Νίκος Σιδερίδης: «Έδωσα το 120% του εαυτού μου, αλλά…»

Επική προσπάθεια για τον Καβαλιώτη πρωταθλητή στον υπερμαραθώνιο UltraMilanoSanRemo, που όμως σταμάτησε στο 222ο χιλ. λόγω μυικών προβλημάτων – «Ελληνικό φαινόμενο» τον χαρακτήρισαν οι διοργανωτές – «Έτρεξα 18 ώρες με την βοήθεια του Κυρίου και δεν μετανιώνω ούτε για ένα δευτερόλεπτο από αυτά» αναφέρει ο ίδιος

Στο 222ο χιλιόμετρο σταμάτησε τελικά η επική προσπάθεια του Νίκου Σιδερίδη στον υπερμαραθώνιο UltraMilanoSanRemo 2018 της Ιταλίας, μήκους 285 χιλιομέτρων! Ο Καβαλιώτης πρωταθλητής αν και προηγούνταν στο μεγαλύτερο διάστημα αγώνα δεν κατάφερε να συνεχίσει και να τερματίσει, λόγω μυικών προβλημάτων που άρχισε να αντιμετωπίσει μετά από τα 150 χιλ. Ξεκίνησε από την αρχή πολύ δυνατά και βρισκόταν συνεχώς στην 1η θέση της κατάταξης, ανάμεσα σε 47 αθλητές απ’ όλο τον κόσμο, όμως στο 185ο χιλιόμετρο αναγκάστηκε να σταματήσει προσωρινά, υποχωρώντας στην 3η θέση. Συνέχισε όμως την προσπάθεια αλλά στο 222ο χιλιόμετρο και μετά από 18 ώρες αποφάσισε να μην συνεχίσει την υπερπροσπάθεια του!

«Ελληνικό φαινόμενο» τον αποκαλούν οι Ιταλοί

Ακόμα και έτσι πάντως, κέρδισε τις εντυπώσεις με την εξαιρετική εμφάνιση τους με τους διοργανωτές να ανακοινώνουν στην επίσημη ιστοσελίδα τους την εγκατάλειψη του Έλληνα πρωταθλητή, χαρακτηρίζοντας τον «Ελληνικό φαινόμενο» και τονίζοντας ότι τον περιμένουν την επόμενη χρονιά στον αγώνα τους! Συγκεκριμένα τονίζεται ότι «το ελληνικό φαινόμενο φτάνει στο Loano και εγκαταλείπει τον αγώνα, αφήνοντας όλους άφωνους από την εμφάνιση του. Πολύ κακή εξέλιξη Νικόλαος, σας περιμένουμε στο UMS19»!

«Συγνώμη σε όσους στεναχώρησα»

Λίγες ώρες αργότερα ο ίδιος ο αθλητής με ανάρτηση του στο fb ευχαρίστησε όλους όσους στήριξαν την προσπάθεια του (από την σύζυγο του και την ομάδα υποστήριξης έως τον Δήμο Καβάλας), επισημαίνοντας έμαθε πάρα πολλά για το σώμα του μετά απ’ αυτή την δοκιμασία. «Θέλω να ευχαριστήσω ξανά την Δήμαρχο Καβάλας Κυρία Τσανάκα Δήμητρα, τον αντιδήμαρχο αθλητισμού Γιώργο Φιλόσογλου και την Δημωφέλεια Καβάλας για την έμπρακτη συμπαράσταση τους. Χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί αυτό το ταξίδι!

Ένα τεράστιο ευχαριστώ στον προπονητή μου Γιάννη Τζανετάκη την γυναίκα του Ελένη Καλώτη, τον φίλο μου Δημήτρη Νικολαΐδη και την γυναίκα του Πατρίτσια, μα πάνω από όλα στα δύο υπέροχα γαλάζια μάτια της Άννας Χαραλαμπίδου που με τόσο αγάπη στάθηκαν δίπλα μου μέχρι της 4τα ξημερώματα! Είμαι πολύ υπερήφανος για όλους τους γιατί όλοι ξέρουμε ότι η πραγματική αγάπη φαίνεται στα δύσκολα!

Δεν είχα, δεν έχω και δεν θα έχω δικαίωμα να σταματήσω να αγωνίζομαι όπως μου έχει μάθει ο προπονητής μου! Αθλητή δεν σε κάνει η διάκριση αλλά η πορεία σου ! Είμαι πραγματικά χαρούμενος γιατί έδωσα το 120% του εαυτού μου στην δεδομένη προσπάθεια, αλλά αν πετυχαίναμε πάντοτε τους στόχους μας, ίσως στο τέλος να μην είχαν αξία!

Έτρεξα 18 ώρες με την βοήθεια του Κυρίου και δεν μετανιώνω ούτε για ένα δευτερόλεπτο από αυτά! Δεν έπεσα, άρα δεν πρέπει να σηκωθώ. Έμαθα όμως πολλά για το σώμα μου και αυτό είναι το θετικό! Θέλω να πω ένα μεγάλο συγνώμη σε όσους στεναχώρησα και ένα μεγάλο ευχαριστώ για τα υπέροχα μηνύματα σας τα οποία είναι το καλύτερο κύπελλο για εμένα!

Ευχαριστώ πάρα πολύ μέσα από την καρδιά μου τον φίλο μου Κώστα Γεωργιάδη και το κατάστημα Peakstore www.georgiadis-store.gr για την υλικοτεχνική και ψυχολογική στήριξη! Ευχαριστώ πολύ το γυμναστήριο Athlon Gym Kavala για την στήριξη του κατά την διάρκεια της προετοιμασίας μου! Αγάπη μόνο ή solo amore»!