμείς θα είμαστε 6 άτομα για τα οποία χρειάζονται εισιτήρια και έξοδα διαμονής.

Επίσης μόνο για το αυτοκίνητο υποστήριξης που θα πρέπει να υπάρχει (ένα 9θεσιο για να χωράει την αποστολή και τον απαραίτητο εξοπλισμό) κοστίζει περίπου 1000 ευρώ, ενώ και η συμμετοχή στον αγώνα είναι 300 ευρώ. Ο καθένας λοιπόν αντιλαμβάνεται ότι το «πακέτο» είναι πολύ υψηλό και μόνος μου δεν θα μπορούσα να το αντιμετωπίσω».

Αρωγός ο Δήμος Καβάλας

Με την ευκαιρία της αναχώρησης του αθλητή ο Δήμος Καβάλας εξέδωσε ανακοίνωση αναφέροντας τα εξής: «Η μεγαλύτερη πρόκληση για τον σπουδαίο Έλληνα και Καβαλιώτη πρωταθλητή υπεραποστάσεων Νίκο Σιδερίδη και την ομάδα του, ξεκίνησε. Ο Δήμος Καβάλας και η Δημωφέλεια στάθηκαν αρωγοί στην τιτάνια προσπάθεια που πρόκειται να κάνει στον μεγαλύτερο σε απόσταση υπερμαραθώνιο της Ευρώπης, ενώ ο αθλητής εκπροσωπεί το Δήμο μας διαφημίζοντας το νέα επίσημη τουριστική σελίδα του Δήμου Καβάλας Visit Kavala – Kavala Blue City. Καλή επιτυχία Νίκο»!

Οι διοργανωτές καλωσορίζουν τον Σπαρταθλητή Ν. Σιδερίδη

Ανακοίνωση επίσης εξέδωσαν και οι διοργανωτές του αγώνα, όπου τονίζουν ότι είναι τιμή τους η συμμετοχή του Σπαρταθλητή, ο οποίος σημείωσε την 2η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών. Η ανακοίνωση αναφέρει: «Για πρώτη φορά στην ιστορία του UltramilanoSanremo, είναι τιμή να ανακοινώνουμε την συμμετοχή του Νικόλαου Σιδερίδη από την Ελλάδα. Του αθλητή του Σπάρταθλον που είναι οι Ολυμπιακοί αγώνες των υπερμαραθωνίων. Είμαστε συγκινημένοι να έχουμε στην εκδήλωση μας αυτόν που τον περασμένο Σεπτέμβριο σημείωσε την καλύτερη ελληνική επίδοση των τελευταίων 27 ετών, τερματίζοντας στην 3η θέση (με χρόνο 22:58:40), βελτιώνοντας την ήδη εξαιρετική 6η θέση που είχε στους αγώνες του 2016 (26:09:45). Ελλάδα: Ένα σημείο αναφοράς για όλους τους ultra. Τιμή μας να σας έχουμε ανάμεσά μας, Νικόλαος! Να είσαι ultra».