4ος αγώνας «Τ. Μελετιάδης»: Η Καβάλα δεν ξεχνάει έναν μεγάλο αθλητή

Για ακόμα μια χρονιά φέτος διοργανώνεται από τον ΟΚΑΦ και τον Δήμο Καβάλας ο αγώνας δρόμου 10 χιλ. στη μνήμη του μεγάλου 800αρη που «έφυγε» το 1997 σε ηλικία 32 ετών. Εκκίνηση το πρωί της Κυριακής (29/4) από την κεντρική πλατεία και τερματισμός στο Χαλκερό

Την ευκαιρία να μιλήσουν για τον Τάσο Μελετιάδη, τις επιτυχίες του αλλά και την προσφορά του στον αθλητισμό της Ελλάδος και της Καβάλας, είχαν το μεσημέρι της Παρασκευής στην διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν η πρόεδρος της επιτροπής νεολαίας και αθλητισμού του Δήμου Καβάλας Μαρία Κλωνάρη και ο πρόεδρος του ΟΚΑ Φίλιππος Καβάλας Τάσος Ιωαννίδης. Ο τοπικός σύλλογος μαζί με τον Δήμο Καβάλας διοργανώνουν και φέτος τον αγώνα δρόμου μήκους 10500 μέτρων στη μνήμη του μεγάλου Καβαλιώτη αθλητή που θα ξεκινήσει στις 11.00 το πρωί της Κυριακής (29/4).

«Πέρασαν πολλά χρόνια αλλά δεν τον έχουμε ξεχάσει…»

Η κ. Κλωνάρη τόνισε ότι «για 4η συνεχόμενη χρονιά διοργανώνουμε αυτόν τον αγώνα στη μνήμη ενός ανθρώπου που ξεχώρισε και πρόσφερε μεγάλες επιτυχίες στην Ελλάδα και την Καβάλα. Ήταν Βαλκανιονίκης και αθλητής των 800 μέτρων, αλλά δυστυχώς έφυγε από κοντά μας σε ηλικία 32 ετών το 1997 χτυπημένος από την επάρατη νόσο. Μπορεί να πέρασαν πολλά χρόνια από τότε όμως εμείς δεν έχουμε σταματήσει να τον σκεφτόμαστε».

«Ξεχώριζε για το ήθος και την αξία του»

Από τη μεριά του ο Τάσος Ιωαννίδης μιλώντας για το πώς  ξεκίνησε ο αγώνας, είπε ότι «η ιδέα δόθηκε πριν από 4 χρόνια από δύο συναθλήτριες του που τώρα είναι προπονήτριες στον ΟΚΑΦ, την Ρούλα Μαυρομάτη και την Δέσποινα Αντωνιάδου. Πλέον ο αγώνας αυτός είναι θεσμός και έχουμε πολλές συμμετοχές από πολλές περιοχές της ΑΜΘ αλλά και την Θεσσαλονίκη». Αναφερόμενος δε στον Τάσο Μελετιάδη είπε ότι «ήταν Βαλκανιονίκης στους αγώνες που έγιναν στο Μάριμπορ της τότε Γιουγκοσλαβίας και ξεχώριζε για το ήθος και την αξία του», ενώ πρόσφερε ότι ο αγώνας αυτός γίνεται για να τιμηθεί η μνήμη του αλλά και η οικογένεια του, η γυναίκα και το παιδί του, αλλά και ο προπονητής του κ. Χαδόλιας.

Εκκίνηση στις 11.00, τερματισμός στο Χαλκερό

Ο αγώνας των 10 χιλ. θα ξεκινήσει στις 11.00 το πρωί από την κεντρική πλατεία και θα ολοκληρωθεί στην ιδιαίτερη πατρίδα του το Χαλκερό (μάλιστα το γήπεδο του χωριού έχει πάρει το όνομα του), ενώ μια ώρα νωρίτερα θα γίνει ο αγώνας του ενός χιλιομέτρου σε κεντρικούς δρόμους της Καβάλας, για παιδιά των Δημοτικών Σχολείων.