Κώστας Ανυφαντάκης: «Με τέτοιους αγώνες τα παιδιά γίνονται άντρες»!

Μεγάλη ικανοποίηση επικρατεί στις τάξεις του ΑΟΚ από τη νίκη - πρόκριση της ομάδας επί του Παραλιμνίου για το κύπελλο Ερασιτεχνών με τον προπονητή του να αναφέρει ότι τέτοιες επιτυχίες κάνουν τα νεαρά παιδια, άντρες

Άκρως ικανοποιημένος δηλώνει ο Κώστας Ανυφαντάκης από την προσπάθεια των παικτών του την Τετάρτη στο Παραλίμνιο και τη νίκη – πρόκριση στον επόμενο γύρο του κυπέλλου ερασιτεχνών Ελλάδος επί του τοπικού Απόλλωνα με 4-2 στα πέναλτι. Ο προπονητής του ΑΟΚ μιλώντας στο «KavalaPost» για τον αγώνα τόνισε ότι θεωρεί την επικράτηση της ομάδας του απόλυτα δίκαιη και ότι αυτή οφείλεται στην μεγάλη προσπάθεια των παιδιών που την απαρτίζουν.

«Για 50 λεπτά με παίκτη λιγότερο»

Επισήμανε δε με έμφαση ότι με κάτι τέτοιες εμφανίσεις και νίκες οι νεαροί παίκτες του γίνονται άντρες! Συγκεκριμένα τόνισε ότι «θεωρώ ότι η νίκη μας και η πρόκριση στον επόμενο γύρο του κυπέλλου ερασιτεχνών ήταν δίκαιη βάση της εικόνας που δείξαμε στον αγωνιστικό χώρο. Τα παιδιά προσπάθησαν πάρα πολύ σε όλη την διάρκεια του αγώνα και έδειξαν για ακόμα μια φορά τις μεγάλες δυνατότητες τους. Το γεγονός ότι κατάφεραν μάλιστα να φτάσουν στην διαδικασία των πέναλτι, παίζοντας για 50 λεπτά με αριθμητικό μειονέκτημα, κι εκεί να είναι αλάνθαστοι (σ. σ. ευστόχησαν σε όλα τα πέναλτι και δεν χρειάστηκε να εκτελεστεί το 5ο) κάνει την επιτυχία τους ακόμα πιο μεγάλη. Με τέτοια παιχνίδια τα παιδιά αυτά γίνονται άντρες»!

5 ημέρες ρεπό μετά τα Λιμενάρια

Η Καβάλα λοιπόν συνεχίζει στο θεσμό και συνεπώς παρατείνει την διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου, έχοντας πλέον στο πλάνο της τον «τελικό» του 1ου ομίλου που θα γίνει στην έδρα της την Τετάρτη 9 Μαΐου κόντρα στην κυπελλούχο της ΕΠΣ Δράμας ΑΕ Καλαμπακίου που όπως είναι γνωστό προκρίθηκε χωρίς αγώνα στην επόμενη φάση! Λόγω του γεγονότος όμως ότι ο αγώνας αυτός απέχει χρονικά αρκετά, η απόφαση της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας είναι απ’ εδώ και πέρα να χαλαρώσουν οι ρυθμοί των προπονήσεων και να δοθεί ένα αρκετά μεγάλο ρεπό στους ποδοσφαιριστές. Έτσι λοιπόν μέχρι το Σάββατο, οπότε και η ομάδα θα πάει στα Λιμενάρια για να αντιμετωπίσει την τοπική Αναγέννηση, σ’ ένα παιχνίδι που θα ξεκινήσει στις 2.30, οι προπονήσεις θα είναι μικρότερης έντασης, ενώ με την επιστροφή της αποστολής στην Καβάλα οι ποδοσφαιριστές θα πάρουν 5 ημέρες ρεπό και αναμένεται να επιστρέψουν στις προπονήσεις στο τέλος της επόμενης εβδομάδας, για να αρχίσουν την προετοιμασία για τον επόμενο αντίπαλο. Η απόφαση που έχει παρθεί είναι ότι η ομάδα θα προσπαθήσει να προχωρήσει όσο περισσότερο μπορεί στο κύπελλο ερασιτεχνών, παρά το έξτρα οικονομικό βάρος που προκύπτει από κάτι τέτοιο, που για τα δεδομένα του ΑΟΚ αυτής της εποχής δεν είναι αμελητέο. Θα αντιμετωπιστεί όμως από τη (νέα) συνεισφορά συγκεκριμένων μελών της διοίκησης του συλλόγου.

Η «επόμενη μέρα»

Σε ότι αφορά το μέγα θέμα της «επόμενης ημέρας» στον ΑΟΚ, οι επαφές και οι συζητήσεις ανάμεσα στους παράγοντες που θέλουν να παραμείνουν και αυτούς που το… συζητάνε για να αναμειχθούν με το «καραβάκι» ή να επιστρέψουν σ’ αυτό, συνεχίζονται αλλά ακόμα δεν μπορεί κανένας να προβλέψει το τι ακριβώς θα συμβεί! Το κλίμα πάντως είναι αρκετά θετικό και δημιουργεί ελπίδες ότι κάτι καλό θα προκύψει από τις «ζυμώσεις» που υπάρχουν…