ΕΠΣ Καβάλας: «Η λειτουργία του Ενωσιακού είναι πιο κοντά παρά ποτέ…»!

Μήνυμα αισιοδοξίας της διοίκησης του τοπικού ποδοσφαίρου της Καβάλας αναφορικά με το γήπεδο που τόσα χρόνια βρισκόταν σε αχρειαστία και τώρα βρίσκεται πολύ κοντά στο να αποκτήσει και πάλι ζωή...

Από ιδρύσεως της ΕΠΣ Καβάλας το έτος 1930 και επισημοποίησης της το έτος 1931, με την έγκριση του καταστατικού της μέχρι και σήμερα, η Ένωση έχει ως μοναδικό περιουσιακό της στοιχείο τα ιδιόκτητα γραφεία της, τα οποία βρίσκονται στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου 28. Αυτά αποκτήθηκαν σταδιακά από διοικήσεις, στις οποίες υπήρξαν τέσσερις διαφορετικοί πρόεδροι. Πρόκειται για τους: Νικόλαο Βλάχο, Αχιλλέα Καραγκιοζόπουλο, Γεώργιο Κωνσταντινίδη και Σωκράτη Παπαδόπουλο. Το έτος 2001, επί προεδρίας του μακροβιότερου προέδρου της ΕΠΣ Καβάλας, Σωκράτη Παπαδόπουλου, αρχίζει για την Ένωσή η κατασκευή ενός σπουδαίου αθλητικού έργου, του Ενωσιακού γηπέδου στην περιοχή των Αμισιάνων, που μετά τα ιδιόκτητα γραφεία μας είναι το δεύτερο σπουδαίο περιουσιακό μας στοιχείο, έστω και με τη μορφή χρησιδανείου.

Ξεκίνησε η ανάπλαση του χώρου

Το έργο αποπερατώνεται και εγκαινιάζεται επί των ημερών του προέδρου Γιώργου Σουφλέρη το έτος 2009 και σε αυτό διεξάγονται πολλές ποδοσφαιρικές εκδηλώσεις, όπως τουρνουά για ποδοσφαιριστές μικρών ηλικιών, ο τελικός τους Κυπέλλου, σχολές προπονητών ποδοσφαίρου, καθώς και οι διεργασίες της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης των σωματείων μελών μας. Στην συνέχεια, για κάποιους λόγους… το γήπεδο καταστρέφεται..! Σήμερα, έρχεται μία νέα διοίκηση με πρόεδρο έναν άλλον Παπαδόπουλο, αυτή τη φορά το Μιχάλη, και βάζει ψηλά τον πήχη. Και χωρίς τυμπανοκρουσίες και μεγάλα λόγια ξεκινά τη διαδικασία ανάπλασης και επαναλειτουργίας του γηπέδου. Στα πλαίσια λοιπόν της ενημέρωσης, ως οφείλει να κάνει, η Διοίκηση της ΕΠΣ Καβάλας κάνει γνωστό στα σωματεία – μέλη της, καθώς και σε όλο το φίλαθλο κοινό ότι οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών στο Ενωσιακό αθλητικό κέντρο εδώ και μέρες άρχισαν και συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς.

Ζητάει έγγραφες ιδέες αξιοποίησης του γηπέδου

Και επειδή το περιουσιακό αυτό στοιχείο ανήκει σε όλα τα σωματεία, τους σημερινούς παράγοντες, προπονητές, διαιτητές, ποδοσφαιριστές, αλλά και τις γενιές που θα ακολουθήσουν, καλεί οποιονδήποτε από τους ανωτέρω επιθυμεί, να καταθέσει εγγράφως τις όποιες ιδέες και προτάσεις του, γύρω από την ανάπλαση και επαναλειτουργία του Ενωσιακού αθλητικού κέντρου. Η ΕΠΣΚ λοιπόν, παρακαλεί κάθε ενδιαφερόμενο να καταθέσει τις προτάσεις του έως και την επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, που θα γίνει την Τρίτη 22 Μαΐου 2018  και καταλήγει τονίζοντας ότι «ο στόχος για την επανέναρξη λειτουργίας του Ενωσιακού μας γηπέδου είναι πιο κοντά από ποτέ»!