ΑΟ Καβάλα: Πρόκριση με «τριάρα»

Με νεανική και (σχεδόν) αμιγώς Καβαλιώτικη σύνθεση κέρδισε στο «Ανθή Καραγιάννη» 3-0 την ΑΕ Καλαμπακίου και πέρασε στα προημιτελικά του κυπέλλου ερασιτεχνών Ελλάδος

Στην 4η φάση του κυπέλλου ερασιτεχνών Ελλάδος προκρίθηκε η ομάδα της Καβάλας μετά τη νίκη της το απόγευμα της Τετάρτης (9/5) στο «Ανθή Καραγιάννη» επί της ΑΕ Καλαμπακίου με 3-0.

Το συγκρότημα του Κώστα Ανυφαντάκη, που δεν έδωσε το παρών στο γήπεδο μιας και βρίσκεται στο εξωτερικό για την τελευταία εργασία του πριν την απόκτηση του διπλώματος προπονητή UEFA Pro, παρουσιάστηκε στο παιχνίδι με μόλις 16 ποδοσφαιριστές εκ των οποίων οι 3 ήταν οι τερματοφύλακες (μάλιστα ο Παγκάκης χρησιμοποιήθηκε στα τελευταία 15 λεπτά ως δεξί μπάκ!) και με μια αμιγώς Καβαλιώτικη σύνθεση, αν εξαιρέσει κανείς τον γκολκήπερ Δήμιζα και τον κεντρικό αμυντικό Αλιατίδη!

Κόντρα σε μια καλή ομάδα όπως ήταν το Καλαμπάκι, που όμως σε ορισμένα σημεία έπαιζε πιο δυνατά απ’ όσο θα έπρεπε (και… γκρίνιαζε συνέχεια), έπαιξε καλό ποδόσφαιρο και δίκαια πήρε τη νίκη – πρόκριση! Εκτός απ’ τα 3 γκολ, δημιούργησε αρκετές φάσεις και είχε ένα δοκάρι, ενώ θα πρέπει να τονιστεί ότι και οι φιλοξενούμενοι δημιούργησαν ορισμένες καλές στιγμές, είχαν δοκάρι στην αρχή του αγώνα, ενώ λίγο αργότερα έχασαν και πέναλτι!

Ο αγώνας

Το Καλαμπάκι μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και στο 4’ είχε δοκάρι σε σουτ του Καλαϊτζίδη, ενώ λίγο αργότερο ο Δήμιζας απέκρουσε σωτήρια στου του Τζιβανάκη. Κόντρα στη ροή του αγώνα η Καβάλα πήρε το προβάδισμα στο σκορ στο 13ο λεπτό με τον Παπαδόπουλου να πλασάρει σε κενή εστία, ύστερα από σέντρα του Βαλαβανόπουλου.

Με τη σέντρα οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι, το οποίο όμως δεν αξιοποίησε ο Τζιβανάλης. Ο ΑΟΚ είχε δοκάρι στο 28’ με ωραίου σουτ του Κέρθι, ενώ στο 38’ ο Κωνσταντινίδης είχε κεφαλιά αουτ. Με την έναρξη του 2ου μέρους η Καβάλα «καθάρισε» στην ουσία τη νίκη – πρόκριση, μιας και κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Βαλαβανόπουλου το οποίο αξιοποίησε ο Παπαδόπουλος κάνοντας το 2-0.

Απ’ εκεί και πέρα ο Βαλαβανόπουλος αστόχησε από κοντά στο 52’, ενώ στο 69’ γίνεται το 3-0 με δυνατό σουτ του Κέρθι σε υποδειγματική αντεπίθεση. Τέλος στο 85’ και το 89’ ο Προβατίδης με ανάποδα σουτ ανάγκασε τον αντίπαλο τερματοφύλακα σε σωτήριες επεμβάσεις.

Οι Συνθέσεις

Καβάλα: Δήμιζας, Ηλιάδης, Λυμπεράκης, Μπλιός (77’ Παγκάκης), Αλιατίδης, Θωμαϊδης (72’ Περσίδης), Παπαδόπουλος, Κέρθι, Αδαμάκης, Ντουρτμές (72’ Προβατίδης), Βαλαβανόπουλος (63’ Χατζηκυριάκου).

ΑΕ Καλαμπακίου: Κελετζής, Ράντο (64’ Ζωγράφου), Ντόβας, Χριστοφορίδης, Κωνσταντινίδης, Κλοκέρι, Τζιβανάκης (85’ Χριστοδουλάκης), Κασαπίδης (80’ Δαλής), Σαββίδης, Στάικος, Καλαϊτζίδης.

Τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής

Τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής του κυπέλλου, απ’ την οποία αναδείχτηκαν οι 8 ομάδες που συνεχίζουν στο θεσμό έχουν ως εξής:
1ος Όμιλος: Καβάλα – ΑΕ Καλαμπακίου 3-0
2ος Όμιλος:  ΜΑ Τρικάλων – Ερμής Αμυνταίου 2-0
3ος Όμιλος: Θεσπρωτός – Νέος Αμφίλοχος 0-1
4ος Όμιλος: Αστέρας Ιτέας – Νίκη Βόλου 2-2 παρ. 2-3 πεν.
5ος Όμιλος: ΑΟ Τσιλιβή – Παναρκαδικός 0-2
6ος Όμιλος: ΑΕ Κηφισιάς – ΑΕ ΔΙ.ΑΣ. Κω 2-0
7ος Όμιλος: Θύελλα Ραφήνας – ΑΕ Βαθύλου Πανσαμιακού (13/5)
8ος Όμιλος: ΟΦ Ιεράπετρας – ΠΑΝΟ Μαλλίων 2-0