Δήμος Παγγαίου: Στους ρυθμούς δύο μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων

Δύο μεγάλα αθλητικά γεγονότα θα διοργανωθούν τις επόμενες ημέρες στο Δήμο. Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Παίδων-Παμπαίδων-Κορασίδων-Παγκορασίδων και το Akrolithos Paggaio Trail Run

Σε ρυθμούς δύο μεγάλων διοργανώσεων κινούνται στο δήμο Παγγαίου, Πρόκειται για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Παίδων-Παμπαίδων-Κορασίδων-Παγκορασίδων που θα διεξαχθεί στο διάστημα 3-6/5 στο κλειστό γυμναστήριο Ελευθερούπολης και το Akrolithos Paggaio Trail Run.. Το μεσημέρι της Τετάρτης (2/5) δόθηκε συνέντευξη τύπου- παρουσίαση στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Παγγαίου παρουσία του αντιδημάρχου Χρήστος Μποσμπότης, της Προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης Αποστολία Δημητρακούδη, του προέδρου του ΑΟ Ορμή Βασίλη Βεργόπουλου, του προπονητή του ΑΟ Ορμή Χαράλαμπου Αραμπατζή και του εκπροσώπου του ΣΧΟ Καβάλας Γιάννη Αναστασιάδη.

Χρήστος Μποσμπότης: «Ο Δήμος Παγγαίου κοντά σε όλους τους συλλόγους»

Ο αντιδήμαρχος Παγγαίου, Χρήστος Μποσμπότης, πήρε πρώτος το λόγο και αφού καλωσόρισε όλους είπε: «Είναι δεδομένη η πρόθεση της διοίκησης για αρωγή στα αθλητικά δρώμενα του Δήμου. Οι μεγάλες επιτυχίες των συλλόγων και αθλητών του δήμου μας οδηγούν να είμαστε κοντά σε όλους. Πρέπει να δώσω συγχαρητήρια στον Αετό Ορφανού για την 2η θέση στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής, στον ΓΣ Ελευθερούπολης για την κατάκτηση της ανόδου στην Β΄ Εθνική ενώ δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα, συγχαρητήρια στο τμήμα εφήβων του ΓΣ Ελευθερούπολης που κατέκτησε την 5η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα μπάσκετ αλλά και στον επαγγελματία πλέον πυγμάχο Στέλιο Παπαδόπουλο που ξεκίνησε από τη Νέα Πέραμο με δάσκαλο τον Σωκράτη Καραϊτη και πλέον διαπρέπει στο Λος Άντζελες. Στις επόμενες τέσσερις μέρες θα έχουμε αγώνες για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας και τον αγώνα δρόμου Akrolithos Paggaio Trail Run. Γίνεται άμεσα διαφήμιση του τόπου μας αλλά και έμμεσα γιατί κάποιοι από αυτούς θα έρθουν στην περιοχή μας για διακοπές με φίλους τους. Με τον αγώνα ορεινού τρεξίματος αναδεικνύονται οι ομορφιές του Παγγαίου».

Αποστολία Δημητρακούδη: «Έχουμε παράδοση στις άψογες διοργανώσεις»

Η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Παγγαίου, Αποστολία Δημητρακούδη, είπε: «Είμαστε ένας δήμος με παράδοση στον αθλητισμό, σε πολλά αθλήματα, με διάφορα σωματεία και αθλητές. Δεν θα μπορούσαμε παρά να στηρίζουμε τέτοιου είδους διοργανώσεις. Στο Πανελλήνιο Πυγμαχίας θα συμμετέχουν πολλοί σύλλογοι από όλη την χώρα και παράλληλα αρκετοί μικροί αθλητές μας θα έχουν την ευκαιρία για διάκριση χωρίς να μετακινηθούν. Την Κυριακή θα γίνει ο Ορεινός αγώνας δρόμου τον οποίο στηρίζουμε και έχει πολλές συμμετοχές αθλητές. Είναι βέβαιο ότι θα γίνουν άψογες διοργανώσεις αφού έχουμε παράδοση σε αυτό».

Βασίλης Βεργόπουλος: «110 αθλητές από 36 σωματεία στο Πανελλήνιο Παίδων – Κορασίδων»

Ο γενικός γραμματέας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας και πρόεδρος του ΑΟ Ορμή, Βασίλης Βεργόπουλος, ευχαρίστησε το δήμο Παγγαίου για την αμέριστη συμπαράσταση και πιο συγκεκριμένα είπε: «Όποτε χρειαστήκαμε είχαμε το δήμο στο πλευρό μας. Κάθε χρόνο με πιο γενναίο βοήθημα. Για άλλη μια χρονιά έχουμε στην Ελευθερούπολη ένα σημαντικό γεγονός, ένα Πανελλήνιο Πρωτάθλημα με 110 αθλητές και αθλήτριες, από 36 σωματεία από όλη την χώρα. Περίπου 300 άτομα θα έρθουν στην περιοχή μας για τέσσερις μέρες, θα αναπνεύσουν μαζί μας, θα περπατήσουν, θα πάνε στην αγορά, θα ανταλλάξουν υγιή ιδρώτα και αγωνιστικότητα στο ρινγκ. Ευχαριστούμε το Δήμο Παγγαίου για την χρηματική ενίσχυση και την παραχώρηση υλικοτεχνικής υποδομής. Να μεταφέρω και τους χαιρετισμούς της διοίκησης της Ομοσπονδίας. Έχει γίνει θεσμός να διοργανώνουμε στην πόλη μας τέτοιου είδους Πρωταθλήματα. Σε διάστημα επτά μηνών διεξάγεται το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα παίδων-παμπαίδων-κορασίδων-παγκορασίδων και από του χρόνου θα διεξάγεται τέτοια εποχή». Παράλληλα σημείωσε: «Ως πρόεδρος του ΑΟ Ορμή καλώ παιδιά και γονείς να έρθουν στον χώρο μας να γνωρίσουν το άθλημα και θα διαπιστώσουν ότι δεν υπάρχει επικινδυνότητα. Ξεκινούν αύριο το πρωί με την ζύγιση των αθλητών-τριών και από τις 5 το απόγευμα θα ξεκινήσουν οι αγώνες. Το απόγευμα της Παρασκευής, γύρω στις 6.45μ.μ., θα γίνει η τελετή έναρξης. Η είσοδος είναι δωρεάν οπότε είναι ευκαιρία για όλους να έρθουν στο Κλειστό γυμναστήριο».

Μπάμπης Αραμπατζής: «Έχουμε κερδίσει την εμπιστοσύνη των σωματείων»

Ο προπονητής του ΑΟ Ορμή, Μπάμπης Αραμπατζής, είπε από την πλευρά του: «Να ευχαριστήσω και εγώ από την πλευρά μου το Δήμο Παγγαίου που στάθηκε στο πλευρό του συλλόγου αλλά και των αθλητών. Η συνεισφορά είναι απαραίτητη αφού οι απαιτήσεις είναι πολύ μεγάλες. Ο ΑΟ Ορμή θα έχει στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα μόνο μια αθλήτρια, την Χριστίνα Νικολάου, που κατέχει δύο χρυσά μετάλλια και είναι ήδη στην Εθνική ομάδα και προετοιμάζεται για το Πανευρωπαϊκό που θα γίνει στην Ρωσία. Στο πλαίσιο αυτό θα συμμετέχει και στο διεθνές τουρνουά Πυγμαχίας που θα γίνει στο Μαυροβούνιο στο τέλος του Μάη. Να ευχηθώ καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά. Η διοργάνωση έχει γίνει θεσμός και αυτό δείχνει την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν όλοι οι συμμετέχοντες».

230 αθλητές στο Akrolithos Paggaio Trail Run

Για την διοργάνωση του Akrolithos Paggaio Trail Run μίλησε το μέλος της διοίκησης του ΣΧΟ Καβάλας Γιάννης Αναστασιάδης ο οποίος αφού είπε ότι ο αγώνας ξεκίνησε από το 2011 είπε ότι «από πέρσι διοργανώνονται δύο αγώνες, των 10 και των 27 χιλιομέτρων και φέτος σ’ αυτούς θα συμμετέχουν 150 και 180 αθλητές αντίστοιχα, από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό».